stellaz!
Több mint 12 éve használok SHIMANO görgõfékes bringát, és Konnektororrú és AGA hajt-társakkal ellentétben én csak jó tudok róla írni:
A fékhatás még az én régebbi (BM-IR41F/R) változatomnál is bõségesen elegendõ átlagos (utcai és túra) felhasználás esetén. Az elsõt ugyan nem lehet állóra fékezni, (az agyban lévõ lamellás kuplung beállított nyomatéknál történõ megcsúszása miatt, tehát nem tudsz "fejreállni" vele), de a fékhatás amúgy is a kb. 75% gördülés és a 25% csúszás esetében a legnagyobb.
A súlya nem oszt-nem szoroz egy közel 20 kg-os trekking esetében, - ugyan nem találtam pontos értéket egyik SHIMANO-katalógusban sem, de 1 hete volt a kezemben kiszerelve az egyik, nem lehet több 30-40 dkg-nál.
Túlzott melegedésrõl (és ezzel összefüggõ fékhatás-csökkenésrõl) sem tudok beszámolni, de ha valaki sokat gurul lefelé az Alföldnél dombosabb vidéken, akkor az új, jóval nagyobb hûtõtárcsás változatok (BR-IR75) biztos jobban megfelelnek.
A szerelése pedig roppan egyszerû, (a bowdenen lévõ szem a féknél bontás nélkül egy mozdulattal ki- és visszaakasztható) - de amióta megvan ez a bringám, összesen talán 3-4 alkalommal volt hozzá szerencsém.
Ugyanakkor teljesen hangtalan, teljesen zárt, a fékhatása évszaktól/csapadéktól független, jól adagolható, nagy sárban sem áll meg a kereked, mert nincsenek fékkarok/fékbetétek az abroncs mellett, - de persze egy jó kis MAGURA tárcsafékkel nem veszi föl a versenyt...

A "drága"-ság is relatív, mert egy ehhez való 36 lyukas gyári agy 2,500.- Ft, maga a fék 4,200.-tól kapható pl. a PePedal-nál.
ON
Találkozott már valamelyikõtök olyan tünettel, hogy egy (elvileg) jól beállított 5 sebességes SRAM agyváltónál (Spectro P5) csak a 2-3-4-es sebességek mûködnek, és az 1-es megegyezik a 2-essel, illetve a 4-es az 5-össel?
Minden tartozéka gyári, a bowden nem szorul, de csak 3 sebességet tud...