Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
fékbõl mi számít jobbnak mostanság ?
(bár rövid outis pályafutásom alatt , a 105ös teljesen jó volt, de azért kiváncsi vagyok)
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy ez a ~200g ez mennyire észrevehetõ olyankor, amikor mondjuk sprintbe kezdesz? Vagy rajtolsz? Inkább pszichés, vagy azért érezni is?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

1435g vs. 1648g a konkret szamok. A D/A-n kell felniszalag is, ezert nehezebb, mint a "marketing" tomeg. Raadasul az agyak szerintem nehezebbek, mint a Fulcrum, szoval kell, hogy szamitson a konnyebb felni.
Vmelyik nemet online shopbol van, akcioztak 50 euroval.
Erzesre van kulonbseg, de meg keveset mentem vele. Hetvegen kiderul, eleg dombos a Kinok Kinja, hogy lehessen erezni.

15mp a teljes távon. :)

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
1435g vs. 1648g a konkret szamok. A D/A-n kell felniszalag is, ezert nehezebb, mint a "marketing" tomeg. Raadasul az agyak szerintem nehezebbek, mint a Fulcrum, szoval kell, hogy szamitson a konnyebb felni.
Vmelyik nemet online shopbol van, akcioztak 50 euroval.
Erzesre van kulonbseg, de meg keveset mentem vele. Hetvegen kiderul, eleg dombos a Kinok Kinja, hogy lehessen erezni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Az a D-A kerék szett, elvileg 1386g körül van, a Fulcrum R3: 1659g. Asszem ez elég nagy különbség. >.<

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Mar megvan, 7850 c24

és hol vetted?
és mennyivel jobb mint a Fulcrum R3?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mar megvan, 7850 c24

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Akkor az uj Shimano kerekhez biztos jo lesz a Shimano betet. :)

Miért milyen kerékre fáj a fogad?:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en lecsiszolnam egyenesbe
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Lehet Campa fékpofa lenne hozzá a legjobb.. ki tudja...

Nekem még az eredeti Campa Xenon szett fékpofái vannak a fékben. Teljesen jól összepasszol a Mach1 CFX felnimmel.

Amúgy lemértem az elsõ és hátsó kerekem (külsõstõl, belsõstõl és most kb 5 baron lehet... Ideje lenne fújnom bele).
Elsõ: 1495g
Hátsó: 1985g
Ha jó a mérlegem.

Mach1 CFX felni, Miche agy, hátul Miche sor, Michelin Kevláros külsõk, CST belsõk.

Amúgy amit most vettem csak észre, hogy a jobb elsõ fékpofám nem teljes felületen fékezett, az alján vékony csíkban van ilyen kidudorodás, ami ugye a felni széle miatt nem fékez, csak bekopik. Feljebb állítottam, lecsiszoljam, vagy majd lekoptatja a felni? :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Akkor az uj Shimano kerekhez biztos jo lesz a Shimano betet. :)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Kíváncsiságból kivettem elsõ kerekem, megnézni fékpofáim, hogy hogyan néznek ki, egyáltalán nem volt forgács beleékelõdve, kb ~2000km-t használtam eddig én és azért abban volt erõs fékezés is, folyamatos fékezés is (Hármashatár-hegy lefelé, szarok, szóval fékezek bõven, meg kátyús is.. :D ).

Ennek amúgy mi az oka, hogy ennyire lemarja a felnit? Fékpofa túl kemény, vagy a felni anyaga olyan, hogy ennyire könnyen (és ilyen nagy darabokban) kopik?

Lehet Campa fékpofa lenne hozzá a legjobb.. ki tudja...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg az is hogy a felni anyaga mennyire szereti a fekpofa anyagat. Lehet ki kellene probalni valami puhabb gumiosszetetelut es az nem zabalna ennyire.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mentem parszor borzasztoan rossz, esos, saras idoben, en erre tippelnek mint egy ok.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Kíváncsiságból kivettem elsõ kerekem, megnézni fékpofáim, hogy hogyan néznek ki, egyáltalán nem volt forgács beleékelõdve, kb ~2000km-t használtam eddig én és azért abban volt erõs fékezés is, folyamatos fékezés is (Hármashatár-hegy lefelé, szarok, szóval fékezek bõven, meg kátyús is.. :D ).

Ennek amúgy mi az oka, hogy ennyire lemarja a felnit? Fékpofa túl kemény, vagy a felni anyaga olyan, hogy ennyire könnyen (és ilyen nagy darabokban) kopik?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez Fulcrum Racing 3-tol lett ilyen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
itt a Vorganov eses egy par masodperccel kesobb

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

A smirglihez hasonlóan:
Acélszövet (nem tudom, mi a szabatos neve - acélforgács?), olyasmi, mint a konyhai acélszövet-súroló, famunkákhoz ajánlják, 0 (legfinomabb) és 6 közt van, 2-est használok.
Néha azzal kezdem, hogy az egészet lereszelem, nekem nem szokott ilyen csúnyán kinézni (kb. félévente megcsinálom).
A nagyobbakhoz meg fogorvosi kaparótût (annak sem tudom a hiv. nevét).
Valószínûleg jó okkal nem voltál elégedett a fékezéssel, ezeken csúszik a ráf meg bele is akad.

Fogorvosi kaparótû: szonda

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Amiota betettem az uj kerekem, nem voltam elegedett a fekezessel.
Ugyhogy ma fekbeteteket csereltem. 2 ev hasznalat utan igy neznek ki. Elkopva nincsenek, de a betokozodott femforgacsok kicsit jobban fogyasztjak a felnit fekezeskor, mint kellene.
Van erre valami gyogymod, vagy egyszeruen cserelni kell gyakran es kesz?
Feltöltött kép

Milyen kereket használsz?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Amiota betettem az uj kerekem, nem voltam elegedett a fekezessel.
Ugyhogy ma fekbeteteket csereltem. 2 ev hasznalat utan igy neznek ki. Elkopva nincsenek, de a betokozodott femforgacsok kicsit jobban fogyasztjak a felnit fekezeskor, mint kellene.
Van erre valami gyogymod, vagy egyszeruen cserelni kell gyakran es kesz?
http://timeslip.hu/f.../fekbetetek.jpg

A smirglihez hasonlóan:
Acélszövet (nem tudom, mi a szabatos neve - acélforgács?), olyasmi, mint a konyhai acélszövet-súroló, famunkákhoz ajánlják, 0 (legfinomabb) és 6 közt van, 2-est használok.
Néha azzal kezdem, hogy az egészet lereszelem, nekem nem szokott ilyen csúnyán kinézni (kb. félévente megcsinálom).
A nagyobbakhoz meg fogorvosi kaparótût (annak sem tudom a hiv. nevét).
Valószínûleg jó okkal nem voltál elégedett a fékezéssel, ezeken csúszik a ráf meg bele is akad.