Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
The Lazy Randonneur: 11 Speed Shimano Alfine

Feltehetõleg szeptember környéki megjelenés...

11 Speed Alfine IGH Specs:
gear range 409% vs. 307% for the 8 speed Alfine and 526% for the Rohloff
jumps: 2 x 17% and 8 x 13%
weight 1.6kg
oil bath lubrication
trigger shifter
only available in silver initially
$419USD

bali13

bali13

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Üdv!

Egy kis érdekesség: Shimano Nexus 3 agyváltóhoz Auto-D automata vezérlõ egység!!!

http://www.vatera.hu..._160479126.html

http://piacter.bikem...=270443&cat=all

Elég ritka szerkezet!!!!! Tökéletesen mûködik!
Bármilyen jellegû ajánlat, csere-bere érdekelhet!!!!!!

Minden jót! Üdv: Balázs

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok nekem is egy pentasport (5 sebeséges) agyam van. Az a gondom hogy nincs hozzá váltókarom. a kérdésem: meg lehet oldani kettõ darab hagyományos váltókarral a váltást??????? Milyen árban vannak ezek az agyak???Elõre is köszi a válaszokat!

Itt van róla pár dokument:
http://hjulcompaniet... Type H5111.pdf
Bizonyos, hogy megoldható két darab, fokozatmentes váltókarral az eredeti kar helyettesítése.
Az már más kérdés, mennyi tanulást és kísérletezést igényel, hogy használni is tudja a delikvens...
Nem tudom, érdemes-e; és megéri-e a dreigang 186 %-a és egyszerübb alkatrészellátása ellenében ezzel "próbálkozni", 224% teljes áttételi tartományért cserébe.
Persze azért én is megpróbálnám, már csak hobbiból is.
Csö

You can never have "enough" bikes.

vadorzó012

vadorzó012

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Sziasztok nekem is egy pentasport (5 sebeséges) agyam van. Az a gondom hogy nincs hozzá váltókarom. a kérdésem: meg lehet oldani kettõ darab hagyományos váltókarral a váltást??????? Milyen árban vannak ezek az agyak???Elõre is köszi a válaszokat!

otapi

otapi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Ez sem kutya.
Sajna úgy néz ki hogy a Pentasport hadmûvelet megszakad. Helyette marad a nyálcsorgatás. Jobb anyagi helyzetben még visszatérek az agyváltós dolgokhoz azthiszem.

Hol akadtál el benne? Nekem is Pentasportom van, az eredeti váltókarja viszont defektes, csak az egyik bowdent mozgatja. A köztes 2-3-4-es sebességeket egy Shimano fokozatmentes elsõváltó-karral kapcsolom (kb. 1500 huf volt újonnan). Hamar hozzá lehet szokni.

Jurij_87

Jurij_87

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Agyváltó beszerzésén töröm a fejem és egy internetes oldal kínálatából két típus jött szóba: az SG-7R46 és az SG-8R30. A 8-as rendszer természetesen jobban kiszolgálná az igényeimet, de akár 7-es is elegendõ volna számomra egy 36/23 áttétellel,és talán elõnyösebb volna kisebb súlyt cipelni, a kérdésem inkább a két típus jellemzõire vonatkozna, hogy a 8-as esetleg kiforrottabb technológiát alkalmaz, vagy milyen elõnyök és hátrányok jellemzik a két típust?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ez sem kutya.
Sajna úgy néz ki hogy a Pentasport hadmûvelet megszakad. Helyette marad a nyálcsorgatás. Jobb anyagi helyzetben még visszatérek az agyváltós dolgokhoz azthiszem.
Az Orbtira sima menetes sor megy rá vagy van valami átalakító egylánckerekes és sorfelfogató menet között rajta?

A "kazetta" szerü részére a 4 nagy lánckerék fogakkal, a két kicsi (,ami egy darabból van) meg menetesen zár.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Ez sem kutya.
Az Orbtira sima menetes sor megy rá vagy van valami átalakító egylánckerekes és sorfelfogató menet között rajta?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ejnnye most látom a felhozataloöd a photobucket-en. Az az Orbit nagyon tetszetõs. Hány sebességes az agyváltó? Esetleg ha nem jön össze a Pentasport akcióm és van elfekvõ agyváltód, lehet hogy vevõ lennék rá.

A dobfékes, két belsö, hat külsö fokozatos hátsóagyra gondolsz ;) ?
Van még más is készleten, többek között a legutóbbi darabja a gyüjteményemnek:
(Ezt amúgy is be a kartam linkelni)
1973-mas Duomatic .
Meg Dreigangok, Super7, satöbbi.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Ejnnye most látom a felhozataloöd a photobucket-en. Az az Orbit nagyon tetszetõs. Hány sebességes az agyváltó? Esetleg ha nem jön össze a Pentasport akcióm és van elfekvõ agyváltód, lehet hogy vevõ lennék rá.

n_dre

n_dre

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdnék valakinek van e tapasztalata Sturmey Archer agyváltókról, mert egy ilyet, konkrétan a X-RF5 típust néztem ki magamnak. Érdekel még a Sh Alfine is, csak az ára nagyon húzós. Esetleg tudja valaki, hol lehet megfizethetõ összegért szerezni ilyet?

üdv Endre

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Köszönöm a cuccokat. Sajna én elég sok helyen csak német anyagot találtam azt meg nem látom át úgy mint az angolt. Lehet hogy tényleg nagy fába vágtam a fejszémet, de nagyon bele vagyok bolondulva az agyváltóba, és akarnék egyet occsóért. talán ez most összejön. Volt dolgom, vagyis még lesz is egy Sram Specto7-el. Gyerekek az egy álom kis szerkezet. Igaz hogy elég borsos az ára, még úgyis hogy féláron vettük. Ahogy nézegettem a bontott ábrákat a pentáról elég sok dolog visszacsengett. Gondolom az évek alatt a bevállt dolgokat nem módosítgatták csak az áttételek számát. Ezt a kétbowdenes rendszert mondjuk nem igazán értem. Míg az egyik bowden húzza, a másik visszahúzza? Minek van erre szükség ha a többinél sem kell?

Van nekem is egy Super7, de még nem jutottam odáig, hogy belenézzek. A dreigangnál az az egy lánc egy alkatrészt mozgat, a Pentasportnál pedig kettöt. Ha megnézed ezt a rajzot, a 2 db 26os ba megy a húzólánc, és láthatod, mit mozgat.
Én is beneveznék egy Pentasportra, csak a kíváncsiságom miatt is. Megnézném, mi van benne...

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Köszönöm a cuccokat. Sajna én elég sok helyen csak német anyagot találtam azt meg nem látom át úgy mint az angolt. Lehet hogy tényleg nagy fába vágtam a fejszémet, de nagyon bele vagyok bolondulva az agyváltóba, és akarnék egyet occsóért. talán ez most összejön. Volt dolgom, vagyis még lesz is egy Sram Specto7-el. Gyerekek az egy álom kis szerkezet. Igaz hogy elég borsos az ára, még úgyis hogy féláron vettük. Ahogy nézegettem a bontott ábrákat a pentáról elég sok dolog visszacsengett. Gondolom az évek alatt a bevállt dolgokat nem módosítgatták csak az áttételek számát. Ezt a kétbowdenes rendszert mondjuk nem igazán értem. Míg az egyik bowden húzza, a másik visszahúzza? Minek van erre szükség ha a többinél sem kell?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Úgy néz ki változott a szitu és mégsem Sachs Torpedo lesz hanem egy Pentasport. Ismeri valaki ezt a típust? Ránézésre furcsa hogy mindkét oldalon jön ki az agyból bowden, és nem is nagoyn találtam magyar leírást róla. Ismeri valaki ezt a szerkezetet, egyáltalán érdemes vele bíbelõdni? Váltókar nem jár hozzá, de szerintem ez pótolható lesz.

Hmm, én is úgy látom, nem lesz egyszerü pótolnod a váltókart. Esetleg egy kétkaros kombó, plusz egy begyakorolt szisztéma müködhet, de nem irigyelném :D...
Itt is van még róla infó :
http://hjulcompaniet.com/tech/docs/
(A húzóláncok különbözöek, ha nincsenek meg, tudok szerezni.)
Csö

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
dupla lett...

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Ha errõl van szó,
http://bernd.sluka.d...port/index.html
akkor a váltókar is egy kevéssé szokványos darab, hiszen a két bowden kezelését egy karral oldja meg. Én csak egy kilincset gyártottam újra a dreigang váltókarjában, de épp elég meló volt, és imádkoztam is sûrûn, hogy aztán mûködjön ám!
Vagyis: kitartást, ha belevágsz! Az a 224% elég irigylésre méltóan néz ki, magam is kipróbálnám a hegymenetet! :-)

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Úgy néz ki változott a szitu és mégsem Sachs Torpedo lesz hanem egy Pentasport. Ismeri valaki ezt a típust? Ránézésre furcsa hogy mindkét oldalon jön ki az agyból bowden, és nem is nagoyn találtam magyar leírást róla. Ismeri valaki ezt a szerkezetet, egyáltalán érdemes vele bíbelõdni? Váltókar nem jár hozzá, de szerintem ez pótolható lesz.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Konkrétan egy 3 sebeséges Sachs Torpedót szeretnék összehozni egy Shimano GS 200-as pozícionált elsõváltó karral. Húzhat annyit a bowdenen mint ami az agyváltónak kell?

Nem tudom, azt mondom: próba szerencse.
De annyit mondok; mérd meg mennyit húz az alapállástól elsö és második katt-ra, én is megmérem és már beljebb vagyunk.
Na ?

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Konkrétan egy 3 sebeséges Sachs Torpedót szeretnék összehozni egy Shimano GS 200-as pozícionált elsõváltó karral. Húzhat annyit a bowdenen mint ami az agyváltónak kell?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Agyváltót csak a saját váltókarjával lehet használni vagy esetleg egy indexes váltókar megfelelõ lehet, van elég húzása, kompatibilis, összerakható. Próbálkozott valaki már ilyennel?

Az attól függ, milyen váltóra gondolsz ? Shimano-val valószínüleg én sem kísérleteznék, de Sachs Dreigangot már több féle karral hoztam össze. Kicsit játszani kell vele, de általában be lehet lõni.