Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Nem fázós, de az izületet védeném. Ez szélálló cucc egyébként. Olyanra gondoltál, amit a nadrág alá kell húzni?

Én térdvédõvel oldom meg a térdmelegítést (szélálló nadrágra is felhúzom). Ebben nem kell aggódnom a térdizületeim megfázása miatt.
Feltöltött kép

Én nadrág téren így kombinálok az idõjárás függvényében
- aláöltözõ + kantáros, betétes thermonadrág + térdvédõ
- vagy két nadrág (kantáros, betét nélküli thermo + kantáros, betétes thermo) + térdvédõ
- hidegebb idõben kantáros, betét nélküli thermo + kantáros, szélálló + térdvédõ

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ha olyan a térded, akkor valami windtexes vagy egyéb szélálló cucc nem árt.

Nem fázós, de az izületet védeném. Ez szélálló cucc egyébként. Olyanra gondoltál, amit a nadrág alá kell húzni?

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Sziasztok.
Segítségetek szeretném kérni.
Borsod (esetleg Heves) megyébõl volna valaki,akinek van ZAJO márkájú XL-es (bármilyen) felsõje (softshell dzseki,polár kabát),amit fel tudnék próbálni a méretezése miatt?
Csak egy próbáról volna szó!

Nagyon szépen megköszönném.

Feltöltött kép

ormosbanya@gmail.com

Üdv.
gábor
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha olyan a térded, akkor valami windtexes vagy egyéb szélálló cucc nem árt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ilyen térdmelegítõm van, de gondolom nem erre gondoltál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Megjött a SubZero F1 Plus felsõ aláöltözõ, szinte minden négyzetcentimétere testhez simul. Szerintem jó lesz, de hamarosan beszámolok. Sajnos nadrágjuk nem volt. A lábam különösebben nem szokott izzadni, oda jó lehet az Aldis aláöltözet télre melegítés szempontjából? Kell az aláöltözet és téli szélálló nadrág közé köztes réteg?

térdmelegítõt érdemes

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

egy ideig jó az aldis cucc, de egy bizonyos izzadtság mennyiség után "túlterhelõdik" vagy "tele lesz" és ha hideg van, akkor a külsõ felületérõl nem párolog el olyan gyorsan ahogy belül termelõdik, azaz elõbb-utóbb fõleg mozgás közben azt is hidegnek fogod érezni. a PI ezzel szemben mondjuk 3-4-szer annyi izzadtságot tud elvezetni a bõrödrõl.
plusz PI-bõl van 3 féle vastagság... nyárra, õszre, télre
nem rossz az aldis cucc, csak annyit tud, amennyibe kerül

Megjött a SubZero F1 Plus felsõ aláöltözõ, szinte minden négyzetcentimétere testhez simul. Szerintem jó lesz, de hamarosan beszámolok. Sajnos nadrágjuk nem volt. A lábam különösebben nem szokott izzadni, oda jó lehet az Aldis aláöltözet télre melegítés szempontjából? Kell az aláöltözet és téli szélálló nadrág közé köztes réteg?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

te rainlegs-et keresel.
(én esõnadrágot használok, az is rámegy a farmerre, de ahhoz többet kell öltözködni és menet közben nehézkes.)

mielõtt ez megjelent valamelyik eurobike-on, nekem már eszembe jutott, és gyõzködtem az asszonyt, hogy varrjon nekem egyet, gyanús.... :D

szarjevo

kantárost nadrágot érdemes venni, védi a veséd, derekad, hátad, ég és föld egy sima nadrághoz képest és egy farmer alá is fel tudod venni, ha sokat mész ide-oda

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Jah és egy kombó kérdés amire még nem sikerült megoldást találnom, melóm miatt nem tudok bicós ruhában rohangálni, a téli fagyos esõben viszont elég nagy sz@pas amikor a farmerem átázik combrészen, meg adott esetben az aláöltözöm is, van valami olyan gatya amit fel tudok húzni a sima a farmerra vagy valami ilyesmi? Ti ezt hogy oldjátok meg?
Válaszokat elõre is köszönöm!

Hopp ! Rob-nak igaza van. Rainlegs kell neked ! Rainlegs innovative Raintrousers- Buy online Elvileg nálunk is kapni.
És ez úgy nem jutott eszembe, hogy én Rainlegs használó vagyok ! :) Elsõre kicsit furcsa megszokni a magadra kötözést, de ha már rutinból megy, nagyon fogod szeretni. Védi a combod az esõtõl de melegen is tartja a hidegtõl, viszont szellõzik, nem izzadsz alá, mint egy zárt esõnadrágban. És csak néhány deka az egész. Én nagyon imádom.
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Jah és egy kombó kérdés amire még nem sikerült megoldást találnom, melóm miatt nem tudok bicós ruhában rohangálni, a téli fagyos esõben viszont elég nagy sz@pas amikor a farmerem átázik combrészen, meg adott esetben az aláöltözöm is, van valami olyan gatya amit fel tudok húzni a sima a farmerra vagy valami ilyesmi? Ti ezt hogy oldjátok meg?

te rainlegs-et keresel.
(én esõnadrágot használok, az is rámegy a farmerre, de ahhoz többet kell öltözködni és menet közben nehézkes.)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Elvileg ez a kabát jó lehet. A softshell az jó szélálló, már csak ez alá kéne valami technikai aláöltözet (nem sima póló) és egy polár pulcsi. (nem kell drága, márkás)
Esõben föl lehet venni egy esõnadrágot a farmer fölé. Rain-Cut esQnadrág - Decathlon Hu
De a farmernál ez lehet, hogy jobb lehet: http://www.envyshop....ANDREAS-I-black
Marci

szarajevo

szarajevo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!
Gõzöm sincs ezekrõl az extra bicós ruházatokról, eddig a sima tavaszi/õszi béléses dzsekimben nyomtam át az elmúlt 3 telet, de mostanra "meghalt" ez a dezseki és kéne vennem valamit a hidegebb idõkre. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen típusú kabátban(Férfi softshell kabát ENVY - SOMERTON black - Envyshop HU - ENVY SHOP HU ) át lehet vészelni a telet, vagy ennél valami komolyabb kéne? Fázós nem vok, mostani idõben sima poló pulcsiban tekergek, kora reggel meg este erre max egy windrunnert veszek fel, hogy a szél ne fújjon át a pulcsin, de úgy már melegem van eléggé.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akcióban ki lehet fogni kettessel kezdõdõeket is.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
én inkább 100euro-t mondanék..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Most kísérleteztem az aláöltözetekkel. Az Endura nem feszül mindenhol (határeset, de szerintem eggyel kisebb kellene), az Aldis pedig nagyon jól feszül. Az Aldis elõbb átázik, de 1.5 óra elteltével mindkettõ csurom víz. 11-12°C-ban 1.5 órát bírok kint lenni velük + egy Aldis kabáttal. Megpróbálom a SubZero-t, ebbõl küldenek két méretet és ami nem jó, visszaküldöm.

Egy minõségi téli, szélálló kantáros nadrágért mi a reális ártartomány?

Rendesen fázós lehetsz, 11 fok környékén én a rövidre veszek egy téli mezt, de azt is állandóan lehúzom.
A dekás jobbik is a körül van. (20+)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
20+
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Most kísérleteztem az aláöltözetekkel. Az Endura nem feszül mindenhol (határeset, de szerintem eggyel kisebb kellene), az Aldis pedig nagyon jól feszül. Az Aldis elõbb átázik, de 1.5 óra elteltével mindkettõ csurom víz. 11-12°C-ban 1.5 órát bírok kint lenni velük + egy Aldis kabáttal. Megpróbálom a SubZero-t, ebbõl küldenek két méretet és ami nem jó, visszaküldöm.

Egy minõségi téli, szélálló kantáros nadrágért mi a reális ártartomány?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
El ne hidd, hogy jobb lesz az Endurádnál. Haveréknek Helly Hansen Warm aláöltözeteik vannak, arra talán nem mondjuk, hogy Aldi-s szintû. HH Warm Base Layer - Merino Wool & Lifa Baselayers - Helly Hansen Official Online Store Csurom vizesek azok is, mindig hoznak csere-aláöltözetet a túrára.
Nekem van Aldis is, Löffler is. Én mondjuk iszonyúan izzadok, a Löffler is csurom vizes lesz. Talán az anyaga kicsit kellemesebb viselet.
Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

egy ideig jó az aldis cucc, de egy bizonyos izzadtság mennyiség után "túlterhelõdik" vagy "tele lesz" és ha hideg van, akkor a külsõ felületérõl nem párolog el olyan gyorsan ahogy belül termelõdik, azaz elõbb-utóbb fõleg mozgás közben azt is hidegnek fogod érezni. a PI ezzel szemben mondjuk 3-4-szer annyi izzadtságot tud elvezetni a bõrödrõl.

Amíg Pécsen laktam, úgy kezdõdött a bringázás, hogy egy durván meredek 1km-es szakaszon tekerek fel, ahol még autóval is elég felmenni. Mire felérek átizzadom a fél ruhámat. Egy réteg esetén nem számít, de ha aláöltözet is van, átázik és nem szárad ki. Valószínûleg ez nagyban közrejátszott abban, hogy nem éreztem túl jól magam az aláöltözetekben. Enduraval sem volt jobb a helyzet. Szerencsére Sopronban "nem is domb", amin fel kell tekerni az erdõig. Ha télen csak rövideket megyek, talán nem kell túlbonyolizálnom. Ettõl függetlenül be szeretnék ruházni valami jobba is. A PI-t hol nézzem meg Budapesten?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

az a kérdés hogy mennyi idõt akarsz tekerni a hidegben.Télen és kora tavasszal meg úgyis csak a kilométergyûjtés tehát nem 40-es tempót kell menni. A megszokottnál kisebb tempónál meg kisebb az izzadás is. De akinek van pénze vegyen minél jobb cuccut. De ha csak 1 vagy másfél órát tekersz nem biztos hogy kell. Ki kell tapasztalni, hogy mondjuk 0 fokban 30-as tempónál mikor kezdesz zavaróan izzadni és mikor kezd az izzadás felgyûlni és hidegíteni.