Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Fõleg azon múlik a dolog, hogy mennyire hajlákony a vázad, monoblockod.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Szevasztok. Az lenne a problémám, hogy most egy 68/118-as monoblokkom van ami már csere érett. Rendeltem is másikat de sajnos csak 68/113 as van nekik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha most kicsit több, mint 5mm van a lánckerekek és a láncvilla között, hogy jó lenne-e a 113 vagy akor túl közel lennének a tányérok a vázhoz? Ha jól gondolom akor ugye mind2 oldal 2,5 mm-re lenne közelebb, mint most szóval elférne de nem vagyok benne biztos, hogy az úgy jó.(ha gondoljátok tudok linkelni majd képet)

Válaszaitokat elõre is köszi!

szerintem elég jó eséllyel megfelelõ lesz, de elõtte próbáld ki, hogy az elsõ váltó be tud-e váltani 2,5...3 mm-rel beljebb is. megmérheted a mostani láncvonalat is, montinál úgy tudom, a 47,5 és 50 mm a szokásos.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Szevasztok. Az lenne a problémám, hogy most egy 68/118-as monoblokkom van ami már csere érett. Rendeltem is másikat de sajnos csak 68/113 as van nekik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha most kicsit több, mint 5mm van a lánckerekek és a láncvilla között, hogy jó lenne-e a 113 vagy akor túl közel lennének a tányérok a vázhoz? Ha jól gondolom akor ugye mind2 oldal 2,5 mm-re lenne közelebb, mint most szóval elférne de nem vagyok benne biztos, hogy az úgy jó.(ha gondoljátok tudok linkelni majd képet)

Válaszaitokat elõre is köszi!
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Csak sajnos elég kevés helyen lehet kapni.

;)
van utántöltõ is ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

pontosan....a WD40 tisztítóanyag. váltógörgõre meg ilyen helyekre jó tisztítószer, de nem kenõanyag

Simán felzabálja a mûanyagot is. Én nem mennék a váltógörgõ közelébe vele, még véletlenül sem.
( :wtf: Nem egyszer hallottam már ilyet:"-Sz@r ez a görgõ, szétrepedt egy fél év alatt, adjatok már valami ERÕSEBBET!")

Ja: flakon oldalán apró betûvel: 67% petróleum. :chin:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Hello mindenki!
Kérdezném,h a 3x8ashoz való truvativ isoflow hajtómû 3x7eshez is jó?Illetve kompatibilis egy Deore LX elsõ váltóval?
Köszi a válaszolóknak!

jó.
én is ezt használom. 3x7-el, a legolcsóbb ma fellelhetõ sram kazival. /PG 730, 12-32/ Bár, a 32 felejthetõ, s ha bebontod, tudsz egy értelmesebb kiosztást csinálni a 18-21, vagy a 21-26 közé, egy másik kaziból átpakolt lánckerékkel,sokkal értelmesebb lesz az érzés.
A hajtókart sokan ellenjavallották itt, eleddig nekem kb 700km van benne, minden kecmec nélkül. Néha megnézem nem lazul-e ,de semmi extra.
Ja, 85kg vagyok,s arra használom, gondolom ,amire kreálták hobbi CC/túra.
az én elsõváltóm egy régebbi alivió, ne felejtsd el berakni a hézagolót a hmû felõli oldalra, akkor nem lesz gond /le bir dobni kistányérra is-láncvonal/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak sajnos elég kevés helyen lehet kapni.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

hali van egy dilemmám vajon a grafitos olaj jó e a láncra vagy inkább árt neki?

oké, akkor inkább veszek vmi rendes kenõanyagot...

rolhoff láncolaj! csak azt használom
etalon és nem is drága

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bensonato

Bensonato

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
köszi!!!!!!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
3x7hez is jó, és ha a láncvonaluk is stimmel ( a váltóékétféle lehet, 47.5 - ez az újabb fajta hajtómûvekhez jó és 50mm), akkor jó a váltó hozzá.

Bensonato

Bensonato

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hello mindenki!
Kérdezném,h a 3x8ashoz való truvativ isoflow hajtómû 3x7eshez is jó?Illetve kompatibilis egy Deore LX elsõ váltóval?
Köszi a válaszolóknak!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
hali van egy dilemmám vajon a grafitos olaj jó e a láncra vagy inkább árt neki?
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
oké, akkor inkább veszek vmi rendes kenõanyagot...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
pontosan....a WD40 tisztítóanyag. váltógörgõre meg ilyen helyekre jó tisztítószer, de nem kenõanyag

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a maradék kenõanyagot is kimossa belõle, ami még talán volt benne... és tesz a helyére port :)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
WD40 mennyire egészséges a láncnak? Vagy egyántalán tesz-e rajta vmi jót? :help:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
boltokban jókat lehet kapni.....500ft körül vannak jók már
én ilyen mûszerolaj félét vettem, nagyon jól ken, nem szedi annyira össze a port és egész sokáig a láncon van.....egy éves a pici flakon és még megvan a fele

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tf2-bõl és motorexbõl is van száraz és nedves idõre való.

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A teflonos spray nem a legjobb, mivel nem sok a kenõanyag benne, és ami van is, az gyorsan elszáll a láncról. Legjobbak a spec. lánckenõ olajak, azt már Te döntöd el, hogy spray, vagy csepegtetõs, mondjuk utóbbit jobban szeretem, mert nem megy mindenfelé. Legjobb olaj a Rolhoff, dehát nem kapni mindenhol, meg nem is olcsó, vehetsz még Michlein-t(száraz) és Motip spray-t(esõs) idõre.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás
Láncot mivel kenitek?
Én teflonos sprével fújkálom, de nem vagyok benne biztos, hogy nem kellene esetleg valami komolyabb (konkrétan olaj) is...