Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante: A shimano láncokat mindig új csappal kéne összerakni, ami azt jelenti hogy kell lennie boltban külön csapnak is. Az sztem jó minden lánchoz, ha nem akarsz patentszemet használni

Ebben reménykedem én is, de sehol sem tudnak különm adni. Egyébkét csak a Dura-Ace és XTR lánchoz jár. (elvileg)

Xabi; ha minden kötél szakad, bentmarad...csak ugye a patenteszem annyira nem vált szépen. (bár az erõ az elsõdleges)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nem lehet, hogy a vázad középrésze túl rugalmas,a brutálmerev XT karhoz? És menet közben nyeklik-nyaklik a váz, a kar meg nem és azért kattog? Csak mert szakszerû beszerelésnek zûnik ahogy írtad, és nem szabadna kattognia.

Dante: A shimano láncokat mindig új csappal kéne összerakni, ami azt jelenti hogy kell lennie boltban külön csapnak is. Az sztem jó minden lánchoz, ha nem akarsz patentszemet használni

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

pontosabban ugyanabban a két állásban (egy fordulat alatt 2 kattanás)
nem is kell hozzá nagy terhelés és kattog, de állványon azért nem kattog.

Nálam hasonló tüneteknél (integrált LX)a hajtókart kiszed, monoblokk kiszed, a meneteket kitakarít a vázban és a monoblokkon, a monoblokk és menetek zsírzása, a hézagológyûrûket szintén, összerak, és kész.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Nem lehet esetleg külön lánccsapot venni valahol? (boltokban hülyének néznek miatta, de csak nem fogok egy Connex908-ast kidobni...fõleg 2 hetesen)

Szinte minden szóba jöhetõ megoldás gyengébb, mint a patentszem. Szerintem hagyd benne.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
már épp kezdtem hiányolni dante újabb bringaalkatrésztönkretételi történetét:D:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hûha, láncszem kettétépés történt (így sem téptem még láncot) ...ööö...szóval a kapcsolólemez a csap közelében elszakadt - de a probléma az, hogy viszonylag új lánc, s pont jó a mérete. Nem, pótolni nem tudom, hiszen nincs már hozzá csapom. Igen, tényleg széttépem az elsõ emelkedõn, ha egy megmaradt kis darabkából (pl amit az elején leszedtem róla, mert hosszú volt) belepótolok. ;) Pillanatnyilag egy patentszem kettõzéssel (beletettem mégegyet) oldottam meg a helyzetet, de hát ezt azért mégsem kellene...szóval, mit tehetek? Nem lehet esetleg külön lánccsapot venni valahol? (boltokban hülyének néznek miatta, de csak nem fogok egy Connex908-ast kidobni...fõleg 2 hetesen)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bäron

Bäron

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
pontosabban ugyanabban a két állásban (egy fordulat alatt 2 kattanás)
nem is kell hozzá nagy terhelés és kattog, de állványon azért nem kattog.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Ha álványon tekered kézzel akkor nem kattog csak amikor rajta ülsz és akkor is egy adott karállásban?

Bäron

Bäron

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
help wanted!

nekem is mint "mindenkinek", qrvára kattog a hajtókar/monoblokk párosom.
HT2-es Sh XT, alig 1000km-el. elöször én raktam össze (kb a 20.alkalommal rakok össze hajtókart) sok fehérzsir, nyomáskulcsal meghúzva- kattogni kezdett kb 100km után. ujrazsiroztam a pedált és jol meg is téptem nehogy az legyen a bünös, sajnos semmi eredmény.
bevittem az ismerös bringaboltba, ahol a cimbit megkértem hogy zsirozza ujra az egészet mert biztos én bal****kodtam vele, és azért kattog.de nem.ugyanaz a szitu most is, egy fordulat alatt 2 kattanás.
Mi a megoldás?
volt már valaki aki megoldotta az XT "rejtéjt"?

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Szóval hosszú a lánc - rövidítsd, a tanács szerint, vagy akár próbálgasd lépésenként.
Elöl egy lánckerék van - arról ugy leugorhat, de nem ezt írod.
Hátul esik be fogak közé? Sztem oda nem fér be, nincs hova beesni.
Nem lehet, hogy 8-as fogaskoszorúd van de 9-es (hez készült, vékonyabb) láncod?

Bár ahogy a lánc típusszámát nézem..., na akkor nem tudom.

De, elöl egy tányérkám van, írtam is (max rosszul fogalmaztam).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Magellanboy:
Lehet, hogy nincs igazam, de...
Mi a sz@rnak teszel egy XT hajtókarba egy 1500Ft-os pedált? Ha a hajtókarra volt zs, akkor egy normális pedált is vehettél volna. (ami kb. 4000HUF)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Hali!
Van egy kis problémám, nem rég elkészült bringámon a Connex 804-es lánc úgy ugrál összevissza egy kisebb kátyú miatt is hogy az már fáj, fõleg amikor két fogaskeréék közé esik be és iszonyat nagyot ránt. Eléggé hosszú a lánc, ki kell majd venni belõle 2 láncszemet (szal, jóval hosszabb mint kellene) az megoldja a problémát?
Másik kérdés, mivel tartsam fent az elsõ egyetlen tányéron a láncot? Mert hátul 8 helyen "ugrál" (néha kicsit több)...

Szóval hosszú a lánc - rövidítsd, a tanács szerint, vagy akár próbálgasd lépésenként.
Elöl egy lánckerék van - arról ugy leugorhat, de nem ezt írod.
Hátul esik be fogak közé? Sztem oda nem fér be, nincs hova beesni.
Nem lehet, hogy 8-as fogaskoszorúd van de 9-es (hez készült, vékonyabb) láncod?

Bár ahogy a lánc típusszámát nézem..., na akkor nem tudom.
a második p néma!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem SPD-t.....
télleg lelazul pedig bele van/volt "bikkantva" sztem elõször is ez nyírta ki a menetet a h.karomba és most a perselyezésben is kilazlt 50 km után....a pedál nagyon gagyi.....sztem tuti azzal van a baj anno 1500-ért vettem
nem akarom hogy teljesen elnyírja a hajtókaromat.....félek hogy tönkre fogja tenni

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Rájöttem a forgács okára......a pedál (elég gagyi fajta) mindig lelazul....sürgõsen vennem kéne egy újat?

Légyszi segítsetek.....SÜRGÕS......elöre is köszönöm

lelazullll??? azt ha bele van bikkantva, akármennyire gagyi sem szabadna... amugy meg 505-ös shimano pedál már van vagy max 8000ért... már ha spd-t használsz...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Kérdés....

Mióta be van perselyezve az h.kar (XT) azóta néha van a pedálkapcsolódásnál egy kicsi alureszelékcsík jelenik meg.....az nagy baj vagy csak a helyéremegy a pedál tengelye...????

Rájöttem a forgács okára......a pedál (elég gagyi fajta) mindig lelazul....sürgõsen vennem kéne egy újat?

Légyszi segítsetek.....SÜRGÕS......elöre is köszönöm

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

És akkor a nagytányér/kiskerék is jól fog szuperálni? (42-32-22/32-11)

tehát a 42-11? természetesen...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
És akkor a nagytányér/kiskerék is jól fog szuperálni? (42-32-22/32-11)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Az én PC-69-es láncomból eleve 6 szemet kellett kiszedni, de még így se áll függõlegesen a felsõ-alsó váltógörgõ. Szedjek akkor még ki én is? Merthogy jól vált, csak a láncot nem feszíti eléggé...szerintem.

én kivennék, mi évek óta ez alapján az elv alapján szerelünk...

KaLeun

KaLeun

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy Truvativ BB-05-PSP Power Spline középrészt, de hiányzik a hozzávaló alátét. Érdeklõdtem, írtam egy csomó e-mailt de nem kaptam érdemleges választ. Megtudna valaki mondani, hogy milyen szélességû alátét kell hozzá?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az én PC-69-es láncomból eleve 6 szemet kellett kiszedni, de még így se áll függõlegesen a felsõ-alsó váltógörgõ. Szedjek akkor még ki én is? Merthogy jól vált, csak a láncot nem feszíti eléggé...szerintem.
White Horse