Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2006. május 18. - 20:44
Írta 2006. május 18. - 20:42
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. május 18. - 20:39
Írta 2006. május 18. - 20:39
nem sram vs shimano, de ahogy olvasgatom itt a fórumot, az xt lánctányérjai állítólag igen-igen hamar kopnak. ha már shimano, akkor inkább lx, azt sokan szeretik.
És vajon mi a különbség az XT és LX tányérjai között? (anyagminõségben, szélességben) Semmi. (kivéve a kistányér, de az ugye úgysem kopik el soha... ) Az LX többnyire csak azért tartósabb, mert aki LX-et vesz (tisztelet a kivételnek), általában kevesebbet teker, mint aki XT-t (tisztelet ismét a kivételnek). Minden Shimano tányér gyorsan kopik...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. május 18. - 19:50
Szerintem 2,5mm-es kell hozzá. Nekem Howitzerem van, az is ilyen módon kompatibilis a 68/73-as házakkal, gondolom neked is ezért kell alátétezned. A legfontosabb szempont a láncvonal, amit 48,5 mm-re kell belõni. Az alábbi linken minden mást megtalálsz. Ja alátétet pedig esztergáltatsz ha venni nem tudsz.
http://www.sram.com/...pwrspl-e-r2.pdf
Baloldalt megkeresed a monoblokkod típusát meg a monoblokkház szélességed oszt ott van kell-e alátét.
Köszi.
Írta 2006. május 18. - 19:23
A maradékból nem egy magányos csapot kell kivenni, hanem egy láncszemnyi szakaszt félig kinyomott csappal és az be tudod illeszteni a hiányos részre. De ez nem lesz erõsebb mint egy patentszemNa de Cruxos - a kiszedett szemeket már NEM lehet visszatenni, ugye tudod? Legalábbis úgy nem, hogy ne szakadjon szét kiálláskor! A kiszedett szakaszok megvannak, csak hát egy csap, ellentétben a tévhittel, igazából csak egyszer oldható (hogy erõs is maradjon), s ugye ki lett bontva, hiszen nem a lánc része... Ami jól jönne, az az XC_Rider által említett "teljesen szûz" csapocska lenne...De végül is...patentszem van egy csomó, talán az marad bent és kész.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. május 18. - 19:17
2:1 arányban irod jól mert külöNbség.Még 1 kérdés: Mennyi külömbség van a 06 Stylo Team és a 05-ös Stylo között mert árban igen csak nagy a külömbség. Mondjuk a 05-ös 10 gram al nehezebb, de aszem azt még elbirom:) Szoval merevség terén meg hasonlók mennyi különbség van?
amugy egy szavazat észérvekkel az xt-nek: merevebb, és szerintem jobban is vált.
egy szavazat meg a stylonak, mert nem sh!mano
amugy az a privát véleményem, hogy bár nehezebbek a sh!mano lánctányérok, mint a széjjelmart tuningõrületek, de sokkal jobban váltanak.
persze egy mart raceface/truvativ tányér nekem sokkal jobban tetszik
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 18. - 18:31
nem sram vs shimano, de ahogy olvasgatom itt a fórumot, az xt lánctányérjai állítólag igen-igen hamar kopnak. ha már shimano, akkor inkább lx, azt sokan szeretik.
Én shimano-párti vagyok, de ez sajnos tény. Én most készülök az 1000km-es lánccserére szombaton... :S remélem nem lesz gond, de majd csak utána nyilatkozok... (ráadásul Én 180as kart használok, ugyhogy ha tényleg jelentkezik a probléma akkor nálam sajna az hatványozottan fog megjelenni... de majd meglátjuk és beszámolok...)
az lx-nél viszont hallomásból sem tudok ilyenrõl az tény...
Írta 2006. május 18. - 18:25
Írta 2006. május 18. - 17:38
A Stylo-ról azt hallottam, hogy nem elég merev, mondjuk nem durvulásra kell, erröl mit tudtok?
Nem szeretném, ha a hozzászolásom megint 1 Sram VS Shimano vitát inditana el, tehát légyszi legyetek objektivek.
Edit: Ha esetleg valakinek van ebben az árkategoriában és minöségben ajánlása azt is szivesen vesze.
Köfi
Írta 2006. május 18. - 13:48
Én éppen ilyen esetekre teszem el a kivett szemeket. Ha valamelyik boltban van ismerõsöd akkor szólj neki, hogy ha legkozelebb Connex láncot tesz fel, akkor adja neked a kiszedett szakasz. De én inkább a patentszemet hagynám benne, mosni is egszerûbb két részletben.
Na de Cruxos - a kiszedett szemeket már NEM lehet visszatenni, ugye tudod? Legalábbis úgy nem, hogy ne szakadjon szét kiálláskor! A kiszedett szakaszok megvannak, csak hát egy csap, ellentétben a tévhittel, igazából csak egyszer oldható (hogy erõs is maradjon), s ugye ki lett bontva, hiszen nem a lánc része... Ami jól jönne, az az XC_Rider által említett "teljesen szûz" csapocska lenne...De végül is...patentszem van egy csomó, talán az marad bent és kész.
Írta 2006. május 18. - 13:14
Írta 2006. május 18. - 13:00
Én éppen ilyen esetekre teszem el a kivett szemeket. Ha valamelyik boltban van ismerõsöd akkor szólj neki, hogy ha legkozelebb Connex láncot tesz fel, akkor adja neked a kiszedett szakasz. De én inkább a patentszemet hagynám benne, mosni is egszerûbb két részletben.Nem lehet esetleg külön lánccsapot venni valahol? (boltokban hülyének néznek miatta, de csak nem fogok egy Connex908-ast kidobni...fõleg 2 hetesen)
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. május 18. - 12:49
Sziasztok!
Vettem egy Truvativ BB-05-PSP Power Spline középrészt, de hiányzik a hozzávaló alátét. Érdeklõdtem, írtam egy csomó e-mailt de nem kaptam érdemleges választ. Megtudna valaki mondani, hogy milyen szélességû alátét kell hozzá?
Szerintem 2,5mm-es kell hozzá. Nekem Howitzerem van, az is ilyen módon kompatibilis a 68/73-as házakkal, gondolom neked is ezért kell alátétezned. A legfontosabb szempont a láncvonal, amit 48,5 mm-re kell belõni. Az alábbi linken minden mást megtalálsz. Ja alátétet pedig esztergáltatsz ha venni nem tudsz.
http://www.sram.com/...pwrspl-e-r2.pdf
Baloldalt megkeresed a monoblokkod típusát meg a monoblokkház szélességed oszt ott van kell-e alátét.
Írta 2006. május 18. - 11:24
....sürgõsen vennem kéne egy újat?
ezt ugye nem komolyan kérdezted???
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. május 18. - 10:45
Azért mert 1 valakinek kattog, attól még nem kell beparázni, és "Jajj Istenem akkor nem veszek, mert szar!" következtetéseket levonni! Rengeteg embernek jól mûködik!
Giant xtc vázban van egy XT-s 2 hónapos karom, nem kattog. És 180mm-es, szóval van erõkar is rendesen, ami aztán tudja mocorgatni a rendszert, és meg sem nyikkan...
Írta 2006. május 18. - 09:57
Írta 2006. május 18. - 09:31
Írta 2006. május 18. - 09:23
Dante: A shimano láncokat mindig új csappal kéne összerakni, ami azt jelenti hogy kell lennie boltban külön csapnak is. Az sztem jó minden lánchoz, ha nem akarsz patentszemet használni
Ebben reménykedem én is, de sehol sem tudnak különm adni. Egyébkét csak a Dura-Ace és XTR lánchoz jár. (elvileg)
Xabi; ha minden kötél szakad, bentmarad...csak ugye a patenteszem annyira nem vált szépen. (bár az erõ az elsõdleges)