Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Kanyar közben már átfogok, de elõtte a fékezés alatt jó lenne ha nem kéne átfogni. :)

mért jó hogy aero vagy miközben fékezel???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

"Miért nem nekem jutott eszembe?"

Mert én szoktam jégkorongütõbõl sok mindent csinálni. :)

Könyöklõ nélkül, hol fogtok kormányt, amikor mondjuk lefelé van és ugye minél kisebb légellenállásra mentek? Ugye bandázsolatlan stucni melletti részek kiesnek, mert ott van azon gondolom km óra, meg pulzusmérõ, vagy csak egy comp van, ami mindent mér és az is stucnin? De azzal meg nem veszik el stabilitás?

Én alsó fogás használok és beülök a nyereg mögé vagy az általad említett módszer és megcsókolom az elsõkereket, ezt akkor ha nem kell fékezni. De én nem régóta országútizom.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Utolsó elõtti kép! :D
http://www.biciklive...mark/dsc269.jpg

"Miért nem nekem jutott eszembe?"

Dormi: Lejtõfüggõ. Ha ismeretlen lejtõ, és gyorsan kell mennem rajta, akkor alsófogás, de a lábamat a váznak szorítom, és a könyökömet is behúzom a testem mellé. Ha ismerem a lejtõt és jó az út, akkor középen, a stucni két oldalán amilyen szûken csak lehet. Ha teljesen veszélymentes enyhe kanyaros lejtõ, akkor le is ülök a vázra.

Egyébként én azt hittem hogy sokkal parább érzés könyöklõvel és magasperemes elsõkerékkel, netán még hátul telikerékkel menni...hát abszolút nem, tök simán ment minden.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Könyöklõ nélkül, hol fogtok kormányt, amikor mondjuk lefelé van és ugye minél kisebb légellenállásra mentek? Ugye bandázsolatlan stucni melletti részek kiesnek, mert ott van azon gondolom km óra, meg pulzusmérõ, vagy csak egy comp van, ami mindent mér és az is stucnin? De azzal meg nem veszik el stabilitás?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Utolsó elõtti kép! :D
http://www.biciklive...mark/dsc269.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mjani: a fordítóban alap hogy átfogunk a kormányra, és nem könyökölünk, azért nem is kell fékkar a könyöklõre :P

Kanyar közben már átfogok, de elõtte a fékezés alatt jó lenne ha nem kéne átfogni. :)

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Láttam az eredményed.
És most mennyi vagy? Ha jól emlékszem valami programban veszel részt, igaz? Egyébként a súly az csak segít síkon (csak ne legyen plusz légellenállása :) ), egyszer kell felgyorsítani és utána kevesebb erõ kell a sebesség megtartásához. Ezért tudok én is menni. :)

Most 88 vagyok, de újra a 75 a cél. Igen a CSC-vel dolgozom együtt, rendesen edzõvel. A súly segít síkon,ha nincs:))

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok! Fotók a versenyrõl www.bicikliversenyfoto.eu

És egy kép sincs rólam :( Pedig ha lenne, és tetszene esküszöm megvenném. Nem nézünk szét jobban azon a memóriakártyán? :) (kék merida, KSI mez)

Mjani: a fordítóban alap hogy átfogunk a kormányra, és nem könyökölünk, azért nem is kell fékkar a könyöklõre :P Én bekentem magam egyszer, mielõtt kitekertem Pestrõl, meg még egyszer rajt elõtt, így egyáltalán nem fáztam.
Na majd legközelebb nem kerüljük el egymást. :)

szabbyy

szabbyy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! Fotók a versenyrõl www.bicikliversenyfoto.eu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

198 volt az átlagpulzusom, 205 a max :) A kanyart nem szoptam be, azt láttam, DE legalább 7-8mp-et veszítettem a fordítónál...NYÉLEN elmentem mellette, azthittem az még csak egy sávfelezõ bója....a jóképességû iránytó azt ordította hogy "Itt lesz MAJD a fordító"....JAHOGY ITT. :D

Én kb délre értem oda, déltõl 14:34ig összevissza voltam ott (melegítés, kocsmában melegedés, autónál kerékcserélés...), utána a pályán voltam ,utána ott voltam a "versenyközpontban", utána kocsma, utána megint versenyközpont, végül kb 4kor jöttem el.

Hogyhogy fázott a lábad? Én rövidben toltam, kamásli nélkül...Nicoflex?

Mercedes-Cervelo? Pipec kombó, az egyszer biztos...

A plusz-súly-elõny dologhoz annyit, hogy ezért nem kedvez nekem a sík, mezõny nélkül....60kg vagyok...cserébe nincs túl nagy légellenállásom 166centisen bekönyökölve :)

A fordítóról inkább nem mondok semmit, vagy mégis :) , kicsit szögletesen vettem be :D , közvetlenül a bólya mellett akartam elkanyarodni, aztán majdnem le kellett raknom a lábam az út szélénél, mert elfogyott az út és még merõlegesen álltam az úttestre :) . Fel kell erre készülni, meg kéne fékkar a könyöklõre :) .

Akkor ezért kerültül el egymást, fél 1kor elmentem edzeni egyet és fél 4 körül értem vissza, aztán szétszedtem a bringát és hazajöttem.

Bekentem a lábam Nicoflexszel, így a görgõn pont nem fázott :) , de kint már hideg volt neki, Tihanyban is elég durván fel voltam öltözve. Ez ilyen, nem szereti a lábam a hideget, kb. mint "A Texasi" nem bírja a meleget, de a hideget igen, "A Német" meg pont fordítva.

Azt hiszem az volt, de a kocsi márkákat nem nagyon nézem, fekete volt :) .

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Neked kellett volna megverned engem, ott a grafikon :D , meg a karbonkerék, nekem meg csak egy laposfelnis acélvázas bringa könyöklõvel. :)
Nem járok ott a felkészülésben, hogy bírjam a magas pulzust (176 volt az átlagpulzusom, 3-4órás versenyeken szokott ennyi lenni). Most kezdem az anaerob edzéseket. Nehezen viselem, hogy nem megyek jól versenyen, nem ehhez vagyok szokva, eddig mindig április végén kezdtem, akkor már van anaerob erõm is. Májusban kell majd jól mennem.
Ja, és hideg volt, fázott a lábam, nem volt jó áttételem, kellett volna egy 18as lánckerék.
Mondjak még kifogást? :D

Kerestelek, de nem láttalak. Egybõl eljöttél?

Az én shimanomat is, azt három csavar tartja össze, nem mai darab.

198 volt az átlagpulzusom, 205 a max :) A kanyart nem szoptam be, azt láttam, DE legalább 7-8mp-et veszítettem a fordítónál...NYÉLEN elmentem mellette, azthittem az még csak egy sávfelezõ bója....a jóképességû iránytó azt ordította hogy "Itt lesz MAJD a fordító"....JAHOGY ITT. :D

Én kb délre értem oda, déltõl 14:34ig összevissza voltam ott (melegítés, kocsmában melegedés, autónál kerékcserélés...), utána a pályán voltam ,utána ott voltam a "versenyközpontban", utána kocsma, utána megint versenyközpont, végül kb 4kor jöttem el.
Elvittem egy körre kipróbálni egy campagnolo GHIBLI telikereket, elõl pedig a saját ZIPP 404-em volt bent....naagggyondúrva hangja volt :D Végül a versenyen egy MOST CLAW kerék volt bent (magasperemû alu-carbon kerék, pinarellokat szerelik vele gyárilag) hátul, elõl a zipp. Jó volt végig hallgatni a surrogását :) Hogyhogy fázott a lábad? Én rövidben toltam, kamásli nélkül...Nicoflex?

Ami jó volt, megverni a nagy terepjárós, drága idõfutambringás körülöttem parkolókat.

Mercedes-Cervelo? Pipec kombó, az egyszer biztos...

A plusz-súly-elõny dologhoz annyit, hogy ezért nem kedvez nekem a sík, mezõny nélkül....60kg vagyok...cserébe nincs túl nagy légellenállásom 166centisen bekönyökölve :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ehh jó átlagok! Kemények vagytok!
Én 35,6-os átlagot mentem, bár január elsején még 0 erõnlétem volt, és 100 kilós testsúlyom:))

Láttam az eredményed.
És most mennyi vagy? Ha jól emlékszem valami programban veszel részt, igaz? Egyébként a súly az csak segít síkon (csak ne legyen plusz légellenállása :) ), egyszer kell felgyorsítani és utána kevesebb erõ kell a sebesség megtartásához. Ezért tudok én is menni. :)

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Ehh jó átlagok! Kemények vagytok!
Én 35,6-os átlagot mentem, bár január elsején még 0 erõnlétem volt, és 100 kilós testsúlyom:))

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Visszatérve a mai idõfutamra. Nekem csak egy 16-17-18-19es sor kellett volna ma. Meg ez a rajtolás... nehéz belépni a wellgo pedálba... mindig fejreáll... jót röhöghettek rajtam, akik látták a rajtomat :) . Ja és szólhattak volna, hogy nem kell fékezni abban a jobbkanyarban az elején. :)
Ami jó volt, megverni a nagy terepjárós, drága idõfutambringás körülöttem parkolókat. :P
Azt hiszem, tudom miért csúsznak elõre az idõfutamon a versenyzõk.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás
én már régen nem versenyzek. elég volt a fradiban annak idején. kb 6-7 éve voltam 1 mátra körön utoljára,csak úgy,nosztalgiázni. persze már nem tudtam az elejével megjönni. 99-ben volt az uccsó versenyem,igazolt versenyzõként. erdõkertes-dabas-erdõkertes. a célba már nem értem be,mert belekeveredtem 1 bukásba,és eltört több helyen a bal alkarom. ezzel vége is lett a sportkarriernek. mehettem keresni munkát. ez van. most már csak olvasom,hallgatom a többiek,és a ti beszámolóit.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Én is irigykedem, csak nálam az a gond, hogy nagyon edzetlen vagyok még jelenleg... :D Talán nyárra elérek arra a szintre, hogy legyen értelme valamin is indulni. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na én is hazaértem, mármint Pestre...Egész jó volt, csak úgy surrogtak alattam a carbonkerekek :D (Most mentem elõször gurulászásnál többet carbonkerékkel :) )
Nekem 39,1 km/h-ás átlagom lett, amin viszont meglepõdtem hogy Mjani csak 19mp-el ment jobbat nálam :P

Neked kellett volna megverned engem, ott a grafikon :D , meg a karbonkerék, nekem meg csak egy laposfelnis acélvázas bringa könyöklõvel. :)
Nem járok ott a felkészülésben, hogy bírjam a magas pulzust (176 volt az átlagpulzusom, 3-4órás versenyeken szokott ennyi lenni). Most kezdem az anaerob edzéseket. Nehezen viselem, hogy nem megyek jól versenyen, nem ehhez vagyok szokva, eddig mindig április végén kezdtem, akkor már van anaerob erõm is. Májusban kell majd jól mennem.
Ja, és hideg volt, fázott a lábam, nem volt jó áttételem, kellett volna egy 18as lánckerék.
Mondjak még kifogást? :D

Kerestelek, de nem láttalak. Egybõl eljöttél?

Remélem jövõre én is újra tudok versenyekre járni, mert megesz az irigység a beszámolóitokat olvasva. :)

Ma csináltam én is egyedi kiosztású fogaskeréksort, 12-24-est. Andris_Savarianak igaza volt, tényleg könnyû szétkapni a Shimano sort.

Az én shimanomat is, azt három csavar tartja össze, nem mai darab.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Remélem jövõre én is újra tudok versenyekre járni, mert megesz az irigység a beszámolóitokat olvasva. :)

Ma csináltam én is egyedi kiosztású fogaskeréksort, 12-24-est. Andris_Savarianak igaza volt, tényleg könnyû szétkapni a Shimano sort.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

En mar hazaertem az idofutamrol, megleptem magam egy 36.7-es atlaggal (29:05, rosszabbra szamitottam)
Kifele hatszel, remek volt, de visszafele csunyan belassultam.

Fejes Gabi volt az elso, amikor eljottem ~22:40 volt az ideje, vagyis majdnem 47-es atlag. Hat nem semmi.

Na én is hazaértem, mármint Pestre...Egész jó volt, csak úgy surrogtak alattam a carbonkerekek :D (Most mentem elõször gurulászásnál többet carbonkerékkel :) )
Nekem 39,1 km/h-ás átlagom lett, amin viszont meglepõdtem hogy Mjani csak 19mp-el ment jobbat nálam :P

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En mar hazaertem az idofutamrol, megleptem magam egy 36.7-es atlaggal (29:05, rosszabbra szamitottam)
Kifele hatszel, remek volt, de visszafele csunyan belassultam.

Fejes Gabi volt az elso, amikor eljottem ~22:40 volt az ideje, vagyis majdnem 47-es atlag. Hat nem semmi.