Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

sosem szabad teljesen passzentos cipõt venni. A láb terhelésnél változik. Picivel nagyobb lesz. Ahogy terheled megnyúlnak az inak, izmok, izületek. Ha a cipõ orrát eléri a láb ujj sima próbáláskor akkor az nyomni fog.Létezik széles lábfej akkor olyan cipõt kell választani aminek szélesebb a lábfeje.A bütyök is azért alakul ki mert szûk a cipõ és nyomja a csontot.Ha valaki fut/futott akkor ezt jobban tudja.Legalább is illene.

Hosszában nem nyúlik a cipõ. Próbakor mindig elõretolom a lábam a cipõben, hogy elérje az orrát és ha az ujjam befér hátul, akkor jó. Nekem széles a lábfejem és a cipõk nagy része oldalról összeszorítja, ami legalább annyira kényelmetlen mintha rövid lenne.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

A lábujjaknál elég érdekesen mûködhet az állítás és valakinek az a kényes pont a cipõnél.

sosem szabad teljesen passzentos cipõt venni. A láb terhelésnél változik. Picivel nagyobb lesz. Ahogy terheled megnyúlnak az inak, izmok, izületek. Ha a cipõ orrát eléri a láb ujj sima próbáláskor akkor az nyomni fog.Létezik széles lábfej akkor olyan cipõt kell választani aminek szélesebb a lábfeje.A bütyök is azért alakul ki mert szûk a cipõ és nyomja a csontot.Ha valaki fut/futott akkor ezt jobban tudja.Legalább is illene.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

nagy igazságot mondtál, de én tudok állítani a csatton és a tépõzáron is :) oszt mégis jó nyáron vékony zoknival télen meg máshogy

A lábujjaknál elég érdekesen mûködhet az állítás és valakinek az a kényes pont a cipõnél.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

nagy igazságot mondtál, de én tudok állítani a csatton és a tépõzáron is :) oszt mégis jó nyáron vékony zoknival télen meg máshogy

A Shimano cipõmnél nálam is így van. Bárhogyan beállítható a tépõzárakkal.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

ami jó nyáron vékony zoknival, az nem lesz jó télen, vastag talpbetéttel és vastag zoknival

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Membrános zokni?

Dynamics Socke Windtex, schwarz - Socken - Fahrrad-Bekleidung - Zweirad Stadler

Ha valaki rendelne, szóljon.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

beteszed sütõbe, megmelegíted 40 fokra azt megint nyersz negyed órát :) (only joke )
nagyon passzentos lehet a cipõd akkor.

ami jó nyáron vékony zoknival, az nem lesz jó télen, vastag talpbetéttel és vastag zoknival

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Huh köszi mindkettõt, de igen ez a rainlegs lesz nekem a megoldás inkább :) THX!
ps.: hm nézegettem az árát, nem egy olcsó dolog, meg ah olvasom a kritikákat annyira nem is omega vízálló. lehet megvarratom vmi sátoranyagból és úgy olcsóbbra kijön, meg jobban vízálló lesz.

Nem varratod meg, iszonyat bonyolult a szabása. És akkor jönnek az alsó részen a rögzítõk. Nem egyszerû szerkezet. A képeken, mikor a lábon van ott tényleg nem tûnik bonyolultnak.
Cunamiban, özönvízben, viharban tényleg nem próbáltam de "normál" esõben nem volt vele semmi gond. Szerintem nem drága, 1x kell megvenni és kész. Olyan, mint a téli cipõ. Nagyon drága de ha megvetted és az elsõ úton száraz, meleg a lábad akkor már nem foglalkozol az árával.
Marci

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

nálam nem mûködött, 1 részT a cipõ mérete nem teszi lehetõvé általában ,hogy vastag talpbetètet tegyél bele másrészt maximmun plus negyed órát ad

beteszed sütõbe, megmelegíted 40 fokra azt megint nyersz negyed órát :) (only joke )
nagyon passzentos lehet a cipõd akkor.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ha csak nem Angliában vagy éppen és 20.01 fontért rendelsz akkor ide 7.50 font a postaköltséged. Számold ki , hogy mennyibe lenne és biztos jó-e a méret.Én is bicózom hidegben is ezért nekem is van/volt ilyen-olyan kamásli.Pechemre más méret jó a montis cipõmre mint az outira. Tavaly vettem egy BBB-t újonnan amivel igen meg vagyok elégedve. Ezt még neten vetem és szerencsére jó lett a méret. Olcsó volt (4000 ft ) újonnan és bíztam abban, hogy ha nem lesz jó akkor is eltudom adni veszteség nélkül.Ezt használom BWS-04.Mintha új lenne. Viszont a tavalyi montis kamáslim a szét ment.Szintén olcsón vettem a neten. Nagyon feszülõs volt a cipõmre és a végén a zippzár megadta magát. A másik probléma hogy a cipõ alján túl kicsi hely volt kivágva így amikor be kellett terepen lépnem akkor gyakran nem találtam pont el így hamar tönkrement az alja a kamáslinak. Outinál ez nem probléma mert nem teszem-veszem annyit a lábam ill. az outi pedál az nem vágja szét a kamásli anyagát alul. Szóval MTB-nél nem árt ha nagyobb a lyuk a kamásli alján. Szóval körülnéztem és arra jutottam, hogy érdemes körülnézni a BBB-nél újra. Fent vannak a leírások és az ajánlott fogyasztói árak is. A BWS-02 igen jónak tûnik. És az ára is.
https://www.pacificc...T/KAMASLIK.html
Van egy kereskedõi (bolt ) keresõ ikonjuk.Ott rá tudsz keresni a lakóhelyedhez legközelebbi boltra. Ha tartja az árat vagy még esetleg add 10 % kedvezményt akkor bõven megéri az ára és hogy fel tudod próbálni. Utána már tudod a méretet és ha meg vagy elégedve akkor onnantól már mehet a netes rendelés is ha találsz jobb árat. Ha meg van valakinek az ismeretségben akkor lehet próbálni és rendelni.bent van egy kutyanyelven a méret a neve az összetétele.Szerintem persze csak neoprént szabad venni.Az hogy alulról áthûl azt sokféleképpen lehet orvosolni. Bár nálam ez annyira nem jelentkezett pedig tekeregtem -10 fok körül is 90 percet.na remélem okos ötleteket írtam.

Köszönet : ) 45 és feles a cipõ, gondolom, a legnagyobb simán jó lehet. 60 font felett ingyen jönnek ezek, igazából ha csak nekem kéne, nem vennék így tõlük, ált. közös rendelésekbe szoktam betársulni.

A BBB jó ötlet, kb. 150 méter sétára forgalmaznak is BBB cuccokat (ABC koncept) nagyon nagy választékban, érdemes lesz betekinteni.

szarajevo

szarajevo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

szarjevo

kantárost nadrágot érdemes venni, védi a veséd, derekad, hátad, ég és föld egy sima nadrághoz képest és egy farmer alá is fel tudod venni, ha sokat mész ide-oda

Hát ezzel csak az a baj, hogy melóhelyen nem tudok átöltözni és megsülök benne, gatya alá elég a sima aláöltözõ nekem, térdre szoktam még vmi plusz védelmet a hideg miatt.

te rainlegs-et keresel.
(én esõnadrágot használok, az is rámegy a farmerre, de ahhoz többet kell öltözködni és menet közben nehézkes.)

Elvileg ez a kabát jó lehet. A softshell az jó szélálló, már csak ez alá kéne valami technikai aláöltözet (nem sima póló) és egy polár pulcsi. (nem kell drága, márkás)
Esõben föl lehet venni egy esõnadrágot a farmer fölé. Rain-Cut esQnadrág - Decathlon Hu
De a farmernál ez lehet, hogy jobb lehet: Férfi softshell nadrág ENVY ANDREAS I. black - Envyshop HU - ENVY SHOP HU

Huh köszi mindkettõt, de igen ez a rainlegs lesz nekem a megoldás inkább :) THX!
ps.: hm nézegettem az árát, nem egy olcsó dolog, meg ah olvasom a kritikákat annyira nem is omega vízálló. lehet megvarratom vmi sátoranyagból és úgy olcsóbbra kijön, meg jobban vízálló lesz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

talpbetétet tudok cserélni :) Vagy az nem nagy játékos?

nálam nem mûködött, 1 részT a cipõ mérete nem teszi lehetõvé általában ,hogy vastag talpbetètet tegyél bele másrészt maximmun plus negyed órát ad

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ha csak nem Angliában vagy éppen és 20.01 fontért rendelsz akkor ide 7.50 font a postaköltséged. Számold ki , hogy mennyibe lenne és biztos jó-e a méret.Én is bicózom hidegben is ezért nekem is van/volt ilyen-olyan kamásli.Pechemre más méret jó a montis cipõmre mint az outira. Tavaly vettem egy BBB-t újonnan amivel igen meg vagyok elégedve. Ezt még neten vetem és szerencsére jó lett a méret. Olcsó volt (4000 ft ) újonnan és bíztam abban, hogy ha nem lesz jó akkor is eltudom adni veszteség nélkül.Ezt használom BWS-04.Mintha új lenne. Viszont a tavalyi montis kamáslim a szét ment.Szintén olcsón vettem a neten. Nagyon feszülõs volt a cipõmre és a végén a zippzár megadta magát. A másik probléma hogy a cipõ alján túl kicsi hely volt kivágva így amikor be kellett terepen lépnem akkor gyakran nem találtam pont el így hamar tönkrement az alja a kamáslinak. Outinál ez nem probléma mert nem teszem-veszem annyit a lábam ill. az outi pedál az nem vágja szét a kamásli anyagát alul. Szóval MTB-nél nem árt ha nagyobb a lyuk a kamásli alján. Szóval körülnéztem és arra jutottam, hogy érdemes körülnézni a BBB-nél újra. Fent vannak a leírások és az ajánlott fogyasztói árak is. A BWS-02 igen jónak tûnik. És az ára is.
Van egy kereskedõi (bolt ) keresõ ikonjuk.Ott rá tudsz keresni a lakóhelyedhez legközelebbi boltra. Ha tartja az árat vagy még esetleg add 10 % kedvezményt akkor bõven megéri az ára és hogy fel tudod próbálni. Utána már tudod a méretet és ha meg vagy elégedve akkor onnantól már mehet a netes rendelés is ha találsz jobb árat. Ha meg van valakinek az ismeretségben akkor lehet próbálni és rendelni.bent van egy kutyanyelven a méret a neve az összetétele.Szerintem persze csak neoprént szabad venni.Az hogy alulról áthûl azt sokféleképpen lehet orvosolni. Bár nálam ez annyira nem jelentkezett pedig tekeregtem -10 fok körül is 90 percet.na remélem okos ötleteket írtam.

Nekem ilyen BWS-02-es van csak régebbi kiadás, 0 fok alatt én személy szerint nem tekerek, de addig tökéletesen jó, sõt a cipzárt nem szoktam hátul teljesen felhúzni legyen egy kis extra szellõzés, montis pedálnál a fém dokkoló miatt a talp kezd el fázni normál cipõben kamáslival, dupla talpbetét nagyban növeli a komfortot és a tekerhetõ idõt.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Hmmm.. Megfagy a lábam a remekül szellõzõ nyári cipõben, kamáslit nézegettem..

Planet X Overshoe Zip
Planet X Neoprene Overshoes

kéretik figyelembe venni, hogy nagyon fázós a lábfejem, nem ritkán 2-3 zoknit veszek fel. Gondolom, ha kamáslit húznék, lenne réteg,amit belülrõl (a'la zokni) bonthatok, szóval nem nagy probléma.

Egész értelmes árakon osztják õket. Neoprén valamivel masszívabbnak látszik, mint az alap-kamáslik, amiket egy nagy-lyukas talpú zoknihoz tudnék hasonlítani. Jó lehet?
Bûvészkednem kell, szerencsére az ízületeim se nem fázósak, se nem fájósak (igaz, nem keresem velük a bajt..), ellenben a kéz-lábfej mindig problémát jelent.

Köszönet a segítségért.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Megoldás ha esetleg +1 belefér, nekem az segített.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nekem nem vált be a kamasli alulról áthül a cipõ ugyanúgy. Téli cipõt szereztem (shimano), az a valódi megoldás.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Planet X Overshoe Zip

.

kéretik figyelembe venni, hogy nagyon fázós a lábfejem, nem ritkán 2-3 zoknit veszek fel. Gondolom, ha kamáslit húznék, lenne réteg,amit belülrõl (a'la zokni) bonthatok, szóval nem nagy probléma.

Egész értelmes árakon osztják õket. Neoprén valamivel masszívabbnak látszik, mint az alap-kamáslik, amiket egy nagy-lyukas talpú zoknihoz tudnék hasonlítani. Jó lehet?
Bûvészkednem kell, szerencsére az ízületeim se nem fázósak, se nem fájósak (igaz, nem keresem velük a bajt..), ellenben a kéz-lábfej mindig problémát jelent.

Köszönet a segítségért.

Nekem nem vált be a kamasli alulról áthül a cipõ ugyanúgy. Téli cipõt szereztem (shimano), az a valódi megoldás.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ilyen térdmelegítõm van, de gondolom nem erre gondoltál.

kb ilyenre, az enyém kicsit hosszabb és nadrág alá való,de a kívülre rakhato is jó szerintem

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Planet X Overshoe Zip

Köszönet a segítségért.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Kérem, akinek ennyi ruhája van. :) Nekem jelenleg csak egy kantáros és betétes thermo van, ami nem is szélálló. Szeretnék még egy szélállót. Van aki azt mondta vegyek beltét nélkülit és húzzam alá a nyári rövid betétest.

Ez a térdvédõ nem akadályoz a tekerésben?

Én térdvédõvel oldom meg a térdmelegítést (szélálló nadrágra is felhúzom). Ebben nem kell aggódnom a térdizületeim megfázása miatt.
Feltöltött kép

Én nadrág téren így kombinálok az idõjárás függvényében
- aláöltözõ + kantáros, betétes thermonadrág + térdvédõ
- vagy két nadrág (kantáros, betét nélküli thermo + kantáros, betétes thermo) + térdvédõ
- hidegebb idõben kantáros, betét nélküli thermo + kantáros, szélálló + térdvédõ