Na, tegnap megvettem a SRAM S7-est, szerintem 2004-es évjáratú, de 2003-nál biztos nem öregebb és null kilóméteres.
Nagyon izgi, hogy hogyan jön ki a láncvonal, és tényleg beválik-e majd.
(Annyit mondanék, hogy sokszor mentem SACHS S7-es bringával, mikor defektes volt a gépem éppen, és nagyon baba az az agy! Nem tapasztaltam, hogy hangos lenne, meglepõen nagy áttételtartomány fog át, stb. Az eladó azt mondta, hogy ennek van hangja, kíváncsi vagyok, elvileg ugyanaz a jól bevált konstrukció, mint a régi SACHS S7, amivel én is mentem.)
Ne éljünk a számok bûvöletében, de katalógusok alapján:
SRAM Spectro S7 kontrás
1714g
303% áttételtartomány
Shimano NEXUS Inter-8 kontrás:
1990g
306%
Aki dobfék rajongó, annak a súlyok: S7 1737g, Inter-8 1750g, ezek alu házúak
Ha jól számoltam az S7-esemnek T=18 a fogszáma, ehhez olyan elsõ tárcsát kell választani, aminél a kettõ közötti áttétel 1.83-1.90. Namost mivel 28" és 26" keréknél is ugyanezek az adatok, ezért ez azt jelentheti, hogy 26"-nál (esetemben) mehetünk picit 1.9 fölé. T=34-es középtányérral 1.8888 az arány, T=36-ossal pedig 2.0. Szerintem ez pont jó, mert egy kicsit keményebb is lesz.
A kérdés már csak a láncvonal, hogy kijön-e. Fúúú. Ha lemérném a láncvilla hosszát, akkor elvileg ki is lehetne számolni, hogy kijön-e. Csak a lánc adatait nemtom. Meg valahol láttam már ilyen számoló táblázatot.
--
tocsa