Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Sziasztok!
Ha könnyû outi kerékszettet szeretnék építeni, akkor mit ajánlanátok? mivel 90kg körül vagyok, az utakat meg mindenki ismeri, nem mennék rá azért a "nagyon könnyûre". Vagy nézzek gyárit?
Köszi

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
egy ideje gondolkodom országútin, és lenne egy pár kérdésem.
el lehet passzolni használtban canyon (ultimate, 52cm, <1000 km, 65kg hobbista) aluvázat, kb. mennyiért és mennyi idõ alatt? könnyebb vázszettként esetleg? azt néztem, hogy egy komplett bringa olcsóbb, mint a vázon kívül minden rajta, minden forint, ami a vázból bejönne, talált...
jól gondolom, hogy, mondjuk 8 év múlva egy chorus szett (~30ekm) többet fog érni, mint egy ultegra?
gyári (mavic) kerékszettek élettartama (hobbista felhasználás) kb. mennyi lehet?
nem teljesen szabványos testalkattal (hosszú végtagok, rövid törzs) van érezhetõ haszna egy egyedi váznak, vagy setuppal pótolható?
egyelõre ennyi:)
kösz, tg

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
kipage: Köszönöm a könyöklõkkel kapcsolatos választ. Végül a BHB-52-es klasszikus forma mellett döntöttem, és már meg is volt az elsõ próba menet vele. Hamar meg lehet szokni, kényelmes, és érezhetõen jobban lehet vele haladni. Igaz, nem annyira jól, ahogy Cancellara ment tegnap, de ez talán nem csak a könyöklõ alakján múlik... :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
szép ez a merényi cucc, bár akit foglalkoztat egy kicsit is a bringájának súlya, nem biztos hogy be fogja vállalni, persze tudjuk ez itt most tényleg nem a grammokról szól. az expón lévõ váz - ha jól emlékszem - 1950 gramm, lényegesen könnyebb acélvázhoz (pl 1550 gr) nagyságrendekkel drágább csõszett kell(ene), illetve a muffos illesztés hanyagolása. azért én örülnék ha bejönne neki az üzlet

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az a móka, az egészben, hogy a hátsónál lehetséges is, de az elsõn még alig vannak kopásnyomok, és ugyanezt csinálja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gumi elkezd kopni, apro repedesekbe belemegy a pici kavics, atdolgozza magat = defekt. ha van valami kevlarcsik akkor nem tud.

conti gatorskint arultunk sokat regen, azokkal nem volt baj. relativ konnyu, es jol is gurul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ár volt a cél....de januárig nem volt vele ilyen gond....lehet hogy az a szar keverék nem szerette a telet?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Tényleg nagyon vacak lehet az a gumi, nekem sose volt külön defektvédelmes gumim, mégsem volt ilyen gondom. Viszont ha hordanál magaddal pumpát, pótbelsõt, (fixihez még a megfelõ kulcsot) tíz perc alatt megoldódna a problémád és nem kéne 1 órát tolnod a bringát.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem annyi elég ha az utszéli kis kavicsoktól nem lesz dupla deffektem mint ezzel a vacakkal. Tegnap éjjel kettõkor egy óráig toltam haza a ködben....nem vicces. és bazi nagy krátereket csinálnak a kis kavicsok a futófelületében....elég ritkának tûnik az anyag.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
van benne egy alap defrektvedelem, de nem kell tole csodat varni. Schwalbe orszaguti kinalat belepo modellje.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Schwalbe Lugano külsõ jófajta? fixizni kéne...

jelenleg valami olcsó Altrix van, de sorozatos deffektek....2-3 hét alatt 7 darab, ilyen útszéli apró kavicsoktól is állandóan deffektel, ami szerintem nem normális így kéne valami használhatóbb.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
ez pedig 1 grafitember interjú:

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
ajánlanék 1 filmet nektek: START KT KERKEN - DVD shop már régen láttam. nagyon faja kis mozi.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Ha valaki defektet kap vagy ilyesmi, akkor szokás az, hogy felstréherezik a sorra. Azt nem tudom hogy mennyire szabályos, de szokták csinálni.

semennyire nem szabályos,de jobb helyeken a zsûri nem néz oda ilyenkor. íratlan szabály,ami felülír 1 írottat.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

nem semmi,fel is iratkoztam erre a csatornára.mennyire szabályos ez a kocsi szélárnyékában való közlekedés?értem hogy hátul mennek meg minden,de nekem kissé furcsa

Nem tudom, de mivel a biciklik (itt, lefele) úgyis gyorsabbak, mint az autók (e Skodáknál mindenképp), nem elõny, hanem csak hátrány származik belõle :), azaz épeszû ember tényleg csak baj esetén csinálja.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

nem semmi,fel is iratkoztam erre a csatornára.mennyire szabályos ez a kocsi szélárnyékában való közlekedés?értem hogy hátul mennek meg minden,de nekem kissé furcsa

Ha valaki defektet kap vagy ilyesmi, akkor szokás az, hogy felstréherezik a sorra. Azt nem tudom hogy mennyire szabályos, de szokták csinálni.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Jo kis Youtube csatorna, ez a vid is, meg a tobbi is erdekes.
YouTube - BMCProTeam csatornája

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

mindenki "edzõtáborozik"? :) eltûnt mindenki,mint szamár a ködben. a hosszú 7vége eddigi tapasztalatai részemrõl: nagyon xar formában vagyok. átültem az ünneplõsre. a bringa aránylag jól bírja a rossz formámból eredõ hibáimat. amit írtam a könnyû kerekemrõl,h csak teszt a 2-1,5-2es küllõ benne. nos még nem bukott meg. én rosszabbra számítottam,tekintve,h 78 kg körül vagyok most. olyan 70 körül lenne a jó nekem. minimális 8as lett benne,de ezt orvosoltam. azóta nincs gond vele. sztem még feszítenem kellene rajtuk,de ezt majd a hosszú 7vége után csinálom meg. pörgetni még nem tudok,így a nagyot gyaszatolom. kicsit lehet,h nekiugrottam az edzésnek,és nem nagyon volt fokozatos az átmenet. na mind1. jó lenne még holnap is ilyen idõ,mint ma. igaz eláztam 1 kicsit,de nem volt vészes.

Nálam ia eljött az igazság napjai,szintén a DT revo küllõre váltás tesztelésében,na meg persze erõnlétileg is.A küllõk elég szépen viselik a jelenlegi 83kg-om,pedig elõl sugár,hátul 3X/sugár.Az erõ meg egész jól jön a szezon ezen szakaszához képest.
GT-Atee

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

YASEC - Egyedi Kerékpárváz
Merényi Bicycles | Facebook

Köszönöm a választ. Még a kurtz-ot (Szabó Dávid) is megtaláltam.