Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Ma gorgon probalta volna kis fordulaton, nagy terhelest elerni, de egyszeruen nem megy.
53x11, 60rpm, Tacx magnesfekes gorgo max ellenallason es meg 150-es pulzust se tudtam elerni.

Mi a fenet lehetne csinalni? Elromlott/gagyi a gorgom, vagy ezt egyszeruen nem tudja?

rossz a görgõ! a leggagyibb mágnesfékes görgõn is feljebb kéne hogy menjen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy érjen hozzá a görgõ a kerékhez. :)

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Próbáld meg nagy pedálfordulattal, ellenállás nélkül, ha így sem megy fel a pulzusod, akkor neked van ilyen napod.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ma gorgon probalta volna kis fordulaton, nagy terhelest elerni, de egyszeruen nem megy.
53x11, 60rpm, Tacx magnesfekes gorgo max ellenallason es meg 150-es pulzust se tudtam elerni.

Mi a fenet lehetne csinalni? Elromlott/gagyi a gorgom, vagy ezt egyszeruen nem tudja?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

a gios-nak ez a kék a színe. olyan mint a bianchi-nak a zöld. ezek már sajna nem azok a bringák mint régen.

na oké de mi az hogy 4130 cromo?? bmx vázanyag, nem? miért nem colombus spirit vagy dedacciai zero replica??

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás

Re: Gios
Gondolom a szinvalasztekhoz igazitjak lassan a meretvalasztekot is. :)
Csak tortenelembol nem lehet megelni.

a gios-nak ez a kék a színe. olyan mint a bianchi-nak a zöld. ezek már sajna nem azok a bringák mint régen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Gios
Gondolom a szinvalasztekhoz igazitjak lassan a meretvalasztekot is. :)
Csak tortenelembol nem lehet megelni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

De távol van, mert van egy kis 8-as a kerékben.

bloke:Sora fékváltókar

OK, bár nem én kérdeztem. :)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

nem biztonságos. nincs túl távol a fékpofa a felnitõl? én is fõleg elsõt használok, ezért van úgy beállítva hogy a hátsóhoz a lehetõ legközelebbre van állítva, az pedig elsõ kicsit szélesebbre

De távol van, mert van egy kis 8-as a kerékben.

bloke:Sora fékváltókar

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
láttátok mi lett a Gios-sal?

az egyik legnagyobb vázkészítõ, most meg shi sora-val szerelt bicikliket (is) árul !!!??? ráadásul a geometria megáll 54-es váznál. vázcsövekrõl 0 info.

gios.it

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Érdekes a téma, de szerintem ha ennyire nagy jelentõsége lenne a guminak, akkor az a profi mezõnyön is meglátszana, mint mondjuk az F1ben, ahol a Michelin gumik dominálnak azthiszem. :)

egyetlen beszállítóként nem nehéz :D

hopp, tovább kéne olvasni...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van két további része a tesztnek (sajnos a befejezõ részek a mai napig nem készültek el)
Great wheel test – Part 3 – Stiffness | Roues Artisanales
Great wheel test 2008 – Part 2 – Inertia | Roues Artisanales

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A zipp 808 keményen odavág a 16.7 W-al. :)
Viszont azt nézegettem hogy a Campagnolo Scirocco, meg a Fulcrum Racing 5 is jó értékeket mutat árukhoz képest. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Gordulesi ellenallas

Elkepeszto szamok!!! Raadasul 30 km/h-nal... 30W kulonbseg????

Egy nagyon jo aero kerek vs. atlagos alacsony alu felnis kerek kozott nincs 10W kulonbseg 50(!) km/h-nal...
Zipp 404: 19.9 vs. Fulcrum Racing 5: 27.6
Link ugyanonnan: Great wheel test 2008 – Part 1 – Aerodynamics | Roues Artisanales

Szinten gumi ellenallas temaban van cikk a cyclingnews-on is: http://www.cyclingne...of-wheel-energy

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
a 700 tényleg sok, ennél jóval kevesebb a valós érték (Ondrej Sosenka 1 órás csúcsa alatt az átlaga 430W körül volt)

"The current record holder for the Hour Record is Ondrej Sosenka and the website BikeCult.com has an estimate of his average wattage during his Hour Record at 430 Watts! "

viszont ennek fényében a 30W differencia még nagyobb különbség!

Már valóban téma volt korábban. Kár, hogy nem szerepel Maxxis, biztos vagyok benne, hogy utolsó lenne. Nekem, szintén Pro2 Race után, olyan volt, mintha valami ragaccsal be lett volna kenve a gumi.
És nagyon elégedett volnék, ha tartósan 700 wattot teljesítenék. :)

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Érdekes a téma, de szerintem ha ennyire nagy jelentõsége lenne a guminak, akkor az a profi mezõnyön is meglátszana, mint mondjuk az F1ben, ahol a Michelin gumik dominálnak azthiszem. :)

F1-be nincs Michelin már vagy 3-4 éve, továbbá mindössze 1 beszállító van. Eddig a Bridstone volt, idéntõl a Pirelli.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Pro-Tourban is téma, nem is kicsi. Nyilván nem csak én emlékszem egy Armstrong videóra ahol a háttérmunkát is megmutatták. Akkor az US Postal egy hollandiai pincében érlelte a szingóit évekig mielõtt feltették volna õket. Azt mondták kell neki pár év mire beérik és mire pont fasza lesz

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Már valóban téma volt korábban. Kár, hogy nem szerepel Maxxis, biztos vagyok benne, hogy utolsó lenne. Nekem, szintén Pro2 Race után, olyan volt, mintha valami ragaccsal be lett volna kenve a gumi.
És nagyon elégedett volnék, ha tartósan 700 wattot teljesítenék. :)

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
lehet, hogy téma volt már itt nem rég, de azért nem árt újra elõvenni!

Gördülési ellenállás!
Íme két cikk a témában. Nekem meglepõ volt, hogy mennyi energia megy el erre, akár 50W is. Egy jó és egy kevésbé jó gumi közötti különbség akár 30W is lehet, ami ha 700W-ot tudsz leadni tartósan (ez talán reális érték, de nem tudom csak saccolom) akkor közel 5% a differencia, ez már számottevõ.
Konklúzió a cikkekbõl: vegyél egy pár jó 25-ös kölsõt, használj Latex belsõt és nyomd fel 8-9 barra!

(volt Michelin Pro 2 race gumin aminek az ellenállása a táblázat szerint igen jó, akkor ezt nem tudtam csak éreztem, hogy jól gördül a lelkem)

íme: Rolling Resistance of Bicycle Tires - Bike Tires
Tire Rolling Resistance | Roues Artisanales