Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

oOBALAOo

oOBALAOo

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!Errõl van tapasztalatotok??
Feltöltött kép
Montiba szeretném építeni, általános hobbi terep felhasználásra.Elsõsorban a tartósság és a megbízhatóság lenne a fõ kérdés.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
a konusz helyes beálítása a nagykönyv szerint egy nagyon picit kottyania kell mert a föleg a gyzáras agyak tengelye zömül egy picit
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a fekkel nincs baj.ugy fog mint a korban hozza illo patkofekek.szarul.
regebben olvastam hogy a shimano konuszt is lazara kell alitani es a gyz huzza ra feszesre.holnap megprobalom igy csinalni.

a szerkezet viszont lenyugozott.a 3. sebesseg kapcsolasa egeszen mas mint a sachsnal.vagy csak en latom masnak mindenesetre jo volt megismerni.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

kaptam egy dobfekes 3 as sturmeyt.
az istener sem sikerult jol belonom a konusz feszesseget.
amint meghuzom a tengely anyakat megszorul az egesz pedig konuszok jol vanank beallitva.
mi ilyenkor a teendo?

Nem tudok neked tanácsot adni.
Nyilván próbáltad úgy, hogy negyed/fél fordulattal visszább venni a kónusz feszességét, mielõtt lekontráztad volna és nyilván ellentartasz neki, ahogy kell.
Gondolom valamiben (tengely, kónusz) gyenge a menet, ez okozza.
S-A agyváltó dobfékkel ??? Egyik legrosszabb kombó, szerintem...
(Ma fûztem egy vadiúj S-A dobfékes elsõagyat, hát, nem gyõzött meg... Sosem bírtam a dobfékes agyakat, rettentõen gyenge a hatásfokuk.)

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
kaptam egy dobfekes 3 as sturmeyt.
az istener sem sikerult jol belonom a konusz feszesseget.
amint meghuzom a tengely anyakat megszorul az egesz pedig konuszok jol vanank beallitva.
mi ilyenkor a teendo?

kepek:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a heggesztest en nem preferalom mivel nem bonthato kotes.
meg nincs is bejaratott heggesztom.
de az esztergalyosom keszseggel megcsinal barmit:D

a heten bodog tulaja leszek egy sram s7-nek ami helyet cserel az elannal es kezdothet a boncolas.:P

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

a 14-es is kukazhato:D

en arra gondoltam hogy ha a 14 kivesszuk akkor lehet szabadonfuto lesz az agy.
mojduk nem allandoan mert gondolon neha azert elkapja a fekpofa a kupot es akkor fekez de talan nem minden esetben.
de ha meg kiszedjuk a fekpofat is akkor a kup lefuthat az orsorol es akkor meg nincs 1-tol 3-ig sebessegunk.

legjobb ha a 19-est lecsereljuk egy szeles alatetre es akkor a 14. 12. es a 8. kihagyhato es mar ki is hereltuk a kontrat.
elmeletben.

Felvetésedben meg is magyaráztad, hogy miért nem lenne tökéletes megoldás a 14-es kihagyása.
A széles alátéttel egyrészt az a baj, hogy nehézkes lenne a pontos méretezése, másrészt egy esztergályost nagyságrendekkel nehezebb rávenni, hogy készítse el ezt, mint egy jó lakatos vagy hegesztõ két perc alatt összevarrja, amit kell...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a 14-es is kukazhato:D

en arra gondoltam hogy ha a 14 kivesszuk akkor lehet szabadonfuto lesz az agy.
mojduk nem allandoan mert gondolon neha azert elkapja a fekpofa a kupot es akkor fekez de talan nem minden esetben.
de ha meg kiszedjuk a fekpofat is akkor a kup lefuthat az orsorol es akkor meg nincs 1-tol 3-ig sebessegunk.

legjobb ha a 19-est lecsereljuk egy szeles alatetre es akkor a 14. 12. es a 8. kihagyhato es mar ki is hereltuk a kontrat.
elmeletben.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

hat de kerem hogy nez az ki.
egyebkent valo igaz.isszetakolhato ket valtokarral.
heggeszteses tortenetet nekem is!

:D Na igen, de ez is egy használható és olcsó megoldás.
A "hegesztéses eljárás":
http://www.karstilo....11/expl3111.gif
22es és 15ös alkatrész összehegeszt, 12es és 8as alkatrész kidob.
Mûködik.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Dupla lett....

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat de kerem hogy nez az ki.
egyebkent valo igaz.isszetakolhato ket valtokarral.

heggeszteses tortenetet nekem is!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Kedves Hozzáértõk!
Tanácsot szeretnék kérni: Van egy régi téli gépem 3 sebis Torpedóval, amely az utóbbi idõben hegymenetben(terhelés alatt) össze-vissza vált, illetve az ehhez tartozó kerék is cserés (kuka) állapotban van. A napokban lõttem a neten egy megfelelõ hátsókereket Pentasport 5 sebis agyváltóval (2 bowdenes), amit hiányos szerelékkel adnak(váltókar, bowdenek, görgõk, bilincsek hiányosak). Kérdések: Próbáljam meg megjavíttatni a Torpedót (és persze fûzzem át a kereket) vagy kezdjek el küzdeni a Pentasporttal? Hol tudok (Bp.) hozzáértõ és tisztességes Szakit találni az agyváltójavításhoz? Kit/Kiket javasoltok? Köszönöm a választ. Üdv Zelo

Budapesten ajanom frenkit vagy jomagam.

Egyebkent ketlancos pentat nem ajanlom foleg ha nem vagy hozzaerto. Remalom beallitani megnagyobb gond a hianyzo cuccok beszerzese.

Egyebkent az ossze vissza valtas a 3.-nal is csak beallitas hiba lehet.

A kétbowdenes penta simán használható a hármas sachs váltókarjával ! Három sebességet tudsz használni a jobb oldali bowden bekötésével, a régi váltód karjával.
Ráadásul a bal kart bármilyen szimpla fokozatmentes karral ki lehet váltani, csak a két végállást kell belõni, és kész a hibrid megoldás, fillérekbõl.
A 10ezer egyébként nem sok a pentasport szerelékeiért szerintem...
Az urgálás meg tényleg beállítási gond is lehet.

urak
ódon darab sachs 3 sebis agyváltóból el lehet tünteni vhogy a kontra funkciót, vagy inkább hagyjam a frászba?

A hegesztést én már próbáltam, ha érdekel, leírom, hogy s mint !

zelo

zelo

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm. Megkeresnélek priviben.Üdvözlettel.

Egyebkent ketlancos pentat nem ajanlom foleg ha nem vagy hozzaerto. Remalom beallitani megnagyobb gond a hianyzo cuccok beszerzese.

zelo

zelo

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm:) Néztem az ebay-t is van komplett szerelék is 10e ft körül, de én is kicsit húzósnak találom....

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
pentához van minden a német ebay-en de nem olcsó váltókar 14 euro körül +posta de új,bovden 9eu a pár de tuti van komplett szerelék is ,görgös bilincsem valahol nekem is ha megtalálom szivessen küldöm ;-)

zelo

zelo

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Kedves Hozzáértõk!
Tanácsot szeretnék kérni: Van egy régi téli gépem 3 sebis Torpedóval, amely az utóbbi idõben hegymenetben(terhelés alatt) össze-vissza vált, illetve az ehhez tartozó kerék is cserés (kuka) állapotban van. A napokban lõttem a neten egy megfelelõ hátsókereket Pentasport 5 sebis agyváltóval (2 bowdenes), amit hiányos szerelékkel adnak(váltókar, bowdenek, görgõk, bilincsek hiányosak). Kérdések: Próbáljam meg megjavíttatni a Torpedót (és persze fûzzem át a kereket) vagy kezdjek el küzdeni a Pentasporttal? Hol tudok (Bp.) hozzáértõ és tisztességes Szakit találni az agyváltójavításhoz? Kit/Kiket javasoltok? Köszönöm a választ. Üdv Zelo

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
vagy heggesztessel (kiprobalt-mokodo eljaras)
vagy egy plusz alkatresz beiktatasaval. (elmelet de ha mukodik akkor visszalakithato a kontra)

amit megprobalhats de hol mukodik hol nem megoldas hogy kiszeded a kontra megvezeto drotjat.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
urak
ódon darab sachs 3 sebis agyváltóból el lehet tünteni vhogy a kontra funkciót, vagy inkább hagyjam a frászba?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Ö most nincs elõttem már rég volt kezemben a hibás így megnem mondom de pont ezért kivárom a tavaszt amúgy is kell az öregnek a takarítás egy ilyen sólés tél után és akkor szépen összehasonlítom a kettõt.Minden esetre bizakodom föleg mert most vettem az újhoz fajtához vadonat új váltókar szettet, szóval mindenképp meg kell csinálnom :-D