zsbacsi, on 15 Apr 2014 - 10:58, said:
...
A 11-es Alfineról én sem olvastam jókat, nem mellesleg kb duplája az ára mint a 8-as. Megfelelő áttétel választással szerintem a 8as is elég lesz.
Itt lehet összehasonlítani bármilyen láncváltós és agyváltós rendszert, áttétel alapján is: http://gear-calculator.com/# ezzel elég jól ki lehet találni mekkora lánckereket vegyél hozzá előre/hátra.
...
Köszönöm a tapasztalataidat! A linkelt oldal nagyon hasznos! Ha találok jó árban Alfine 11-est, akkor az lesz, ha nem, akkor 8-as.
kalaius, on 15 Apr 2014 - 10:50, said:
...
Az átalakítás szerintem elég komoly macera, főleg aluváznál, és nem feltétlen éri meg. Ebay-ről egy tárcsafékes, állítható ejtőpapucs, amilyet én is szerettem volna, 15-20 ezer forint, erre jön még rá a munkadíj.
...
Én nem tanácsolnám a váz átalakítását, mivel elég drága, nem biztos, hogy sikerül, illetve, hacsak nem költesz az újrafestésre, nagyban csökkenti a váz értékét (a hegesztett váz látványának van egy előnye, hogy sokkal kisebb eséllyel szemeli ki tolvaj). Ha elfogadható számodra egy félmegoldás, akkor ott a láncfeszítő, egyébként pedig marad a váz vagy a teljes bringa cseréje.
Neked is köszönöm az infókat! Egyelőre láncfeszítő lesz. Szíjashoz vázat úgy se kapok olcsón, főleg olyat ami tetszene is. Ha már át kell alakítani, akkor majd papucsot is cseréltetek, állítható ejtőpapucsosra.
Láttam Alfine 11-est csúszópapucsos vázban, tárcsafékkel. Ezt hogy lehet összehozni? Nem igazán értem.