Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Biztos? :)
Welcome | TITAN WHEEL TECHNOLOGIES | Titanium nipples and bicycle components

Ezért írtam hogy nem hinném, ezek szerint van! :D
Van de minek?
Titánküllõ detto.
Van még néhány DT titánküllõm, az is a full felesleges kategória. Sokmindenre nem jó az a titán, ezt be kellene látni. A DT titán is tört mint az állat... :(
Akinek a pénz nem számít, az használjon full karbon kereket, aki jó teljesítményût akar de javíthatót, az lépje meg az alu küllõst, de nem sok levonással jár az okosan összeállított acélküllõs kerék sem.
Nekem amúgy tetszenek a komplettkerekek, még úgy is, hogy ez az egyik oka annak hogy nem erõlködöm az agygyártással.
Kiválltképp a Campagnolo kerekei tetszettek meg nekem, ott látszik hogy valaki elgondolkodott rajtuk hogy hogyan is legyenek azok a küllõzések!
Hátsóagyban mondjuk veri a Dura Ace bármelyik Campát, sajna...

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Uj Fulcrum Racing 3 nem kicsit akciosan... ~90eFt-ert hazhoz jon.
Bike24 - Fulcrum Racing 3 Wheelset Clincher 2010

Ez annyira nem is jó ár, mert pont a Racing 3 -nál változtattak valamit a 2011-es modellen, így az a szett már csak 1555g official.
Remélem hinni lehet nekik, mert a Racing 7 olyan 2 kg felett volt gyorszár nélkül mint a huzat! (most mértem...)
Bár ár/teljesítmény viszonylatban a Racing7 még mindig elég jó, a Racing5-öt nem venném meg, de a Racing3 meg egy másik líga, arra érdemes költeni! Ráadásul az ember normális csapágyakat kap, ami normál még a Campától és a Shimanótól, a többiek játékcsapággyal játszanak, ideértve a Mavic-ot is, és kb. mindenkit. :(
(Racing7 is sajna iparicsapágyas...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Írtad a titán küllõanyát: nem hinném hogy lenne olyan õrült cég aki azt legyártaná!

Biztos? :)
Welcome | TITAN WHEEL TECHNOLOGIES | Titanium nipples and bicycle components

A sebesség mindent megold.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

na oké de mi az hogy 4130 cromo?? bmx vázanyag, nem? miért nem colombus spirit vagy dedacciai zero replica??

Az a 4130-as egy SAE szabványszám, DIN-ben ez a 25CrMo4. Ez a leggyakrabban használt acélötvözet vázgyártáshoz. Rengeteg Dedacciai is ez, és sok más csõgyártó is ebbõl él. Aztán vannak mindenféle mikroötvözõk meg különbözõ kezelések,attól lesz még némi különbség.
A jóöreg Tange Prestige is ebbõl volt! ;)
...és a Dedacciai 18MCDV6 is eléggé hasonlít erre!
A BMX-es csõszettek simán méterárú szinten vannak, sokesetben hosszvarratos kivitelben, azért az más ám! ;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

52 cm középtõl középig. sima muffolt váz. normál kör keresztmetszetû csövek. majd teszek fõl képet. mondjuk vannak benne trükkök,mert csináltattam magamnak.

Elsõsorban a rettenetes kormánnyak felé keressed a problémát!
Lehet szereted a klasszikus formát, de ezzel valahogy szakítanod kéne.
Ez az egész olyan egészségtelenül néz ott ki, egy vékonycsöves acélváz + nyílegyenes villa + 1"-os rendszer + elég nagy tömeg a kormányzáson felül...
Ennek az egésznek az eredõje ez.
1x elindul a dolog, azt önmagát erõsíti.
Én is acélvázzal nyomulok, de komoly még erõs provokációra se indul be! 1 1/8-os rendszer, Mizuno karbon-karbon/kevlár fejcsöves villa klasszikus hajlított formával, New Ultimate stucni 80-as felfordítva, 210g-os alukormány. Ez utóbbi most lesz leváltva egy Syntace karbonra, a 6°-os hátrahajlás miatt. Kap még a gép egy Red fékváltókart is, újabb 100g leesik a géprõl. :) Ott semmi keresnivalója.

Írtad a titán küllõanyát: nem hinném hogy lenne olyan õrült cég aki azt legyártaná! Kíválóan mûködik az alu is, úgy ahogy korábban leírtad. Minek a majd 2x olyan nehéz titán oda? Azt sokan elfelejtik, hogy a titán a legnehezebb könnyûfém, ami attól nehezebb, már nem számít annak! :)

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
szerintetek egy ilyen váz: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Specialized Allez Sport 55/56 (nem ez csak ilyen, hasonló állapotban ultegra kormánycsapival) mennyit érhet meg, valamint van-e valakinek ilyennel tapasztalata, és hogy ezek mennyire tartósak stb. mert azért nem mai darabok.kösz

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Maradj az 56-nál. Én 188 vagyok és még nekem is 56 jött ki a Canyon méret kalkulátorával.

kalkulátora válogatja, nekem 56,0-56,5 c-c dobott ki egy másik kalkulátor a 178 magassághoz

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Maradj az 56-nál. Én 188 vagyok és még nekem is 56 jött ki a Canyon méret kalkulátorával.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
183cm vagyok,eddig amelyik táblázatokat néztem,mindegyik 56-58 cm körüli vázat ajánl,de gondolom rövidebb stucnival a 60-assal e lehet túl sok problémám.igazából még csak az információkat gyûjtöm,nézegetem melyik is lenne jobb,az álom egy celeste Bianchi Campával,de ez úgy néz ki nem nagyon lesz meg,ezért keresek más alternatívákat.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A méret jó volt? Van egy Canyon Roadlite 60-ért, szerintem határozottan jobb vétel volna, de a mérete 60-as.

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: CANYON Roadlite

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nem nagyon vagyok tisztában ezekkel az országútis dolgokkal,ezért kérdeztem meg inkább.de úgy nézem jobban is tettem,akkor inkább nézek másikat:)

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

Gepida vázakról mit tudtok mondani?konkrétan ez érdekelne:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 56-os festetlen Gepida
zöld cuccokkal szerintem nagyon adná,csak nem tudom minden nélkül megér-e 20 ezret

Én a gepida vázakról semmi jót nem hallottam eddig, elég elolvasni néhány tesztet. Mellesleg egy kollégám régen szerelõként dolgozott náluk és a garanciális problémák nagy része a vázakra vonatkozik. Nagyon sok törik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 56-os festetlen Gepida
zöld cuccokkal szerintem nagyon adná,csak nem tudom minden nélkül megér-e 20 ezret

"nagyon jó állapotban van" - tehát használt, nincs villa, nincs kormánycsapágy, nincs nyeregcsõbilincs. Mire mindezek megvannak, hol áll az árszámláló? Én személy szerint csak vázszettet vennék, de ez lehet, hogy csak az egyéni hülyeségem.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

a fulcrum racing is elég szépen reteszel :-)

...Mivel campagnolo racsnimechanika van benne. :)

Ja és nemhiszem hogy mindenki figyeli a fórum egyéb szegleteit, de ide talán érdemes lenne írni:

http://forum.bikemag...99/#post1067429

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a fulcrum racing is elég szépen reteszel :-)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Campagnolo Vento. Két éve van meg, eddig hibátlan. 88kg vagyok. Kellõen merev is számomra. A korábbi Rigida felnis, Suntour agyas 16 küllõs elsõkerékkel összehasonlítva mindenképpen. Ezt nem hajtogatom bele a fékpofába. Csengõ nem kell a bringára, a reteszelése brutális.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Fulcrum racing 7essel megyek évek óta, nagyon jól bírja a strapát, ami szerintem a hazai utakon fontosabb 200g-nál

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Ha már az alsó kategóriát boncolgatjuk. Campagnolo Khamsin, Vento, Scirocco - Fulcrum Racing 7, Racing 5 - Mavic Aksium?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szerintem az excursion inkább a közepes tömegû felnik közé sorolható (520 gr)