Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Donciccio, meghajlok tapasztalatod elõtt, de gyõzz már meg, avagy inkább taníts, Mester, mire jó az alu küllõanya? Alu csavart nagyságrenddel többet láttam „elnyalva", mint acélt (vagy bronzot, rezet), nem csak bicikliknél persze. A súlyt persze értem, még a titánt megérteném, de alu?? Ugyanígy az alu küllõt sem értem - nem lehet az jó (legalábbis nem tarthat soká)?!
Kissé vöröslõ arccal vallom be, hogy Campa Record agyból 36 (!) küllõset vettem (új, azaz nem alkalmi vétel irányított), 2-1,8-2 DT Swiss küllõkkel fûztem (36-os) Open Pro-val a „fõ" biciklimre (3x10-es Veloce, gyakran megyek 15%-os emelkedõkön is a környéken, s gyakran van egy max. 7daN (dekaNewton, azaz kb. kp) Topeak csomagtartó is a nagyobb túrákhoz). Pedig nem is vagyok sem túl súlyos, sem túlsúlyos (78 kg, biciklisnek kissé ugyan sok, de csupa izom :) ). Azaz ez afféle második, gyors (?, nekem még az) túrakerék, a szokásos pedig egy 24 küllõs Mavic Ksyrium Equipe. Valósz. mindehhez 32 (vagy 28) küllõs kerék is elég lett volna, de amikor 70 km/ó fölött zúgtam lefele az a hegyi utakon, akkor válhatott rögeszmémmé, hogy csak stabilabb a több küllõ. Ezt csak a képhez, azaz tudom persze, hogy jó a könnyû kerék, észreveszem, pontosabban vizsgálgatom, mennyit számít ua. ismert utakon. Pontos adataim még nincsenek, de nyilvánvalóan és pár kezdeti mérés alapján is gyorsabb a Ksyrium-os bicikli, mint két másik (egyebekben hasonló, de mindkettõ 32 küllõs kerekes, Campa Mexico 68 pár az egyiken, illetve Mavic CXP hátul, M4 elöl). S igen, fölfele meg minél kevesebb küllõt kívánnék, akkor kéne talán elgondolkoznom az alu küllõanyákon is.

Amúgy - szvsz - nagy igazságod van az „épített" szemben „gyári" kerékre vonatkozó megjegyzésedben, az épített sokkal könnyebben ill. gyorsabban is javítható - ezt sokan elfelejtik, fõleg, akik csak hírekbõl tájékozódnak. Az újabb karbon csodakerekek nagyrésze meg egyáltalán nem javítható (!), legfeljebb egyesek (pl. egy újabb Mavic ...) korlátozottan (a hátsón a hajtott oldal küllõi csavarozgathatók), a „megoldás", hogy biztosítás köthetõ a csodakerekekre, ha törik, újat adnak helyette. Ez nyilván jó anyagilag támogatott profi versenyzõknek, másoknak azonban 2000-nél több euró egy pár kerékért még a Lajtán túl is fájdalmasan erõs túlzás. Pedig ez a trend, a közeli biciklisboltok egykori profi tulajai szerint a kerék is cseretartozék lett.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

inkább szívesség alapon mûködik

Fülöp Tibi, TOKEN kerekek. Mûködik a bérbeadás.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

szép a 32 küllõs kerék is.
másik dolog: nektek bejön az a fajta bandázsolás, amelyiknél nincs szalagdarab a fvkar mögött? 8-as módon kell vezetni a szalagot, nagyon könnyû és frankó mûvelet

nekem nem tetszik

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Re: Berbeadas...
Ezen mar gondolkodtam. Lehet MO-n valoban berelni? Ugy ertem, ez valos piac? Nem inkabb szivesseg alapon megy ez?
Mindket oldalrol (berlo/berbeado) erdekel a dolog...

inkább szívesség alapon mûködik

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szép a 32 küllõs kerék is.
másik dolog: nektek bejön az a fajta bandázsolás, amelyiknél nincs szalagdarab a fvkar mögött? 8-as módon kell vezetni a szalagot, nagyon könnyû és frankó mûvelet

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Berbeadas...
Ezen mar gondolkodtam. Lehet MO-n valoban berelni? Ugy ertem, ez valos piac? Nem inkabb szivesseg alapon megy ez?
Mindket oldalrol (berlo/berbeado) erdekel a dolog...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A sajat munkajat azert nem art, ha ertekeli az ember.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nekem is új kerekem van, de sajnos a hátsó nehezebb mint a tiéd...ez olyan 970g körül van :D
Feltöltött kép

(nem, nem így lesz használva, ketten vettük idõfutam és pályaversenyekre, meg valszeg bérbe is lesz adva. De lényeg, hogy valamennyire az ENYÉM :) )

Amúgy ZIPP 909.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Szerintem inkabb csak esztetikai szempontbol es praktikussagbol nyerobbek a gyari kerekek.
No meg ott fix, hogy mit kapsz, az epitett kereknel meg nem mindegy, ki epiti...

há' ki a f...om építené má' a saját kerekem,ha má' szerelõ vagyok. ;) 300-400 kerékkel a hátam mögött talán már tudok jó kereket építeni. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem inkabb csak esztetikai szempontbol es praktikussagbol nyerobbek a gyari kerekek.
No meg ott fix, hogy mit kapsz, az epitett kereknel meg nem mindegy, ki epiti...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
mostanában kicsit korábban kelek,mint ahogy szeretnék. biztos ez lehet az oka. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

még lehetne könnyebb küllõvel is csinálni. pl.: sapim cx-ray. csak itthon nem nagyon lehet kapni.

5 grammal könnyebb a 64 küllõre számítva. Remélem azért még tudsz aludni. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Open proval es a 32 kullovel tenyleg nem rossz.

még lehetne könnyebb küllõvel is csinálni. pl.: sapim cx-ray. csak itthon nem nagyon lehet kapni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

az elég komoly. :) már csak egy tune 19grammos gyorsszár hiányzik. :)))

54 gramm a mostani,de nincs túl sok jelentõsége mivel nem a kerületen van. veloce 10es sok van rajta 12-25 290 gramm. 60 grammos belsõ,vittoria rubino pro tech külsõ. ez kb 240 gramm,de csere érett. schwalbe felniszalag. igaz nem versenyzek,de ez amolyan mindenes kerék lenne. tehát edzésre is alkalmas,meg versenyre is. campa record az agy. azt elfelejtettem odaírni. szerintem a kerekem tömege is mutatja,h nem feltétlen kell erõltetni a gyári kerekeket. a legnagyobb gond a gyáriakkal,h nincs mindig alkatrész hozzá. leginkább a küllõk gázosak. az enyémbõl,ha kiszakad 1 még simán hazamegyek vele,és van hozzá pótlásnak való szinte bármelyik üzletben. "eladó bácsííííííííí. kérekszéken 1 293 mm hosszú küllõt",és ennyi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Open proval es a 32 kullovel tenyleg nem rossz.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
az elég komoly. :) már csak egy tune 19grammos gyorsszár hiányzik. :)))

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
tegnap könnyebb küllõkkel átfüztem a h. kerekem. mavic open pro,dt 2-1,5-5,alu küllõanyák,campa agy,3 kereszt mind2 oldalon,32 küllõ. 854 gramm lett a vége gyorszár nélkül. sztem elég jó. odaver néhány gyári keréknek. elötte 2-1,8-2-es küllõk voltak benne. :)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

nekem van. igaz 53-as és nem fekete, de legalább shi ultegra. FC-6500-as :-) ja, és használt. szóval szinte mindenben olyan, amit keresel :-)

53-as is jó lenne, de használt nálam is akad :D

mondjuk annyira még nem csereérett, csak gondoltam szépen ráérõsen elkezdek keresgetni egy újat. matuzmesternél láttam fsa-t, lehet olyan lesz a következõ.....

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

52-es fekete lánctányérod nincs véletlenül? :) új, shimano kompatibilis...

nekem van. igaz 53-as és nem fekete, de legalább shi ultegra. FC-6500-as :-) ja, és használt. szóval szinte mindenben olyan, amit keresel :-)

otvaros

otvaros

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Annyit megért.

Az biztos, hogy ez egy tajvani tucatváz.

Szerintem is megért ennyit, akkor már ketten vagyunk. Azért kérdeztem, hogy van -e valamennyi átfedés a különbözõ gyártók, mert a szériaszám alapján akár Cervelo is lehetne, bár ez elég csekély valószínûségû. Nem tud valaki valami "NERO" vagy ehhez hasonló vázról? mert mikor leszedtem a matricát ez a felirat rajzolódott ki. gondolom az eredeti matrica...