Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] shimanorol johetnek kepek.kivancsi vagyok hogy menyiben ter el a belso szerkezet. [....]

Shimano Automatic 2speed: Shimano Automatic Zweigangnabe
Szabványok tára: Automatic transmission for multispeed bicycle - Chattin, Jessie R.
Auto-2-Shimano-hub: http://www.equusbicy...ds/2011/05/.jpg,
Shimano AB-100 “Auto-2″ Automatic 2-Speed Hub | The Bicycle Info Project :: The Info Blog
Torpedo: F&S / Torpedo AUTOMATIC « Hubstripping.com .

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
kontramentewsitesre megvan az otletem:
kiszedni a megvezeto pockot a pofakat.ekkor fellep a problema hogy leszalad a menetrol a kontra es vele a z 1. sebesseg.
ezert kell tenni egy rugot a tengelyre ami visszanyolja a menetre a kontrat.a duomaticnal kiprobalom es elregelem a tapasztalato
koszonom a segitseget

es most atkapcsolom magam csendes uzemmmodra.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
azt nem tudom meg hogy ha hatra tekerem mi kapcsolja ki be a masodik fokozat kalapacsait.
a kepen jol latszik hogy az also a bolygomu szabadonfutoja a felso pedig az agyhazhoz tartozik.
de az also felso kalapacsok tok fuggetlenek mozgasban.

ha hatratekerem az also kalapacs reteszel de mitol lesz uresben?ha egyaltalan az ugris uresbe.
az automaticot egyszerubb volt:D megerteni.de addig nem szerelek mig nem ertem.

kontra:ha a pofakat is kiszedjuk nincs mi megvezesse a kontrat.es latszolag nicns mas funkcioja

shimanorol johetnek kepek.kivancsi vagyok hogy menyiben ter el a belso szerkezet.

edit:aszem rajottem.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sturmey S2-t (vagy egyéb két sebességes agyváltót) használ valaki? Elég vegyes tapasztalatokról olvasok.

Nekem most kell átfûznöm egy kereket, amibe ilyen agyat fûztem. Kb. 50 km-t futott. Többszöri garanciális javítás után sem tudták megállapítani, mi a baja. Adnak helyette másikat, de az átfûzés már nem fér bele az idejükbe...
Láttam már régebbi S-A 3speed agyakat, de a korban hasonló Sachs dreigang-gal egy lapon sem lehet õket említeni.
Persze ez szubjektív...

You can never have "enough" bikes.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
shimanonak volt valami elektromos vezérlésû, automata agyváltója is ha jól tudom

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

jézusom, németbõl/osztrákból ingyen lomizott bicikli, gyakorlatilag fellelt állapotban 13990 huf?
besz*rok.

Bizony, bizony, van ilyen :D.

most jottem haza a az automatical.jol vizsgazott/tam.szepen valtott sot mar hangtalanul.alig varom hogy a duomatic is megjojjon

Gratulálok !

jovoheten nekiallok a duomatic szerelesehez.
kboross a te fenykepeid nezegetem.ket duomatic is van fenn.mi bennuk a kulonbseg?
nekem is olajzosapkas van.most rpobalok rajonni mi hogyan merre mielott szetkapnam.

CSD:van meg egy duomatical szerelt bico.csak ird be a keresobe hogy duomatic.eleg ocsmany lila.de csak 8 rugo.

A különbség a váltás vezérlésében van, a robbantott ábrán látható a különbség.
A lilát én is akartam mondani, nézegettem...

koszi szepen.
egyebkent az automatic szerelesenel rajottem hogyan iktathato ki a kontra.
azt a kis drotgyurut kell kihagyni aminek van egy kiallo resze a kontran.igy a kontrat semmi sem vezeti meg es csak uresben forog hatrafele anelkul hogy a fekpofakhoz hozzaerne.nem hiszen hogy a kontramentes verziora kulon gyartottak volna alkatreszt ha ennyivel megoldhato.

Szerintem az nem lenne elég, a bolygómû végén lévõ csiga, továbbra is megvezetné a fékkónuszt.
Végigfuttattam én is anno ezeket a köröket...

kutakodva a neten azt talaltam hogy ket fele letezik.
egy regebbi aminek lapitott a tengelye es olajzos es egy olajzo nelkuli hengeres tengelyvegu ez az uj.
kicsit mar a szerkezetuk.mivel nekem a regi van igy azt tanulmanyozom.

es ez az amin megakadtam:other mesh on (somebody tell me what these all are) | Flickr - Photo Sharing!

19022008817 | Flickr - Photo Sharing!

ez a masodik sebesseg kapcsoloja de nem tudok rajonni hogyan aktivalodik.

Igen, látod mi a különbség. Természetesen a régebbi a jobb, az új vezérlõje mûanyag ! (Pff)
A régi vezérlésében két pár racsnipofa van, szemben egymással. Ezek váltanak oda-vissza.
Én az Automatic-ot 44x19-es áttétellel használtam(piros kódos, 20-24"), egy 26x2.35ös gumival. Több áttételt próbáltam, ez talán a legjobb eddig. A kettes (1:1.36) áttétel nagyon kemény, kell a kis alapáttétel.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ha jól sejtem, ez ugyebár egy bolygómû, és amikor elég gyorsan forog a tengely (s az egész kerék), akkor a kiálló dolgok röpsúlyként tényleg ki és állnak, azaz rögzítik a tengelyt (talán súrlódással, esetleg elpöckölnek valamit, kézbe kéne venni...), így azontúl a bolygómû nem az addigi 1. hanem a 2. sebességen illetve áttételen keresztül kényszerül kapcsolni.
Van egy automata, kétsebességes biciklim, amit szétszedtem egyszer, Shimano gyártmányú, abban egy nagy piros kerék is van kívül, s az áttétel ismeretében ellenõrizni lehetett, hogy hogy mûködik. Érdekes volt; ez hasonlónak tûnik, a bolygómû kb azonos.
Csak futólag néztem ebba a témába, ha egész másról lenne szó, javítsatok ki.

Nem pont arról van szó. Ez a Duomatic, aminek a váltásvezérlése nem automatikus, hanem "lábvezérlésû".
A bolygómûvük azonos, jól látod.
Viszont ez a Shimano automata vátó nagyon érdekel ! Tudsz róla mutatni valamit ???

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

egy regebbi aminek lapitott a tengelye es olajzos es egy olajzo nelkuli hengeres tengelyvegu ez az uj.

es ez az amin megakadtam:other mesh on (somebody tell me what these all are) | Flickr - Photo Sharing!

Ha jól sejtem, ez ugyebár egy bolygómû, és amikor elég gyorsan forog a tengely (s az egész kerék), akkor a kiálló dolgok röpsúlyként tényleg ki és állnak, azaz rögzítik a tengelyt (talán súrlódással, esetleg elpöckölnek valamit, kézbe kéne venni...), így azontúl a bolygómû nem az addigi 1. hanem a 2. sebességen illetve áttételen keresztül kényszerül kapcsolni.
Van egy automata, kétsebességes biciklim, amit szétszedtem egyszer, Shimano gyártmányú, abban egy nagy piros kerék is van kívül, s az áttétel ismeretében ellenõrizni lehetett, hogy hogy mûködik. Érdekes volt; ez hasonlónak tûnik, a bolygómû kb azonos.
Csak futólag néztem ebba a témába, ha egész másról lenne szó, javítsatok ki.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
koszi szepen.
egyebkent az automatic szerelesenel rajottem hogyan iktathato ki a kontra.
azt a kis drotgyurut kell kihagyni aminek van egy kiallo resze a kontran.igy a kontrat semmi sem vezeti meg es csak uresben forog hatrafele anelkul hogy a fekpofakhoz hozzaerne.nem hiszen hogy a kontramentes verziora kulon gyartottak volna alkatreszt ha ennyivel megoldhato.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

kboross a te fenykepeid nezegetem.ket duomatic is van fenn.mi bennuk a kulonbseg?
nekem is olajzosapkas van.most rpobalok rajonni mi hogyan merre mielott szetkapnam.

CSD:van meg egy duomatical szerelt bico.csak ird be a keresobe hogy duomatic.eleg ocsmany lila.de csak 8 rugo.

bocsi. este osszeszedem a valaszokat, most rohanok.
cso

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
14 ert nem rossz vetel.de csak mert duomaticos.
de ezt az elado nem tudja.szerinte ez egy hianyos agyvalto es ha lenne hozza valtokarja akkor dragabban adna.
mondtam en hogy egy furkar fasz.

most jottem haza a az automatical.jol vizsgazott/tam.szepen valtott sot mar hangtalanul.alig varom hogy a duomatic is megjojjon

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

na kipucoltam es osszeraktam az automatat.alvanyon mukszik.most kiviszem megjaratni.kivanyatok sok szerencset:D

link:PUCH KEMPING KERÉKPÁR ELADÓ!POSTÁT ÁLLOM! - Vatera.hu

azert kerdezz ra.
egyebkent az elado egy fasz.

jézusom, németbõl/osztrákból ingyen lomizott bicikli, gyakorlatilag fellelt állapotban 13990 huf?
besz*rok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
na kipucoltam es osszeraktam az automatat.alvanyon mukszik.most kiviszem megjaratni.kivanyatok sok szerencset:D

link:PUCH KEMPING KERÉKPÁR ELADÓ!POSTÁT ÁLLOM! - Vatera.hu

azert kerdezz ra.
egyebkent az elado egy fasz.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Azt megköszönném.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
letezik de nem mindegyik modellbol volt.es eleg ritkak.
duomaticrol meg nincsenek tapasztalataim.
automatic szepen valt ahogy kell neki.van benne egy kis rugo es annak az ereje szabja meg a valtast.

hogy hol keresd?jo kerdes.en vateran vadasztam full bringabol.
kboross pedig meh teleprol szervalta.
de eleg ritka.duomaticot elobb talalsz.

(vateran van egy beepitve.14 ert aszem. ha erekel linekelek.)

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sachsból létezik nem kontrás? Automata lenne a legjobb (egy kicsit tartok az S2 félreváltásaitól), de nem tudom hogy a váltás pontját (fordulatszám) lehet-e valahogy állítani belül. Ilyen antik cuccokat amúgy hol érdemes túrni?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
elvileg volt egy gyari hibas sorozat amit javitottak azota.
de 16 ert eleg sok.

inkabb vennek egy sachs duomaticok.en 4 ert szereztem most egyet.

elkezdtem az automatic szereleset.minden kitisztitva csak a bolygomu fokaskerek tengelyeit kellmeg kiimatkozni.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sturmey S2-t (vagy egyéb két sebességes agyváltót) használ valaki? Elég vegyes tapasztalatokról olvasok.