Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Nekem is leesett a multkor a bal kar, azóta figyelmesen utánhúzom minden tekerés elõtt. Elõtte sose volt ilyen probléma. Lehet kipróbálom ezt a csavarrögzítõt!
Sei, soku Si.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a shitmano utálatot kicsit félre kellett tennem az XT miatt, bejött, mint a siófoki gyors
ráadásul ez még nem is a széles változat, viszont így is olyan merev, mint az RF és még szebben is vált (illetve ez nem a Shitmano érdeme, mert ezen is RF-ek vannak, de akkor is szebben vált, mint a korábbi :) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezért használok shimano-t;)

igen meddõ vita, mert nekem sose lazult le - így nem is kellett imbuszt magammal vinnem, mert nem volt mit visszahúzni;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
egyes felhasználók ezt úgy elõzik meg, h olyan kart vesznek, ami a legkisebb mértékben sem lazul le, és nem kell nagy imbusszal járkálniuk, hogy azon ugrálva próbálják meg hajtókarukat maradásra bírni a következõ 20 percre, hogy aztán újra erõlködhessenek egyet, amikor érzik, h kar már megint ficereg kicsit...
de ez egy meddõ vita lenne, érzem, szal ugrojuk át a témát :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, ezért mihelyt a legkisebb mértékben is érezhetõ hogy lazul, rögtön meg kell húzni rendesen. ha ez nem történik meg, onnantól lehet szídni, de az nem a truva hibája, hanem a felhasználóé
ugyanez áll a recsegésre is, ha nem szedi szét rögtön kitakarítani, hanem úgy megy vele, akkor így járt.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
tjah hát ezért kell az imbusz, mert minden kilazult karral megtett perccel elméletileg picit rosszabb lesz a helyzet
én se mondtam mono-t, volt nekem is truva, és konkrétan nem ez volt a bajom vele :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor megint én vagyok a kivétel vazz.
igaz ha már egyszer lelazult karral mész, onnantól huzogathatod...

semmi baja a truvativoknak. és ne tudom mi lazul ki egy isises monoblokkon. a hajtókar csillagja krepál be, ha lelazulva használják:)

vagy csak én fogtam ki jót eddig mindegyikbõl. ez esetben elnézést.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
önmagában az ISIS standarddal nincs gond sztem, inkább az, hogy egyes gyártók felfogása szemmel láthatóen eltér azzal kapcsolatban, h minek is kéne lennie a felfekvõ felületnek :P
legalábbis a Truvativok imádtak/imádnak kilazulni, tipustól függetlenül.
mástól ilyet még nem láttam :-/
imbusznak ott kell lennie táskában, és izomból móka

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Remélem OK lesz.

Viszont 18 rugó az 18. Nem lehet rámondani, hogy "ennyiért jó ha eddig vagy addig bírja" vagy, hogy "nem csoda ha gond van vele". Persze vannak sokkal drágábbak, de remélem akármennyibe is került, nem lesz vele gond.

Sima ISIS tengelyt kapott? Miért, mit kellett volna kapjon? Az integrált az más tészta, abból a típusból "ennyibõl" tuti nem kapsz ugrálásra valót.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Ugyanez a setup van nekem is (howitzer+ruktion), de még nem tudtam sajnos kipróbálni.
Nekem is 73as monoblokkházam van. Az alátét mindenképpen kell jobb oldalra, ezt írja a leírás. Nekem is oda van téve.
Gondolom brutálisan meghúztátok a kart/monoblokkot egyaránt. Én+szerviz így csináltuk. Szerintem próbálkozz még. Tömd meg zsírral és amíg le nem szakad a karod, tekerd az imbuszt.
Remélem nekem nem lesz ilyen gondom, meg a tied is megoldódik.

Ja, meg az is shit, ha megpróbáltátok alátét nélkül elõször, mert akkor nemcsak a porvédõ jött ki, hanem a csapágy is, hiszen az tolta ki. Csapágy visszament a helyére?

Kössz a tanácsot! Úgy megtéptem hogy kidagadtak a kezemen az erek és végül egy qrva nagyot kattant a könyököm :) Na mondom ha ez nem elég...
Azóta királyos. Volt vele wallride, letörés (1,5m), streetelgetés nyúzás csavarás, párszor leellenõriztem és jó. Mondjuk nemcsoda hogy néha gond van vele ennyi pénzér. Rá kell nézni idõnként. Most minden happy. Ja a csapágy visszament egyébként mert a csapágy úgy van megcsinálva hogy elvileg ki lehet szedni,és így könnyû a cseréje, nem kell új blokkot venni. Ez a howitzer csapágy amúgy nagyon ki van találva! Mivel nem olyan nagy a tenger átmérõje mint a saint vagy diabolus esetében, rohadt nagy csapágygolyókat tudtak bele rakni. Viszont ezt a karok rögzítése sínylette meg mert sima isis tengelyt kapott. Ha két évig bírná az állatkodásaim már azt mondanám hogy megérte(18 róka volt a hajtómû + monoblokk), mert rendkívül merev és megbízható, fõleg h mostmár nem lazulgat le
. :) És biztos nem véletlenül rakják a bighitbe sem :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
bármilyen más monoblokkról jó rá a kis gyürü! mivel a mono menetes külsõ része azonos minden ilyen alkatrésznél.

KEiTH_

KEiTH_

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Truvativ Power Spline monoblokkhoz (113/68E) nem kaptam hézagolót, pedig gondolom ez a típus csak ezzel ad pontos láncvonalat, ha nem használok láncfeszítõt v. más monoblokkra szerelhetõ alkatrészt (pl. E-type elsõ váltó)...Lehet ilyet kapni külön v. esztergáltassak? Nehogy már emiatt kelljen vennem láncfeszítõt egy sima CC bringára?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez most komoly kérdés? Neeem, nem bírja. Én is látam már SID-et 4-X gépen, de attól még ultrakönnyû CC villa...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
A Stylo egy CC hajtómû. És éppeszû ember nem használja ugrálásra a nem ugrálásra való hajtómûvet.

Sp

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A stylo sl bírja az ugrálást(szerintem cc hajtómû, de láttam már ugrálós gépen is)?

A sebesség mindent megold.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Nem akartam bakterolni, csak rögtön le lettem szólva, csak a véleményekre voltam kiváncsi.
(Genetikailag vagyok Hülye, elnézést kívánok!) lehet hogy elnéztem a neveket.

:wallbange :cry:

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Heló!
Igaz az, hogy a Deore Hollowetch -es hajtómûnél a monoblokk egybe van a hajtókarral? és hogy ez így erõsebb?
legalábbis a lánc katalógusban ezt írják.

:paininass :toiletcla

a deore octalinkes, nem integrált . lx-tõl integrált . link

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem én kezdtem bakkerolni. :)

Egyébként - bár pusztán elvi kérdés - a középcsapágy nincs egybeépítve a hajtókarral. A tengely képez egy egységet a bal oldali hajtókarral (persze ezt sem egy darab kovácsolt altrésznek képzeljük), és ehhez használnak hozzá passzoló integrált középcsapágyat. Ettõl függetlenül ugyanarról beszélünk. Merevebb, könnyebb, tartósabb.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Jorus: kedvesebben! :)

"az integráltközépcspágy és hajtómû csökkenti az alkatrészek számát, és növeli a merevséget"
Szerintetek ez mit jelent?

tehát, ha a középcsapágyat egybe készítik el a hajtókarral, akkor nem lesz olyan gyenge:)
:D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Bakker, ha elvánszorox a Shimano honlapjára, akkor meg tudod nézni, hogy mi mivel van integrálva.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"