Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Srácok! Ne kavarjatok meg. Akkor most mit vegyek? Jó lesz nekem az Lx? Ugye?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Asszem megyek a konyhakésért...
Ha lesz elég kedvem (értsd: pénzem), akkor XT lesz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Az biztos, hogy az XT tányérjai jobban bírják, nem a 40g ott a lényeg. De az LX se rossz (csak hogy ne legyen könnyû döntened;) )
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
... Ahaa...Mert én is mostanában szeretnék hajtókart venni, de vacilálok az LX és az XT között. 60 gramm a különbség... Mostmár kezdek bezavarodni. :(
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Biztos az XT javára? Most írtad, hogy az FSA-n a két kisebb lánctányér acél -> hosszabb élettartam. De az XT-n mindegyik Alu, az LX-en szintúgy, kivétel a kicsit, mert az is acél.
...

Az XT lánctányérok jobban bírják az LX-nél, gondolom hõkezelt lehet vagymi...
Az FSA dögnehéz, az LX asszem 940g, 200g-al könnyebb, ennyit (nekem)
megérne a plusz zseton

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Biztos az XT javára? Most írtad, hogy az FSA-n a két kisebb lánctányér acél -> hosszabb élettartam. De az XT-n mindegyik Alu, az LX-en szintúgy, kivétel a kicsit, mert az is acél.
[Bocs mindenkitõl a kötözködésért, most jövök a futásból és nyûgös vagyok + fáradt. :D ]

Különben amikor én vettem az X9 váltást, akkor én is úgy gondoltam, hogy ez "sznobság", meg marhaság, minek nekem ilyen, aztán kiderült, hogy ez kell nekem. Szóval tényleg mindenki szégyenlõsködés nélkül annyit költsön a bringájára, amennyit csak akar. :)
White Horse

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
Nem hobbiból cserélem ki a hajtást, vagy mert sok pénzem van...

Szerintem meg nem kell mentegetõznöd, mindenki annyit költ a bringájára, amennyit akar, és ez magánügy.

LX vagy XT amit érdemes venned. Súlyban kicsit jobb az XT, de az igazi különbség a lánctányérok élettartamában van, az XT javára persze.
Egy LX hajtókar is kb 100-150grammal (hasraütésre) könnyebb egy deore-nál, és a kettõ ég és föld.

Ha a súly nem számít, és olcsóság kell, akkor FSA Gamma Drive MegaExo. Ugyan majd 1.2kg, de integrált, a két kisebb tányér acél (hosszabb élettartam), és mindössze 16 rugó az íbálykon (mondjuk nemtom van e raktáron...)

EZER Wazze! Nyitok egy sört:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
GGX, DaveRider

Köszi a tanácsokat, azt hiszem megfogadom õket.

Konásandrás

Nem hobbiból cserélem ki a hajtást, vagy mert sok pénzem van, hanem mert az alivio hajtómûvem nyeklik-nyaklik, a deore hátsóváltóm pedig ha rendesebben nyomom felfelé, úgy recseg ropog mint az állat. Nekem meg nincs kedvem a nehezen megszerzett lendületbõl veszteni azért mert váltani kéne. Szerinted ha nem versenyzõ valaki, ne vegyen meg egy xtr hátsóváltót 10.000-ért?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Lx teljesen OK, de a PG-970-es jobb. Amelyiket akarod. Mondjuk, ha már XTR meg XT, akkor LX.
White Horse

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok

Akitõl vettem a váltókat, volt neki vadi új lx fogaskoszorúja 4500-ért. Azzal nem jó, vagy jobb a sram?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én is egy ilyen setupon gondolkodom, lx hajtómû+sram fogsor és láncok. ez igy zusammen:

Összesen: 39 903,- Ft Csomagolási költség: 0,- Ft Postaköltség: 600,- Ft Fizetendõ: 40 503,- Ft

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
H. Zoli:
Ami neked tõkéletes lenne, az a legjobb ár-érték arányú meghajtás, egy Shimano LX hajtõmû (ez integráltan tartalmazza a középcsapágyat is), egy Sram PG-970-es fogaskoszorû, és 2db Sram PC-971-es lánc, amiket 500 km-enként cserélgethetsz, hogy ideálisan kopjon össze a rendszer.

Ez pl a www.ebike.hu online boltban kb 40E Ft, ami csak egy xt hajtómû ára lenne...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de ez nem veterán;)
van egy két emberi tulajdonság mely ezt mondatja mással, de a jó ég tudja pontosan kinél micsoda ez:)
mellesleg már csak azért is tudom ezt ajánlani, mert nekem is ez a setup van, amit írtam.
nekem bevált, etalon pontos váltás, szép alkatrészek, és elérhetõ árú alkatrészutánpótlás. nem vagyok versenyzõ, sõt cc-snek sem mondanám magamat(már jó rég óta nem ûzöm eme szakágat - néha néha egy egy maraton és ennyi). de egyszer kell egy jobb rendszert megvenni, hogy utána ne legyen vele többet probléma - nekem bevált.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

versenykategóriás cucc, így versenykategóriás meghatjása és váltása lesz.
minek vegyen butábbat, ha megveheti a jobbat is?;)

ezt mondtam én is.

de ha a pénz nem számít, akkor XTR, esetleg SRAM X.9 vagy X.0.

de ha arra én feleslegesnek érzem a felsõ kategóriát, hogy túrázgassanak vele. ha nincs olyan nagy igénybevételnek kitéve, akkor nem kell beleölni a pénzt, ha ugyanazt a feladatot egy olcsóbb alkatrész is el tudja látni.
de ettõl függetlenül én is legalább xt-t vennék :D

OFF:
ez ahhoz tudom hasonlítani -hogy az autós témánál maradjunk-, hogy veszel egy veterán autót és azt csak különleges alkalmakkor használod...

bár lehet nem a legjobb hasonlat, de én átéreztem :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok!

Látom nagy-nagy felzúdulást keltettem, pedig nem akartam.
A félreértések elkerülése végett, nem vagyok milliomos, én is a munkámból élek. A 2 váltót itt láttam meg bikemag.aprón, és mivel a bringám hajtása recseg-ropog, gondoltam lecserélem. Mivel a 2-t meg tudtam venni egy új xt hátsó áráért, gondoltam hobbi célra örök életûek lesznek. Azért kértem tanácsot mert nincs pénzem full xt vagy xtr-re, hanem valami elfogadható árú, de jól mûködõ összeállítás kéne.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezt tudjátok hogy ez ilyen téren egy értelmetlen besorolás?

nem vagyok versenyzõ minek nekem 2.0-ás benyás motoros autó.(sajnos nincs, de rajta vagyok a témán:D)

versenykategóriás cucc, így versenykategóriás meghatjása és váltása lesz.
minek vegyen butábbat, ha megveheti a jobbat is?;)

itt nagyon sokakat leolthatnátok hogy minek nekik ez meg az...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
De azt tudod, hogy az XTR, az XT, az X9, és X0 is VERSENYkategóriás. Ha hobby, miért nem elég az LX, vagy a sima Deore, esetleg X7? De a Te pénzed....
White Horse

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
miért, a jó hátsóváltó cska a versenyzõk kiváltsága?;)

egy xt szettet tudnék én is ajánlani, így teljesen egységes lesz a bringád.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Hozzá nem értõ lévén (amolyan hobbibiciklis vagyok) tanácsot szeretnék kérni.

Kerékpárom hajtását szeretném feljavítani, szerintetek xtr hátsó és xt elsõ váltóhoz milyen fogaskoszorút, láncot és hajtómûvet vegyek, hogy halk, pontos és jó legyen. Szerintetek mi illik ezekhez?

ha hobbi bringás vagy miért kell XTR hátsóváltó és XT elsõváltó?
de ha ez a vágyad, akkor célszerû a shimano ezen kategóriáiból felszerelni a bringát.
hobbira bõven elég az XT is, és abból megvenni a teljes szettet
de ha a pénz nem számít, akkor XTR, esetleg SRAM X.9 vagy X.0.

de még majd a többiek jönnek és megmondják, hogy vegyél sram váltókat inkább meg láncot és fogaskoszorút, és truvativ vagy fsa vagy raceface hajtókart.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok!

Hozzá nem értõ lévén (amolyan hobbibiciklis vagyok) tanácsot szeretnék kérni.

Kerékpárom hajtását szeretném feljavítani, szerintetek xtr hátsó és xt elsõ váltóhoz milyen fogaskoszorút, láncot és hajtómûvet vegyek, hogy halk, pontos és jó legyen. Szerintetek mi illik ezekhez?

Elõre is köszi

Zoli