Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2006. május 18. - 09:09
Dante: A shimano láncokat mindig új csappal kéne összerakni, ami azt jelenti hogy kell lennie boltban külön csapnak is. Az sztem jó minden lánchoz, ha nem akarsz patentszemet használni
Írta 2006. május 18. - 08:02
pontosabban ugyanabban a két állásban (egy fordulat alatt 2 kattanás)
nem is kell hozzá nagy terhelés és kattog, de állványon azért nem kattog.
Nálam hasonló tüneteknél (integrált LX)a hajtókart kiszed, monoblokk kiszed, a meneteket kitakarít a vázban és a monoblokkon, a monoblokk és menetek zsírzása, a hézagológyûrûket szintén, összerak, és kész.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. május 18. - 07:59
Nem lehet esetleg külön lánccsapot venni valahol? (boltokban hülyének néznek miatta, de csak nem fogok egy Connex908-ast kidobni...fõleg 2 hetesen)
Szinte minden szóba jöhetõ megoldás gyengébb, mint a patentszem. Szerintem hagyd benne.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. május 17. - 23:19
Írta 2006. május 17. - 23:15
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. május 17. - 23:13
nem is kell hozzá nagy terhelés és kattog, de állványon azért nem kattog.
Írta 2006. május 17. - 23:01
Írta 2006. május 17. - 21:57
nekem is mint "mindenkinek", qrvára kattog a hajtókar/monoblokk párosom.
HT2-es Sh XT, alig 1000km-el. elöször én raktam össze (kb a 20.alkalommal rakok össze hajtókart) sok fehérzsir, nyomáskulcsal meghúzva- kattogni kezdett kb 100km után. ujrazsiroztam a pedált és jol meg is téptem nehogy az legyen a bünös, sajnos semmi eredmény.
bevittem az ismerös bringaboltba, ahol a cimbit megkértem hogy zsirozza ujra az egészet mert biztos én bal****kodtam vele, és azért kattog.de nem.ugyanaz a szitu most is, egy fordulat alatt 2 kattanás.
Mi a megoldás?
volt már valaki aki megoldotta az XT "rejtéjt"?
Írta 2006. május 17. - 21:12
De, elöl egy tányérkám van, írtam is (max rosszul fogalmaztam).Szóval hosszú a lánc - rövidítsd, a tanács szerint, vagy akár próbálgasd lépésenként.
Elöl egy lánckerék van - arról ugy leugorhat, de nem ezt írod.
Hátul esik be fogak közé? Sztem oda nem fér be, nincs hova beesni.
Nem lehet, hogy 8-as fogaskoszorúd van de 9-es (hez készült, vékonyabb) láncod?
Bár ahogy a lánc típusszámát nézem..., na akkor nem tudom.
Írta 2006. május 17. - 20:50
Lehet, hogy nincs igazam, de...
Mi a sz@rnak teszel egy XT hajtókarba egy 1500Ft-os pedált? Ha a hajtókarra volt zs, akkor egy normális pedált is vehettél volna. (ami kb. 4000HUF)
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. május 17. - 20:45
Szóval hosszú a lánc - rövidítsd, a tanács szerint, vagy akár próbálgasd lépésenként.Hali!
Van egy kis problémám, nem rég elkészült bringámon a Connex 804-es lánc úgy ugrál összevissza egy kisebb kátyú miatt is hogy az már fáj, fõleg amikor két fogaskeréék közé esik be és iszonyat nagyot ránt. Eléggé hosszú a lánc, ki kell majd venni belõle 2 láncszemet (szal, jóval hosszabb mint kellene) az megoldja a problémát?
Másik kérdés, mivel tartsam fent az elsõ egyetlen tányéron a láncot? Mert hátul 8 helyen "ugrál" (néha kicsit több)...
Elöl egy lánckerék van - arról ugy leugorhat, de nem ezt írod.
Hátul esik be fogak közé? Sztem oda nem fér be, nincs hova beesni.
Nem lehet, hogy 8-as fogaskoszorúd van de 9-es (hez készült, vékonyabb) láncod?
Bár ahogy a lánc típusszámát nézem..., na akkor nem tudom.
Írta 2006. május 17. - 20:40
télleg lelazul pedig bele van/volt "bikkantva" sztem elõször is ez nyírta ki a menetet a h.karomba és most a perselyezésben is kilazlt 50 km után....a pedál nagyon gagyi.....sztem tuti azzal van a baj anno 1500-ért vettem
nem akarom hogy teljesen elnyírja a hajtókaromat.....félek hogy tönkre fogja tenni
Írta 2006. május 17. - 20:38
Rájöttem a forgács okára......a pedál (elég gagyi fajta) mindig lelazul....sürgõsen vennem kéne egy újat?
Légyszi segítsetek.....SÜRGÕS......elöre is köszönöm
lelazullll??? azt ha bele van bikkantva, akármennyire gagyi sem szabadna... amugy meg 505-ös shimano pedál már van vagy max 8000ért... már ha spd-t használsz...
Írta 2006. május 17. - 20:34
Kérdés....
Mióta be van perselyezve az h.kar (XT) azóta néha van a pedálkapcsolódásnál egy kicsi alureszelékcsík jelenik meg.....az nagy baj vagy csak a helyéremegy a pedál tengelye...????
Rájöttem a forgács okára......a pedál (elég gagyi fajta) mindig lelazul....sürgõsen vennem kéne egy újat?
Légyszi segítsetek.....SÜRGÕS......elöre is köszönöm
Írta 2006. május 17. - 20:25
És akkor a nagytányér/kiskerék is jól fog szuperálni? (42-32-22/32-11)
tehát a 42-11? természetesen...
Írta 2006. május 17. - 20:24
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. május 17. - 20:23
Az én PC-69-es láncomból eleve 6 szemet kellett kiszedni, de még így se áll függõlegesen a felsõ-alsó váltógörgõ. Szedjek akkor még ki én is? Merthogy jól vált, csak a láncot nem feszíti eléggé...szerintem.
én kivennék, mi évek óta ez alapján az elv alapján szerelünk...
Írta 2006. május 17. - 20:06
Vettem egy Truvativ BB-05-PSP Power Spline középrészt, de hiányzik a hozzávaló alátét. Érdeklõdtem, írtam egy csomó e-mailt de nem kaptam érdemleges választ. Megtudna valaki mondani, hogy milyen szélességû alátét kell hozzá?
Írta 2006. május 17. - 20:02
Írta 2006. május 17. - 19:32
Hali!
Van egy kis problémám, nem rég elkészült bringámon a Connex 804-es lánc úgy ugrál összevissza egy kisebb kátyú miatt is hogy az már fáj, fõleg amikor két fogaskeréék közé esik be és iszonyat nagyot ránt. Eléggé hosszú a lánc, ki kell majd venni belõle 2 láncszemet (szal, jóval hosszabb mint kellene) az megoldja a problémát?
Másik kérdés, mivel tartsam fent az elsõ egyetlen tányéron a láncot? Mert hátul 8 helyen "ugrál" (néha kicsit több)...
Lehet a hátsóváltó pontatlansága miatt is... lánchosszt pedig ugy állítsd be, hogy a legkisebb áttételnél (montinál ugye kistányér - egy) a hátsó váltó alsó és felsõ vezetõgörgõje függõlegesen álljon teljesen...