Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

XLR8R

XLR8R

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Szevasztok!

Az országútim mellé kellene valami rohangálni, találtam a padláson egy Camping® vázat, meg egy csomó alkatrészt. belevágnám Anyám régi bringájának agyváltóját, de nem tudom, hogy milyen v.karral lehetne ezt mûködtetni. lehet ezt valamilyen markolatváltóval használni?? a váltó torpedo típusú (asszem Sachs), 3szpídes. elõre is köszi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
gratulalok lehet vettel egy hasznalhatatlan darabot.

nem sok esejt latok arra, hoyg ilyen cumokat nalunk beszerzel. :-(

de egy probat meger boltba kell menni
es megkerdezni.

juhé

juhé

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Tök olcsón, vadonat ujjonan vettem egy agyváltót(shram 7-es kontrás), de hiányzik róla pár dolog,pl:porvédõ, zégergyûrû, lánckerék,az agynál az a váltó kis bigyula.
Ezeket honnan lehetne beszerezni?
Kb mennyibe kerül?

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
SRAM-ot vennék én rolhoff-ot. Azért érdekel, mert sokkal precízebb a váltás, és jobban bírja a szutykus idõt is nem?

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
Sianis: teszteld Lor gépét.

Tuti dolog az agyváltó csak én tuti nem áldoznék rá ennyit. Esetleg egy lottó ötös után.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ja igaz suly
egy rohlolff kb 300-500g tobbletet ad hatulra

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Csak egy szösszenet: grammániások kerüljék! ;D

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Én elõbb kipróbálom, aztán ha nagyon tuti a dolog, akkor meghagyom a 2-es középet (az úgyis jó mindenre) és akkor hátul meg nyomulok az agyváltóval.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
A 7es, 8as agyváltóról (egyszerûbbekrõl) annyit, hogy sztem teljesen felesleges elöl 2, esetleg 3 lánckerék és ebben az esetben a láncfeszítõ használata is, mivel a fokozatok úgy vannak elosztva, hogy a hegymenettõl a sprintig átvigye a hajtást.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
sianis:
beszelek a gépelemek tsz-el hogy majd okositson mar ki teged egy kicsit.

szabadonfuto=racsni egyiranyba engedelyezi a forgast, masik iranyba zar.
(ami hatul van neked most is a lanckereksor alatt)

dobfek az meg egy olyan dolog ahol a pofak az agytest belso feluleten kialakitott dob-on fognak.

juhe: en is arra gondoltam
http://rohloff.de/?p.../UEbersetzungen
hidd el nem lesz mind megkulonboztetheto.
ha megnezel egy sima no katalogot benn van az agyvlatok attetel tablazata.
ezek es a lanckerekek meretenek tudataban ki lehet szamitani milyen fokozatok jonnek ki.
es rajossz, hogy lesz atfedes.
meg en nem eroltetnem a lancfesziton keresztuli kontras fek hasznalatot sem.

juhé

juhé

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
[vagyis hiaba van elol pl ket lanckerek hatul pl 7 sebes agyvalto atfedes fuggvenyeben csak pl 10 lesz hasznalhato, mert oylan fokozatok jonnek ki ezzel a szorzassal amiket folosleges kulon venni.

Na várjunk csak!Te most melyik típusú agyváltóról beszél, ahol hátul több lánc kerék van, vagy csak egy?
Mert engem csak az érdekel, hogy ha hátul egy van, és a hátsó váltó csak láncfeszítõ szerepét töti be.
Akarhogy nézem így, ha elõl van egy 3-as hajtómûvem, és hátul van egy 7-es agyváltom, akkor az 3×7 az 21 sebesség, és ezt mind kitudom használni, nem-de?

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Spectro s7 az eléggé olcsónak tûnik, és úgylátom, hogy viszonlag jó is. Még egy kérdésem lenne. mi az, hogy szabadonfutó, és mi az, hogy dobfék? A dobfék az naggyából világos, de mégis hogyan mûködik, és mennyire jó? És a szabadonfutó az tljes homály! Árban van különbség, 30k-ért talán még mg is éri..talán

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Szép a rohloff, de gondolom, hogy a SRAM azért jóval olcsóbb. Súlyra mennyire nehezebbe egy agyváltó, mint egy komlpett hátsó váltó téma? Tehát agy+kazetta+hátsóváltó? A dual rendszer annyira nem jön be, akkor inkább egy normál sram elsõ váltó, jobb szeretem, ha a bal kezemben van az elsõ részleg irányítása.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
annyi lehet a gond ha elol hatul azonos meretu lanckerek van, hogy tul nagy nyomatekot kap a rendszer.
rohloff-nal meg van szabva a minimalis attetel.

sianis:
szinte barmit hasznalhatsz.
csak penztarca kerdese.
barmeylik sima no vagy sram is birja a strapat.
azert te gondolom szabadonfutosat keresel
esetleg gorgo fekes valtozat.
es arra kesobb rakhato tarcsafek is.
vagy a sram dual vagy mi a 3x7-s valtozat.

/majd meg jovok most megyek suliba
analog elektronika var ram meghozza 4 darab./

addig is
http://rohloff.de/in...AD/Beschreibung
http://rohloff.de/in...WNLOAD/Pictures

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Lassan kezed én is az agyváltók felé kacsingatni! milye agyváltót ajánlottok CC/néha kicsit keményebb lejtõzésre, de semmiképpen sem urgok 4-5 métert lefelé...a lényeg, hogy strapabíró legyen.

És még valami...nincs valami oldal ahol leírjá (magyarul) , hogy hogyan is mûködik ez a rendszer?

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

;D HELLO ORULOK HOGY VEGRE MEGTALALTAM a megfelelo oldalakat Vegig is olvastam mindeniket Azt irta valaki hogy a 2 fogaskerekkel lehet az attetlaranyt valtoztatni Ezek szerint lehet2 egyforma fogaskerek is Valaki tud errol valamit

Ha úgy érted, hogy elöl és hátul egy-egy egyforma, akkor igen, viszont ebben az esetben csak hegymenetre lesz alkalmas a keró... ;D

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
A símánnó agyváltók -általában- kontrások, viszont a Sram nem.
A barátnõm keróján egy 7es Shimano van, a recumbentemen egy 3×7es Sram Spectro. Néha úgy néznek ki, hogy szégyenletes, de azon kívül, hogy egy kicsit elnyúlik a bowden, nem kellett még hozzányúlni.

OFF: van egy kompletten eladó 3as Shimanom.

On:

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az atfedes azt jelenti, hoyg ugyanaz a fokozat (vagy egymashoz nagyon kozeliek) meg lesz tobbszor.
es itt eltunik az agyvalto egy nagy elonye, hogy sorrendbe vannak helyezve a fokozatok.
vagyis hiaba van elol pl ket lanckerek hatul pl 7 sebes agyvalto atfedes fuggvenyeben csak pl 10 lesz hasznalhato, mert oylan fokozatok jonnek ki ezzel a szorzassal amiket folosleges kulon venni.
egy 3x8-as lancvaltos rendszerbol kb 15-16 fokozat veheto kulon. a tobbi nem bevalthato vagy atfedes.

mukodni fog a kontra.
meg kerdeses, hogy a lancfeszito ki fogja-e birni azt a lancerot ami ott fog fellepni.
ha nagy egyaltalan az az ero.

juhé

juhé

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

razkodas egyebek nem gond.
nem viseli meg ezek a dolgok az agyvaltot.
ugyanugy birja a strapat, int a lancvalto.
egy kivetellel!
az agyvalto jobb(an)!

kontranal a lancfeszito alltal tartott lancot fogod eloszor kipedalozni es csak ezutan fog jonni a fekhatas.
szabadonfutos kell vagy ki kell szedni a kontrat belole.
az atlag 7 8 sebesseges agyvaltok nem egy hatso x seb-es lanckereksort helyettesit hanem kb egy 2x8-ast.
tehat ha elol 3 lesz szorzonak akkor sok lesz az atfedes.
sramnak van 3x7-es agyvaltoja vmi dual a neve 7 lanckerek 3 agyvalto seb.

arak ~30eft
de itt az internet velotrade.hu
meg akarmi

Pontosan az átfedés mi akar lenni?Nem ugyan azokat az áttételeket érem el minta lánc váltónál?Más fokozatok jönnek létre?
Attól függetlenül, hogy a láncfeszítõt kipedálozom, még a fékhatás megmarad, nem -de?Csak egy kicsit késlelteve.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
minidg az egyszerubbet valasztja az ember
ha konnyu kiszedni akkor kiveszi ha nem konynu kiszedni akkor nem.