Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elmész az elsõ boltba és veszel egyet. Javallott az összes csavar feszességének ellenõrzése

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok,

Tegnap elhagytam a lánctányérokat összeszorító csavarok egyikét,gõzöm sincs, hogy tudok-e venni Miskolcon...

Történt már vkivel hasonló?

az egyik haveromnak is voltak ilyen problémái, hogy mindig kilazultak a lánctányért tartó csavarok, és amikor kettõt el is hagyott , megunta, hogy mindig meg kell húzni a csavarokat és vett 4 újat (asszem truvativot) és utána már nem is lazultak ki neki (ja és truvativ ruktion hajtókarja volt, FSA csavarokkal)

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Sziasztok,

Tegnap elhagytam a lánctányérokat összeszorító csavarok egyikét,gõzöm sincs, hogy tudok-e venni Miskolcon, még sosem láttam / kérdeztem egy boltban sem, olyan apró dolog...

Szívom a fogam, hogy lesz-e, délután kiderül....

Történt már vkivel hasonló?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
itthonról rendelem. a 33 900 szerintem elég jó érte.Bikemarkettõl. Remélem h minden rendben lesz.:) külföldrõl se láttam olcsóbban.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Például?
Hibike/Starbike/CRC ebbõl a szempontból hibátlan.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

megmértem és 68 az érték.Így ha a matematikai tudásom helyt áll akkor jobb oldalra egy gyûrû és a terelõ és balra egy gyûrû.:D Remélem a gyûrû benne lesz a csomagban.

ha külföldrõl rendeled, azért mérget ne végy rá...:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

még a 9 sebességhez, mert akkor már megírom az elsõ tapasztalatokat: tehát 8 sebrõl váltottam frissen.....
hanem sokkal több használható fokozatot kaptam vele.

na látod. mondtam én neked anno h megéri a 9es ;) milyen sort meg láncot vettél végülis?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Benne lesz, ne parázz!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
megmértem és 68 az érték.Így ha a matematikai tudásom helyt áll akkor jobb oldalra egy gyûrû és a terelõ és balra egy gyûrû.:D Remélem a gyûrû benne lesz a csomagban.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Köszönöm!Asszem az utsó variáns lesz a helyes.:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Akkor, hogy a keresõnek is jó legyen
XT, LX, Hollowtech II, HTII installálás , beszereés, flexelés.....

vázat megmér
ha 68mm az érték: jobb oldalra 2 darab gyürõ (2.5+2.5= 5mm), bal oldalra 1 db( 2.5mm)
ha 73mm: bal oldara semmi, jobb oldalra egy darab gyürû (számolj utána)
ha 73mm és monoblokkra felrakható elsõválto , oder láncvezetõ akkor egy alátét sem kell

szerszám csak az XTR hez jár

üdv

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
2005 óta nem változott, csak az új más (2008-as).
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
köszi!
De hogy érted,hogy olyan nincs?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Van pár hülye kérdésem.
Shimano XT FC-M760--- ez a 2007-es xt hajtómû?
Ennél mindegy a középcsapágy szélesség? mindhez jó?
Szerszámot adnak hozzá?(vagy csak álmodozok?)
Nehéz felszerelni? :D
Elõre is köszi és bocs,ha vki hanyattesik!:D

- nem 2007-s, mert olyan nincs/2004 vagy 2005 az évjárat
- 68-73mm
- nem adnak
- könnyû, csak kell hozzá a szerszám

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Van pár hülye kérdésem.
Shimano XT FC-M760--- ez a 2007-es xt hajtómû?
Ennél mindegy a középcsapágy szélesség? mindhez jó?
Szerszámot adnak hozzá?(vagy csak álmodozok?)
Nehéz felszerelni? :D
Elõre is köszi és bocs,ha vki hanyattesik!:D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
tegnap b*szkuráltam az elsõ váltót kicsit, mert úgy ötödikre sikerült csak belõnöm a szögét jóra. valahogy nem vágtam, hogy minek kéne mivel párhuzamosnak lennie, mert az a préselt terelõlemez... szóval végre sikerült, nektek is ilyen nehezen megy? :S
hogy sikerült, onnan tudom, hogy elég széles tartományban használhatom a hátsó fogakat anélkül, hogy elöl váltanék. nade mire idáig eljutottam....

a láncvonal most nem a gyári, illetve ugyanúgy 50mm, de egy 2.5-ös alátétet áttettem a baloldalra hogy ne legyen oly aszimmetrikus, és a két lánctányér közepe így pontosan 50mm-en van. ezt mondjuk gondolom nem lehet akármekkorára beállítani, de a mai 30 km-es próbaúton teljesen jól viselkedett.
és a térdem is jobban szerette, ezek szerint azt az 5mm-t (a két oldal különbségében ugye duplán kell számolni) ezek szerint bizony észre lehet venni.

még a 9 sebességhez, mert akkor már megírom az elsõ tapasztalatokat: tehát 8 sebrõl váltottam frissen, ez volt az elsõ valódi utam, és abszolút tetszik!
nem ettõl fogok tudni jól menni, az fix, de 8 sebessgénél gyakran eljátszottam, hogy váltok egyet - túl nagy a különbség, mégse tetszik - vissza. na ennél ez nincs, úgy érzem nem csak egy, hanem sokkal több használható fokozatot kaptam vele. ez még az alkatrészek élettartamát is javíthatja, ha marketinges lennék, biztos felsorolnám.. :D

még a kétoldalról kioldható váltókarok is bejönnek. kézbe fogva el nem tudtam képzelni, mire jó. aztán felszerelve se. de használatban tényleg mûködik, és kényelmes.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

ok, láncvonal:

kérdés: a hajtókar ígynincs ám középen... aszimetrikusan tekered a bringát, igaz csak picikét...:)
de tuti nem jó így!
:)

ez most melyikünknek szólt? :)
nyilván ha nem válik be, visszarakom, egyébként a pedálnál mértem a hajtókarok távolságát a vázhoz képest, így már majdnem középen van. még lehetne ~1mm-t tolni, akkor lenne tökéletes. meg mivel kettõ a lánctányérjaim száma, a láncvonal tkp. most pont oda esik ahová kellene 3 tányérral, így izé.... de én is azt mondom, a gyakorlat dönt.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Nos igen. És ugye abban van egy monoblokk is.
Viszont nem tudom, hogy a más (nem LX) tányérok esetleg jobb minõsége, kisebb kopása miatt nem-e a másik irányba billen-e a mérleg :chin:

Sziasztok!

Nekem 500 km után letörött egy fog az Lx nagytányárról egy lefele váltás közben. Sokan panaszkodnak az Lx tányérjaira, sajnos én sem vagyok megelégedve.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ok, láncvonal:

kérdés: a hajtókar ígynincs ám középen... aszimetrikusan tekered a bringát, igaz csak picikét...:)
de tuti nem jó így!
:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ezt értem. Azt is láttam a szerelési utmutatóban, hogy a 73mm-es csapágyháznál csak 1db hézagológyûrû kell, és az is a lánctányér oldalra. Ez eddig stimmel. DE! Most nekem úgy van felrakva, hogy az az 1db gyûrû a másik oldalra került. Miért? Azért, mert ha elöl középsõn van, hátol meg 5ösön, akkor is még kicsit ferde a láncvonal. Ha a lánctányér oldalra rakom a gyûrût, akkor mégjobban ferde lenne, és még nagyobb esély lenne arra, hogy a középtányérról leugorjon a kicsire a lánc a váltó segítsége nélkül.

És kipróbáltad úgy, ahogy valóban lennie kéne? Mert lehet itt elméleteket gyártani, de amíg nem próbáltad ki gyakorlatban is, addig semmi értelme a vitának.