Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nem, nem kéne, ez is valami menetes kazetta, csakhogy a sima menetes leszedõ ahogy látom nem passzol hozzá, szoval passzolok...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
de nem kéne ebben az állapotban már lejönnie a fogsornak?
/új vagyok, tanulok.../

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát igen, ez nem mai darab, mégcsak nem is sima menetes, ilyet még nem láttam, pedig volt szerencsém 1-2 dologhoz.
Halgass Nyúl ra, vidd be egy szervizbe. Házilag, normális szerszám nélkül nem tudod szétszedni. Amit eddig ajánlottunk fogsorleszedõt, az nem jó hozzá.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

És hol lehet parktool szerszámokat kapni. A ridebike-on pont ilyen szerszám nincs. Bár , amit a képen mutat szerszám és , amit belinkeltél az túl nagynak tûnik nekem az enyémhez. Én kivettem a tengelyt a csapágygolyókat és a fél perselyt és csak akkor férek hozzá a belsõ részhez , ami bár ugyan olyan bordás mint , amihez az a szerszám kell de jóval kissebbnek tûnik kb. 10-12 mm átmérõjü.
A csapágy perselyen pedig van kettõ vájat mintha egy körmös kulcsal lehetne elforgatni de a persely meg elég nagy.
Lehet ,hogy csak érzéki csalódás de nem hiszem.

Ebike? Ott szerintem van...

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Hát lehet , hogy régi de hibátlanul mûködik. Arra meg tökéletes ,hogy autó alá kerüljön a hátsó kerék mikor nem adják meg az elsõbbséget.
Szóval elég könnyen szét tudtam szedni, felnit akarok cserélni.
A fogassort , akkor, hogy tudom leszedni?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Így néz ki.

Uhh....Fosszília!

Keress egy rendes mûhelyt gyorsan, ahol tíz évnél régebb óta szerelnek. 105 ez tuti? Nem valami Campa? Minek akarod szétszedni? Az agyat már le tudod így is generálozni, a tengely kint van.
Kónuszok nem voltak berágva?

Ha azt a körmös részt kitekered (valószínû balmenet), csak szétesik a racsnimechanika, nem a sort szeded le.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
lancoskulcs sem kell feltetlenul....
en mindig ugy szoktam, hogy egy regi szar lancot befogok a satuba, majd rahuzom a racsnira ugy, hogy a kerek feszuljon a satupadhoz, es siman kitekerem a racsikupakot a hozza valo kulcsal. ennyi :)

bar latom jol szetbarmoltad az agyat :D

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Így néz ki.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem kell a fogaskoszorú leszedéséhez szétszedni az agyat, elég csak a gyorszárat kivenni.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem kell feltétlen park Tool.... IceToolz is csinál jókat...

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
És hol lehet parktool szerszámokat kapni. A ridebike-on pont ilyen szerszám nincs. Bár , amit a képen mutat szerszám és , amit belinkeltél az túl nagynak tûnik nekem az enyémhez. Én kivettem a tengelyt a csapágygolyókat és a fél perselyt és csak akkor férek hozzá a belsõ részhez , ami bár ugyan olyan bordás mint , amihez az a szerszám kell de jóval kissebbnek tûnik kb. 10-12 mm átmérõjü.
A csapágy perselyen pedig van kettõ vájat mintha egy körmös kulcsal lehetne elforgatni de a persely meg elég nagy.
Lehet ,hogy csak érzéki csalódás de nem hiszem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igen, ugyanolyan kerll hozzá. nem vagyok outi guru, de csak ez az 1féle szerszám van ilyen célra.

a mechanika egyszerû: a kazetta rácsúszik a kazettatestre, aminek a végén van egy menet. ebbe tekered bele a záróanyát (jobbmenetes). ahhoz, hogy le tudd húzni a kazettatestet, ahhoz ezt a záróanyát le kell tekerned, de mivel a letekerés irányába fut szabadon a kezettatest, ezért csak a szerszámmal nem tudod leszedni, ellen kell tartani. erre való a láncoskulcs: rátekered a fogaskerékre (én a középsõre szoktam), és ellentartasz vele, miközben kitekered a záróanyát.

leírást sajnos csak angolul tudok:

http://parktool.com/...howto.asp?id=48

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Országútinál is erre van szükségem? Shimanó 105-ös szett. Tudsz valami linket ahol a szét és össze szerelést naggyából illusztrálják? Csak mert nem igazán értem a mechanikáját.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
nekem 5 vajat van es a probikeban volt hozza kulcs. Amugy egy francia kulccsal huztam meg eloszor majd masodszor a rendes szerszammal hozza.

A menetrogzito nem hiszem hogy mukodne, sajnos tul szeles a fogaskerek a racsnihoz, nem megy fel rendesen a menete a zarogyurunek. Most lemarattam a fogaskerekbol 2mm-t igy elvileg mar szepen fel kell mennie a gyurunek...csak maradjon is rajta.
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

megint csak problemaval jovok...most vettem egy B+ lima SS agyat es a 14es fogaskerek meg a zarogyuruje nem akarnak rajtamaradni akarmilyen erosen meghuzom. A menettel semmi gond... meghuzom szepen a gyurut, majd az elso tekeresnel a fogaskerek letepi a gyurut a helyerol...ezt hogyan lehetne megoldani? van tippetek?

próbálj némi menetrögzítõt kenni rá, hátha segít.

amugy Te milyen szerszámmal tudtad normálisan meghuzni a gyûrût? anno az enyémen csak két vájat volt egymással szemben és nem igazán találtam hozzá semmit, szal csavarhúzó-kalapács comboval huztam meg...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Sziasztok
Leakarnám szedni a hátsó fogaskoszorút -105-ös-, de nem tudom hogyan kell. Szétbarmolni nem akarom... Speckó szerszámaim nincsenek . Tudtok segíteni?

speckó szerszám nélkül viszont nem tudod leszedni barmolás nélkül...ami kell neked:

fogassorleszedõ: ezzel tekered a záróanyát forgásiránnyal ellentétesen (amerre az agy szabadon fut)

Posted Image

és egy láncoskulcs: ezzel tartasz ellen, hogy ne forogjon el a kazetta (fogassor), csak a záróanya.

Posted Image

meg esetleg egy franciakulcs, ha olyan típusú leszedõt veszel, amihez nincs otthon dugós/villáskulcsod...

a különbözõ márkák közül a ParkTool a legjobb, egyben a legdrágább. amit érdemes még venni: Icetoolz (olcsó és jó), Shimano (közepes árfekvés, de "genuine shimano" szerszám, és a fogassorleszedõ pl. nem is drága), meg esetleg BBB...a szerszámokat a bringaboltokban érdemes keresned.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok
Leakarnám szedni a hátsó fogaskoszorút -105-ös-, de nem tudom hogyan kell. Szétbarmolni nem akarom... Speckó szerszámaim nincsenek . Tudtok segíteni?

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
megint csak problemaval jovok...most vettem egy B+ lima SS agyat es a 14es fogaskerek meg a zarogyuruje nem akarnak rajtamaradni akarmilyen erosen meghuzom. A menettel semmi gond... meghuzom szepen a gyurut, majd az elso tekeresnel a fogaskerek letepi a gyurut a helyerol...ezt hogyan lehetne megoldani? van tippetek?
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Ahoj!
Vki tudna segíteni,h lehet leszedni a monoblokkról a hajtókart?Stx hajtókar,négyszögtengelyes?
Kössze

A csavart kicsavarod, ha nincs szerszámod akkor körbeütögeted a kart, alátét, és egy határozott ütés leszedi, ha nem, vidd szervízbe.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Ahoj!
Vki tudna segíteni,h lehet leszedni a monoblokkról a hajtókart?Stx hajtókar,négyszögtengelyes?
Kössze

Hajtókar-lehuzó szerszámmal...