Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

A kormánycsapágy alsó részét amikor lecsúsztatnám a villa aljára, hogy a helyére rakjam, nem csúszik végig le, a villa nyakán van egy valamilyen mûanyagból vagy hasonlóból készült kis kör, amit leszedni sem lehet, és megmozgatni sem. Zsír új a villa, szóval mi a tippetek, találkoztatok már ilyesmivel? Hogyan kell ezt leszedni?

Vagy csak szimplán egy csõt kéne a villára húzni, és megpróbálni leütni? :):):)

nagyon jó hogy ott van az a mûanyag, arra fekszik fel a csapágy

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Köszi, max 60-70-et szánnék a produkcióra, nézem a gyáriakat is, de azokat inkább használtan. Mondjuk egy Fulcrum 3-ast

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A kormánycsapágy alsó részét amikor lecsúsztatnám a villa aljára, hogy a helyére rakjam, nem csúszik végig le, a villa nyakán van egy valamilyen mûanyagból vagy hasonlóból készült kis kör, amit leszedni sem lehet, és megmozgatni sem. Zsír új a villa, szóval mi a tippetek, találkoztatok már ilyesmivel? Hogyan kell ezt leszedni?

Vagy csak szimplán egy csõt kéne a villára húzni, és megpróbálni leütni? :):):)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Az 40km-es idõfutamon 100mp lenne. Egy idõfutambukóval lehet kb ennyit nyerni (volt valahol egy táblázat hogy mi mennyit számít...telikerék, borotvált láb..stb), de pár csapággyal?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Cancellara a szuper csapagyak miatt ment ilyen jol mostanaban???

Google Translate

Allitolag 95%-kal kisebb surlodas! 2,5 mp / km elony... vagy 27%-kal kevesebb tejsav ugyanolyan sebesseg mellett.

CYCLING PERFORMANCE TIPS -

Our bicycle, on the other hand, is very efficient in terms of energy loss. Over 95% of the muscle energy we use at the pedals is translated into forward motion and less than 5% is lost (again as heat) from the rolling resistance of the tires, bearing friction, etc.

Ez alapján a fenti adatok túl nagynak tûnnek nekem. Ha 0 lenne is a csapágyak ellenállása, akkor sem eredményezhetne ekkora változást.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Ha könnyû outi kerékszettet szeretnék építeni, akkor mit ajánlanátok? mivel 90kg körül vagyok, az utakat meg mindenki ismeri, nem mennék rá azért a "nagyon könnyûre". Vagy nézzek gyárit?
Köszi

Mi a keret? Én, ha nem kéne törõdni az árral, akkor 28 lyukas Mavic Open Pro vagy DT RR 415 felnit választanék (gondolom peremest akarsz), DT Aerolite küllõkkel, agyból meg annyi jó van, hogy neki se állok sorolni. De igazából ha nem kéne törõdni az árral, akkor gyárit vennék.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Cancellara a szuper csapagyak miatt ment ilyen jol mostanaban???

Google Translate

Allitolag 95%-kal kisebb surlodas! 2,5 mp / km elony... vagy 27%-kal kevesebb tejsav ugyanolyan sebesseg mellett.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
szia,
szóval, ha rászánom magam annak idején a yasec vázra, marad a feeling:)
kösz, tg

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>nem teljesen szabványos testalkattal (hosszú végtagok, rövid törzs) van érezhetõ haszna egy egyedi váznak, vagy setuppal pótolható?
Kerdes mennyire extrem a testalkat.
Tobb gyarto eleve sokfele geometriaval gyart vazakat, tehat ha a Canyon mondjuk nem is idealis egy Merida lehet, hogy az. es persze kulonbozo kormanyokkal, stucnikkal nagyon nagy hosszbeli kulonbsegeket lehet kihozni. Csak a stucni mehet "konzervativan" 90-140 kozott, ez mar 5 centi varia, a kormany pedig tovabbi ~2 centi jatekteret ad. Hasonlo meretunek hivott kulonbozo gyartmanyu vazak kozott ~1.5 cm kulonbseg elofordul. Szoval setuppal potolhato.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Sziasztok!
Ha könnyû outi kerékszettet szeretnék építeni, akkor mit ajánlanátok? mivel 90kg körül vagyok, az utakat meg mindenki ismeri, nem mennék rá azért a "nagyon könnyûre". Vagy nézzek gyárit?
Köszi

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
egy ideje gondolkodom országútin, és lenne egy pár kérdésem.
el lehet passzolni használtban canyon (ultimate, 52cm, <1000 km, 65kg hobbista) aluvázat, kb. mennyiért és mennyi idõ alatt? könnyebb vázszettként esetleg? azt néztem, hogy egy komplett bringa olcsóbb, mint a vázon kívül minden rajta, minden forint, ami a vázból bejönne, talált...
jól gondolom, hogy, mondjuk 8 év múlva egy chorus szett (~30ekm) többet fog érni, mint egy ultegra?
gyári (mavic) kerékszettek élettartama (hobbista felhasználás) kb. mennyi lehet?
nem teljesen szabványos testalkattal (hosszú végtagok, rövid törzs) van érezhetõ haszna egy egyedi váznak, vagy setuppal pótolható?
egyelõre ennyi:)
kösz, tg

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
kipage: Köszönöm a könyöklõkkel kapcsolatos választ. Végül a BHB-52-es klasszikus forma mellett döntöttem, és már meg is volt az elsõ próba menet vele. Hamar meg lehet szokni, kényelmes, és érezhetõen jobban lehet vele haladni. Igaz, nem annyira jól, ahogy Cancellara ment tegnap, de ez talán nem csak a könyöklõ alakján múlik... :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szép ez a merényi cucc, bár akit foglalkoztat egy kicsit is a bringájának súlya, nem biztos hogy be fogja vállalni, persze tudjuk ez itt most tényleg nem a grammokról szól. az expón lévõ váz - ha jól emlékszem - 1950 gramm, lényegesen könnyebb acélvázhoz (pl 1550 gr) nagyságrendekkel drágább csõszett kell(ene), illetve a muffos illesztés hanyagolása. azért én örülnék ha bejönne neki az üzlet

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az a móka, az egészben, hogy a hátsónál lehetséges is, de az elsõn még alig vannak kopásnyomok, és ugyanezt csinálja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gumi elkezd kopni, apro repedesekbe belemegy a pici kavics, atdolgozza magat = defekt. ha van valami kevlarcsik akkor nem tud.

conti gatorskint arultunk sokat regen, azokkal nem volt baj. relativ konnyu, es jol is gurul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ár volt a cél....de januárig nem volt vele ilyen gond....lehet hogy az a szar keverék nem szerette a telet?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tényleg nagyon vacak lehet az a gumi, nekem sose volt külön defektvédelmes gumim, mégsem volt ilyen gondom. Viszont ha hordanál magaddal pumpát, pótbelsõt, (fixihez még a megfelõ kulcsot) tíz perc alatt megoldódna a problémád és nem kéne 1 órát tolnod a bringát.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem annyi elég ha az utszéli kis kavicsoktól nem lesz dupla deffektem mint ezzel a vacakkal. Tegnap éjjel kettõkor egy óráig toltam haza a ködben....nem vicces. és bazi nagy krátereket csinálnak a kis kavicsok a futófelületében....elég ritkának tûnik az anyag.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van benne egy alap defrektvedelem, de nem kell tole csodat varni. Schwalbe orszaguti kinalat belepo modellje.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Schwalbe Lugano külsõ jófajta? fixizni kéne...

jelenleg valami olcsó Altrix van, de sorozatos deffektek....2-3 hét alatt 7 darab, ilyen útszéli apró kavicsoktól is állandóan deffektel, ami szerintem nem normális így kéne valami használhatóbb.