Kellõképp kimerítõ voltál
Akkor marad nekem egyedüli alternatívaként a Rohloff speedhub 500/14, de mivel magyar kerékpárbolt nem hajlandó beszerezni, marad az álmodozás.
(A garancia miatt nem akarom külföldrõl, túl macerás.)
Tudtommal pár éve még forgalmaztak Rohloffot idehaza, ha visszaolvasod ezt a fórumot talán megtalálod az adatokat, még álmodozó koromból rémlik:d
A bikemag piactéren ha jól tudom volt/van egy eladó az eredeti ár feléért, én a rohloff szerkezetében megbízom annyira, hogy használtan is meg merném venni, egy hosszas próba után.
A helyedben két dolgon gondolkodnék, kimegyek Bécsbe, ami közel is van és tuti van olyan hely ahol készségesen beszerelik és a garancia sem lesz messze, de úgysem fog elromlani.
A másik megoldás, hogy várva vársz, mint én, hátha a Shimano észbe kap és 1-2 éven belül kihozza az Alfine utódját a hibákat kijavítva, több sebességgel.(Sajnos kevés az esély,mert a nagy A-val sokat keres ezért futattja még egy darabig)
Addig is ajánlom a mtbr forum erre vonatkozó témáit, az amcsi kollégák sokkal nehezebb terepeken zúznak,mint mi és ott használják páran az Alfine-t megközelítõleg XC felhasználásra. Érdekes mód, van akinek beválik.
A másik nagy infó oldal a http://hubstripping.wordpress.com/ itt is érdemes körülnézni.