Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A 8as Chorushoz képest mennyire lenne visszalépés egy Veloce vagy egy Centaur 10es szett? Mint súlyban, mint teljesítményben? Vagy ezek is már hozzák a régebbi top cuccok szintjét?

[Bocs, Mind ... mind... a helyes.]
A 8-as Chorus bizony nagyon jó (mire a fanyalgás, Kiskubai?); nekem 8-as Athenám és 10-es Veloce-m van (s készülök egy 3x5-ös Stronglight hajtás 2x10 Centaurrali modernizálására). A Veloce ellen azt a kifogást emelhetné egy Campa Record hívõ, hogy ezen egyszerre csak egyet lehet lefele váltani (míg Recordon és Choruson 5-öt is). Rendesen vált (a Campa - szerintük - amúgyis a leggyorsabb), nekem 52/42/30 és 12-25 a Veloce (nagyok itt a hegyek), de ugyanoda az Athena 52/39, 13-26-al is fölmegyek. A hüvelykujjal való lefele váltás (ez is Kiskubainak szól) szerintem nagyszerû húzás a Campa részérõl, nekem sokkal természetesebb, mint a Shimano (hétköznapi biciklimen utóbbi -105- van). Persze az is jó. A Sram meg épp a Campa „filozófia” (mindenhez külön ujjat és külön gombot ill. kallantyút rendel) fordítottja (mindent ugyanazzal). A Shimano a kettõ közt (amúgy ebben - fvk - õk voltak az úttörõk!). Sokat megyek hegyen, a hirtelen meredek lejtõkön (nem egyen, néha tucatnyin egymásután) a létezõ legegyszerûbb csak enyhén odanyomni a hüvelykujjam, s máris száguldok lefele. Akinek Recordja van, az hagy le legföljebb :) (no meg aki gyorsabb...).
A Veloce-t azért vettem (szintén modernizáláshoz), mert az még csupa fém és így jobban megy a dédelgetett acélbiciklimhez; négyszöges, mert a (régi, már 30 éve nem szokásos) francia középrészhez csak az jó (francia középrész - négyszöges - amúgy szinte bármilyen tengelymérettel ma is kapható, pl. TA Axis, meg más is). Egy érv a Veloce-hoz: Bloke? linkelt egy tartóssági lánc-tesztet pár hónapja, ott kb. mindent vert a Veloce lánc.
Az újabb, 2011-es Centaur és Veloce is már Power Torque hajtás (nem négyszög), ami ugyan nem UT, de a konkurrenseket veri (az elv ugyanaz, mint pl. a Shimanoé, azaz aszimmetrikus, a tengely átmegy, de jobb a rögzítés).

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

tangens,
Nincs markapreferenciad? Nem art. :)
De ha nincs, akkor probald ki mindharom fekvaltokart minel hosszabban, es donts az alapjan. Szerintem mindegyik tud mindent, amit kell.
Campanak, SRAM-nak tudtommal nincs triplaja, de kompaktok vannak, es az egyebkent is jobb megoldas.

Van Triplája, nekem Campa Mirage hajtómû van, az tripla.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A 8as Chorushoz képest mennyire lenne visszalépés egy Veloce vagy egy Centaur 10es szett? Mint súlyban, mint teljesítményben? Vagy ezek is már hozzák a régebbi top cuccok szintjét?

10-es centaur ég és föld a régi chorushoz képest. Eleve más a fékváltókar formája (a 10es szériáknak a formája tetszik nekem legjobban fogásra, az újak már nem jönnek be.), sokkal jobb a 10es fogása. Súlyban, és teljesítményben is veri. A veloce teljes szettrõl nem tudok nyilatkozni, csak a hajtókarról és a fékváltókarról, de az teljesen jó, szerintem még akár az is hozza a 8as chorus szintjét.

tangens: Ha nincsenek érzelmi kötõdéseid a campához, nem hat meg a japán név, akkor én SRAM-ot vennék. Ezen a szinten igazából nem foghatsz mellé. A 3 fékváltókar mûködése más, én ez alapján döntenék. Jelenleg Shimanot használok -teljes megelégedéssel-, a campa annyira nem jön be (a lefelé váltás miatt), a sram pedig egyszerûen qrvajó.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
tangens,
Nincs markapreferenciad? Nem art. :)
De ha nincs, akkor probald ki mindharom fekvaltokart minel hosszabban, es donts az alapjan. Szerintem mindegyik tud mindent, amit kell.
Campanak, SRAM-nak tudtommal nincs triplaja, de kompaktok vannak, es az egyebkent is jobb megoldas.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

sziasztok,
új lennék országútilag, amúgy hobbi montis, most nézek bringát, ultegra / force / athena hármasból (ha árat nem nézünk), melyiket miért igen, miért nem vennétek? talán érdekes lehet: tartósság, kompakt (tripla) kivitel léte, kényelem, megbízhatóság (azaz szte minden:))
kösz, tg

kellemes probléma :-)

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
új lennék országútilag, amúgy hobbi montis, most nézek bringát, ultegra / force / athena hármasból (ha árat nem nézünk), melyiket miért igen, miért nem vennétek? talán érdekes lehet: tartósság, kompakt (tripla) kivitel léte, kényelem, megbízhatóság (azaz szte minden:))
kösz, tg

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én nem tudok róla. Esetleg annyi, hogy van kifejezetten országútihoz való, kisebb átmérõjû folt.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ez a ragasztott belsõ nem mûködik se beigazgatva,se kivéve,mindenhogy dudorodik egy részen,szóval kuka.akkor amire kíváncsi voltam:nincs semmilyen trükk,úgy kell ragasztani ahogy a monti belsõt is

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ilyen hibátlan belsõvel is elõfordulhat. Próbáld meg mégegyszer, elõszõr csak egy picit fújj bele, aztán nyomkodd végig, igazgasd el a gumit és utána fújd tovább.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
igen,rajta volt a külsõ is.azért gyanakodom a belsõ hibájára,mert egy vadonat új belsõvel ilyen probléma nem volt

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

van az országúti belsõ foltozásának valami titka?eddig eggyel próbálkoztam,de a ragasztás elõtt kialakult egy csinos kis hólyag kb 2 barnál,így inkább ezt a belsõt felraknám a polc tetejére

Hogy alakult ki a hólyag, rajta volt a küsõ is?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
van az országúti belsõ foltozásának valami titka?eddig eggyel próbálkoztam,de a ragasztás elõtt kialakult egy csinos kis hólyag kb 2 barnál,így inkább ezt a belsõt felraknám a polc tetejére

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Zen váj bádör ászking?

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Normális, hogy a Conti UltraRace futófelületén kis lila foltok láthatóak?:) (költõi kérdés volt, csereérett ofkorsz)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor már inkább szedd le a bandázst, minden gond nélkül újra felhasználható.

Dehogy szedem. Ez egy elméleti kérdés volt. :)

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Meg ha már leszedte, mossa ki. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

dehogy
én az új 105-ös bilincsével raktam fel egy régi ultegrát.
esetleg a fékváltókar helyzete lehet majd más...

Akkor jól gondoltam.

Igen, de a bandazs szepen ra van szoritva a fekkarkonzolra, szoval levenni le tudod, de szepen visszatenni szerintem kizart.

Valami trükkös módszerrel, mondjuk pici csavarhúzókkal kifeszítve, csak meg lehet oldani. :)

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Azon gondolkoztam, hogy egy shimano fékváltókar cseréjénél mindenképpen le kell-e szedni a bandázst. Mert a bilincs egyforma, nem?

dehogy
én az új 105-ös bilincsével raktam fel egy régi ultegrát.
esetleg a fékváltókar helyzete lehet majd más...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu