Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem egyértelmû volt, hogy ez csak egy "katalógus" kép, hiszen nem szerepel rajta sehol az HTC-Highroad egyetlen szponzora sem. A Syntace kormányszárat sem fogjuk látni Cavendish kerékpárján. Egyébként a második cikkben már azt írják, hogy mindegyik Specialized szponzorált csapat megkapja az új gépet, tehát a Sram Red még stimmelhet is.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

A 2.-ra: nem látom, hogy azt írnák, hogy a képen látható géppel menne (talán a "his"-t olvastad "this"-nek(?)).

A his a kép alatt számomra tényleg ezt jelenti (sejteti, valószínûsíti, még ha nem is írják rá pirossal), aláírják, hogy vasárnap versenyen az új gépet használja, s a cikk az új géprõl szól. Odatesznek egy képet, ami azt a látszatot kelti, mintha errõl a biciklirõl lenne szó. McLaren van ráírva, s a cikk végigragozza a nagyszerûségét. A második hivatkozásodból (szintén csupa Sram váltó a képen) kiderül, hogy van egy Specialized és egy McLaren változat is, talán ott a trükk, mármint, hogy majd vasárnap derül ki igazából. Egy videóhoz is el lehet jutni, persze csak Cavendish elégedett képét mutatják, ülhetne triciklin is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az elsõbõl: (Aki nem olvas angolul: Ha Manxman [azaz Cavendish] elektromos sebességváltó szerkezete elemcserét igényelne, a tartalékot megtalálja szépen elrejtve az üléscsõben.)
Ezzel két bajom van: 1. növeli a súlyt 2. a képen egy mechanikus Sram váltó látható. Azt állítják, a képen látható géppel megy vasárnap. Valami nem kerek.

A 2.-ra: nem látom, hogy azt írnák, hogy a képen látható géppel menne (talán a "his"-t olvastad "this"-nek(?)).

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Cavendish Milánó-San Remo gyõzelmi tervébe besegít a McLaren
Mark Cavendish's new racing machine owes a lot to the McLaren F1 team | Sport | The Guardian
Specialized officially unveil new Venge bike | Latest News | Cycling Weekly

Az elsõbõl:

Should the Manxman need to change the battery for the electric gear-change mechanism, he will find a spare neatly hidden away inside the seat tube.

(Aki nem olvas angolul: Ha Manxman [azaz Cavendish] elektromos sebességváltó szerkezete elemcserét igényelne, a tartalékot megtalálja szépen elrejtve az üléscsõben.)
Ezzel két bajom van: 1. növeli a súlyt 2. a képen egy mechanikus Sram váltó látható. Azt állítják, a képen látható géppel megy vasárnap. Valami nem kerek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nekem is 44es(c-c) kormányom van a 41,5cmes vállamhoz, nekem a hegyeken jön be igazán a plusz szélesség(a télin 38as van és ég és föld)

szerintem simán megér ennyit!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
A mostani nem rejtett bovdenes, ezért az is kéne;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Egyébként pedig általánosságban minél szélesebb az ember válla, annál szélesebb kormány kell neki. Felhoznék 2 ellenpéldát, az egyik én vagyok a cseppet sem nagy termetemmel és a 440mm-es (közép-közép) kormányommal, a másik ellenpélda pedig a pályaversenyzés. De egyénfüggõ hogy kinek melyik jön be.

Ha hasznát veszed a fékkarnak is, és nem a polcra rakod, akkor jó vétel szerintem.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Mostani 420mm-es, mondjuk nem vagyok egy bringás alkat. Mérettõl függetlenül jó árban van szerinted/szerintetek? Régi országútihoz lenne, a-head átalakítóval.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hali!

A hirdetett kormány valóban 460mm lehet? Nem találtam ilyen méretût, ha tényleg ekkora, mekkora emberkéknek ajánlott? Ennyiért jónak tûnik, megkíméltnek látom.

Ha teljes szél 46, akkor középtõl-középig gondolom 44, tehát létezõ méret. Nekem volt ilyen méretben, túl szélesnek találtam.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hali!

A hirdetett kormány valóban 460mm lehet? Nem találtam ilyen méretût, ha tényleg ekkora, mekkora emberkéknek ajánlott? Ennyiért jónak tûnik, megkíméltnek látom.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Cavendish Milánó-San Remo gyõzelmi tervébe besegít a McLaren

Mark Cavendish's new racing machine owes a lot to the McLaren F1 team | Sport | The Guardian

Specialized officially unveil new Venge bike | Latest News | Cycling Weekly

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Majd akkor keresek valami módot ahogy lejön. :) Köszönöm mindenesetre a segítséget! :)

Hat, ha utban van, akkor le kell venni, ez evidens. :) Nincs olyan csapagy, ami ket "felkor"-bol all.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat, ha utban van, akkor le kell venni, ez evidens. :) Nincs olyan csapagy, ami ket "felkor"-bol all.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A felütõ amire gondolsz, az gyárilag a helyén van már, arra menne a kormánycsapágy, csak nem tudom rácsúsztatni, mert ott van a gyûrû. :)
Majd küldök képet, pénteken érek haza, aznap kerül a bringa szervízben összeszerelésre, majd megkérdezem mi a nagy megoldás. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
szerintem a felütõt (nemtom mi a szakszerû neve) akarja felrakni, és nem csúszik rá a villanyakra, mert azt ugye fel kell ütni egy erre alkalmas célszerszámmal.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
biztos hogy muanyag?

tudod hogy hogy kell osszerakni egy kormanycsapagyat? nem lenne jobb inkabb olyanra bizni aki ert hozza?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Teljesen újan vettem a vázat és villát. Képet sajnos nem tudok küldeni, mert a bringa nincs velem.
A kormánycsapágy a vázhoz volt, passzol a villához és a vázhoz, egy szett.

Ez a mûanyag gyûrû simán maradhatna is, csak a csapágy nem fér át rajta... :)

Nem lehet hogy az új villákon van egy ilyen cucc, hogy lássa mindenki hogy még sosem volt használva? :)

Itt is hasonló villa látható, ahol a nyakon a matrica van szériaszámmal meg hasonló feliratokkal, közvetlenül alatta van ez a mûanyag gyûrû...
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A villanyak közepéhez képest kicsit lejjebb van. Ha az tartja az alsó csapágyat, akkor a villa nem tud a helyére felcsúszni, kilóg vagy 5 centi a villa nyakából alul...

fejtsd mar ki bovebben hogy mi ez a tortenet. igy kerult hozzad a villa hogy volt rajta a gyuru? uj ez a kormanycsapagy?

esetleg egy foto se artana.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi, max 60-70-et szánnék a produkcióra, nézem a gyáriakat is, de azokat inkább használtan. Mondjuk egy Fulcrum 3-ast

A Racing 3-at Yasec nagyon dícsérte itt, úgyhogy biztos nem rossz.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A villanyak közepéhez képest kicsit lejjebb van. Ha az tartja az alsó csapágyat, akkor a villa nem tud a helyére felcsúszni, kilóg vagy 5 centi a villa nyakából alul...