Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
hát köszönöm a segítséget, jegelem a témát nyárig, addig meg felhajtok valakit, aki ért hozzá és rendbe teszi. csótánybringa ugyan, de a hajtásra, vártásra, meg fékekre ügyelek, a kinézet nem érdekel, sõt. viszont ez a kotyogás már zavar egy kicsit, remélem nem veri szét. még egyszer kössz az infókat.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

erre gondolsz?
Sram T3 Torpedo bowden rögzítõ | Váltás | Váltó | Váltó
mármint, hogy ebbe a túloldalába be van építve egy csavar és jó a sima egybumszlis bowden?

Pontosan !

boros kolega betelt a privat fiokod.ideje takaritanod:D

Igen, megtörtént ...

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
boros kolega betelt a privat fiokod.ideje takaritanod:D

regi/hibas agyvaltokat veszek.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha jol latom igen.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
erre gondolsz?
Sram T3 Torpedo bowden rögzítõ | Váltás | Váltó | Váltó
mármint, hogy ebbe a túloldalába be van építve egy csavar és jó a sima egybumszlis bowden?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

aha így már értem, nem tûnik rossznak az ötlet.
még az lenne a kérdés, hogy esetleg a torpedóhoz csak a gyári váltókara jó meg a stram t3, ami ugyanaz, vagy esetleg más hármas agyváltókar is ugyanannyit húz? mert azokba nem tudom milyen bowden megy, de ebbe valami nagyon gyengusz, és hülye végû, szóval olyan kéne, amivel megy a váltó, de rendes váltóbowdennel megy.

Na igen. ;)
A Sachs dreigang (ami neked is van) örök élet meg egy nap, ha karban tartják.
A bowden-mizériához ennyit:
Let me google that for you
(Imádom ezt ;) )
Itt találsz olyan mûanyag közbetétet, amiben gyárilag hernyócsavar van, és a bowdennek csak a váltókar felõli végére kell a "bütyök", szimpla váltóbowden elég. Max, ha gyári váltókar, kicsit meg kell csiszolni az ólmot, hogy elférjen.
A váltókarról amit ridelife kolléga írt, helyes. Kb bármelyik hármas agyváltó vezérlõ jó lesz hozzá.
Az a Nexus3- agydinamó kerékszett nem rossz vétel, de ezt az agyat sem kellene eldobni. Kis törõdéssel kiszolgál még téged, a Nexus3 nem biztos...
(Csak kell egy jó szakit találni, ha nem érsz rá foglalkozni vele.)
Alkatrész is van hozzá, csak fel kell hajtani, és bontott cucc is rengeteg van.
Pl. egy féktestet is fel tudok ajánlani ridelife kollégának, vasból :) !

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
valamelyikel mukodik valamelyikkel nem.
talan boros tud neked egy alternativat.
de ha ugyis egy shufnis bringa akkor egy sis valtokar a legjobb egy legolcsobb megoldas.
a ket vegfokozatot ugyis erezni fogod a kozepsot meg majd kitapasztalod.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
aha így már értem, nem tûnik rossznak az ötlet.
még az lenne a kérdés, hogy esetleg a torpedóhoz csak a gyári váltókara jó meg a stram t3, ami ugyanaz, vagy esetleg más hármas agyváltókar is ugyanannyit húz? mert azokba nem tudom milyen bowden megy, de ebbe valami nagyon gyengusz, és hülye végû, szóval olyan kéne, amivel megy a váltó, de rendes váltóbowdennel megy.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
igen a mennetoldos dolog kiiktatna azt a fekete baszast.

ez a menettoldo:Google képkeresési találat: http://www.iparikiegeszitok.eu/custom/iparikiegeszitok/image/data/menet%2520told%25C3%25B3.jpg

ennek az oldala egy menetes luk abba egy hernyocsavar.ez fogna meg a bovdent egyik oldalrol masik oldalaba meg menne a lancos cucc a menettel.
ezzel is lehetne finoman allitani a feszesseget mint a feketevel.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
fúú, ebbõl a hernyócsavar, menettoldó, lyukfúrás sztoriból semmit sem értettem :D az a baj, hogy a környékemen nincs ehhez értõ ember, én meg gyanítom, hogy csak kárt tennék benne.
azt hernyócsavaros dolgot valahogy úgy kellene elképzelni, hogy azt a fekete kis rugós téglatestet ki lehetne iktatni ezzel?
de akkor lehet jegelem a dolgot nyárig, aztán majd a tavaszi nagymosás után újra elõszedem a problémát. az a baj, hogy a neten szereléket sem találok hozzá. de köszi az infókat.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
biztos vagyok benne hogy csak ujra kellene keni es mar jo is lenne az az agy.
a lanc-bovden kapcsolatra:
veszel egy a lanc vegi menetes szarral kompatililis menet toldot.
atfurod az oldalt es menetet vagsz a lyukba.abba megy egy hernyocsavar.

a menettoldo egyik vegebe megy a lanc menetes szara a masikba a bovden amit a hernyocsavarral rogzitesz.
ez mind elmelet.

a karra nincs otletem de ezzel a shufnizassal legalabb barmilyen bovdent tudsz hasznalni.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
igazság szerint, nekem a szerelõk (amúgy megbízhatók) mondták, hogy már el van kopva a váltó, de az is lehet, hogy meg sem nézték. a másik bajom még a torpedóval, hogy szétszakadt a bowden. és ugye ahhoz ilyen spéci kell, aminek mindkét végén van bumszli, meg az a kis fekete valami amit az agyból kijövõ láncra teszek. találtam egy ilyet, bowdenházzal együtt, nagyon megörültem, megvettem. nem is volt olcsó. majd amikor feltettem, akkor kiderült hogy hosszú, és ugye valamennyire feszesnek kéne lennie, de ez vagy 4-5 centivel hosszabb volt. fejtörés, megsufniztam valami barkács toldással a gyári bowdenházát, de nem is lett tökéletes, meg a váltókar is elég hamar megette az új bowdent. felmérgeltem magam, és úgy voltam vele, hagyom a fenébe, és veszek egy újat. de lehet, hogy van rövidebb vezeték is, meg meg lehetne csinálni, az ugyanolyan forma sram t3 váltókar meg lehet hogy nem enné meg bowden? mert ha igen, viszonylag olcsón megúsznám, és mivel egy campa gamma outi felnibe van fûzve, ami örök élet, nem is szeretném igazán lebontani. mert azt leszámítva, hogy most csak kettes van, meg kicsit kotyog, amúgy megvagyok vele. de jó lenne rendbe tenni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat ha csak anyarra kell akkor meg vegkepp varj meg egy jobb ajanlatra.

3 sebessegig kb az osszes gyarto megbizhato agyakat gyart shimano is.talan egy ket modellel voltak regebben bajok de azok mar mind tonkrementek.
ha mar lecserelted a regit akkor hozd el belekukkantok nem biztos hogy kuka.lehet csak a konuszonok kellene huzni.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
miért nem tûnik? csak abból indultam ki, hogy ebikeon kb 11 ropi plusz a kar meg a szerelék 2, ahhoz képest ez az ajánlat jónak tûnt, mert nyárra terveztem én a torpedó cseréjét. ilyen használt régi sachs okat nem szeretnék, mert ez a mostani torpedo sem rossz, de kicsit kotyog már, szerelõk nem nagyon foglalkoznak, modnván nem értenek hozzá, meg állítólag nincs alkatrész. én szerelni nem tudom, azt sem tudom, hogy mûködik, különösebben nem is foglalkoztat. tehát igazán a kérdés az lenne, hogy ezeknek a nexusoknak van valami konstrukciós hibájuk vagy mi? mármint ami miatt nem ajánlanád, a sok fokozat tényleg nem kell, mert a t3-ból városban az egyes szinte nem is kell, a 3 asat meg ritkán használom. annyira meg sajnos nem kiemelt kerékpár, hogy tízezreket költsek az agyváltóra, mert ha lopják akkor nem akarom nagyon sajnálni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
azert agydinamonal is erdemes megnezni hogy hany volt melett hany watra kepes.

max akkor vennem meg ha a 7es 15 fele megy.mondjuk en tudok kereket fuzni tehat az nem lenne koltseg az agydinamo cserejenel.
valamiert nem tudik jo vetelnek ez a 3as nexus.

en meg keresgelnek.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
és amit linkeltem az elõbb? az szerinted megéri? nincs igazából szükségem 7 fokozatra, az agydinamó meg nagyon jól jönne, mert a mostani, a hóban meg esõben nem forog. igazából ez egy rozsdás, kopott nõi puch, csak városba kell, a 3 fokozat bõven elég lenne.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

És ha kicseréled a fékpofákat ? Szerintem ugyanolyan, mint az újé, vagy a 3 gang-é.

en kicserelnem de honnan szerzek ujat nem horror aron?

de amugy is kellene egy uj duo.

nice:neked meg ezt ajanlanam meg figyelmedbe:
28 as kerék párban agyváltós - Vatera.hu

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
és errõl mi a vélemenyetek? ez megéri, mert szerintem igen, ha csak nexus 3 meg a szerelék bolti árát számoljuk. ha igent mondtok, akkor megveszem, mert pont egy ilyen upgradet akartam, mármint nexus3, agydinamó. és akárhogy számolom ennél sokkal drágábban jön ki. (én fûzni nem tudok, szóval az is 4 ropi lenne)
622 KERÉK PÁRBAN 3 SEBIS NEXUS AGYVÁLTÓS, AGYDINAM - Vatera.hu

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

boross:a regi tipusu duonak meg nagyon szar a fekje.pedig en karbantartom.
valoszinu a rez es nem vas fekpofaknak koszonheto a hatasfoka.

ui:egyebkent vevo lennek egy joarasitott duora.lenne mibe epitenem.

És ha kicseréled a fékpofákat ? Szerintem ugyanolyan, mint az újé, vagy a 3 gang-é.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ennyiert nehogy megvedd.erosen tularazott es meg hianyos is.
a 28 lyuk meg bovel eleg.vannak mar ilyen parameteru felnik de egy 32 lyuku felnit is hozza lehet fuzni es az acel agyhaz is siman birja.

renakot nem ismerem.meg ezt inkabb a latni latszaniba tedd fel ott vannak az okosak.
annyit tudok hogy a regi dinamoknal volt hogy a vaz is vezetokent funkcionalt tehat csak egy drot jott ki a dinamobol/lampa.

boross:a regi tipusu duonak meg nagyon szar a fekje.pedig en karbantartom.
valoszinu a rez es nem vas fekpofaknak koszonheto a hatasfoka.

ui:egyebkent vevo lennek egy joarasitott duora.lenne mibe epitenem.