Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, az x-type az integrált.

A sebesség mindent megold.

skajwa

skajwa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Néztem egy race face evolve xc hajtókart. De ez még nem integrált monoblockos. Sima isi kell hozzá. Érdemes így megvenni? Mennyit érhet szerintetek. Ugye jól gondolom hogy a RF X-type, az integrált középrészt jelenti? Üdv

skajwa

skajwa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Néztem egy race face evolve xc hajtókart. De ez még nem integrált monoblockos. Sima isi kell hozzá. Érdemes így megvenni? Mennyit érhet szerintetek. Ugye jól gondolom hogy a RF X-type, az integrált középrészt jelenti? Üdv

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

na ne :D ez már azért tényleg durva

pedig fõleg szokásosnál nagyobb tányérok esetén simán elhiszem...

én régebben nem figyeltem, milyen kiosztások vannak a fogsoroknál, de volt egy 11-13-15 kezdetû shimanó, ez tök nem tetszett, sokkal jobban bejött a 11-12-14 kezdetû, ami most van.. de csak utólag tûnt fel, hogy nem egyformák, mikor vettem, nem. azóta már nézem...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

sose ertettem hogy emberek miert akarnak egyszerre 3nal tobbet valtani.

amugy most vettem ilyen uj XTR-t, es a mutatoujjas kar ketfele old ki, mindket iranyba tobbet kattan [most nem fogom kivenni a dobozbol hogy megszamoljam] plusz a huvelykujjas kar is tobbet kattan

azonkivul csapagyas, handmade in japan, gyonyoru minimal dizajn, konnyu, es pontos.

valamint olcsobb mint az x.o

igazából ez az, hisz az xtr is sokat vált oda vissza...:)

engem spec zavar is egy picit.
XT-t nemsoká feldobok, kiváncsi vagyok mi lesz belõle :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

.....mert nincs olyan hajtómû, amit nem taposok bele egy jól beállított (nem félrekalibrált) elsõváltó mellett a terelõlemezbe.

na ne :D ez már azért tényleg durva

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Megtisztelõ, hogy ennyit gondoltok rólam, de még a magyar élmezõnyhöz képest sem vagyok sehol, külföldi versenyeken meg örülök, ha a középmezõnyben túlélem. Egyébként tamaska beidézte a tutit ---> "11-12-14-16-18" na ez a kulcsfontosságú 5 fokozat, amintõl azért a "11-13-15-17-20" igencsak eltér.

Tigger, a 11-est én sem használom, mert nincs olyan hajtómû, amit nem taposok bele egy jól beállított (nem félrekalibrált) elsõváltó mellett a terelõlemezbe. Úgyhogy nálam sajnos a második a mérvadó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja, az egybol igaz, hogy dante nem mervado, mert eddzettsegben en pl sehol nem vagyok hozzad kepest ;)

es ez tigger ez nem XTR, hanem XT sor. es rosszul emlekeztem, mert ez 11-34es.

11-12-14-16-18-21-24-28-32 [ilyenem van jelenleg a bringan]
11-13-15-17-20-23-26-30-34 [ilyen pihen a polcon]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
Dante nem mindenki gép :)

amúgy meg pl ritkán használok kis tányért , tehát leginkább 32/34 lenne a gyakrabban használt leghosszabb áttétel, a 11-12 kis lánckerekeket meg úgysem használom, ilyen szempontból mindegy hogy 11-34 vagy 12-34, de mondom nekem szimpibb a 12-34 es 12-14-16-18-20 kiodsztás mint a 11-13-15-17-20 , fölötte egyforma.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja én mondjuk 6km/h alatt szállok le mert akkor már inkább tolom azt a pár 100met ha ugy van.

régebben amig nem jártam ennyit terepen mint idén én akkor én is 46ra akartam váltani, de most már magamnak tudom a tutit :) 22-32-44 elöl a szokásos az jo. hátul meg 11-32 hagy menjen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem olyan 11-34es sram 990 sorom van, ami egy 11-32es sor csak 32es helyett egy 34es van.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kb 7-8 km/h a kritikus zóna. Ha már azalatt mész, nem éri meg tekerni. A 3-al kavirnyálásnak ninsc értelme, az csak annyit jelent, hogy edzegetni kell még egy keveset. Egyébként, semmi bajom nem lenne a 34-essel, ha mondjuk csak a legalsó 2 fogaskerékben térne el. De minek nyúlnak a tervezõk a magas tartományokhoz? :D

Mondjuk ne vegyétek készpénznek, amit mondok, eleve nekem nem jött be a 44-es nagytányér, a franc se tudja mi lesz, mert a következõ (már itt a polcon) már sajna 44-es. (én pl a 46-48-asra esküszöm - mondjuk erõsségeim az aszfaltos/enyhén lejtõ majdnemsík szakaszok, s oda meg jól jön)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Adjatok oda nekem gépeket. Mehettek majd gariügyet intézni. :D

Sosem értettem a 11-34-et. A 12-34-et meg fõleg. Ha nem tudsz feltekerni 22/32-ben, akkor nem olyamindegy? Ellenben a 48/11-48/12-48/14 rendkívül szimpatikus 3 legnagyobb fokozat.

Dantenek nehogy szolni merjen majd bárki is a mi kis tesztünkröl :D
épp azért akarok 11-34 röl 11-32 re váltani mert nagyritkán használom a 34-et. akkor meg minek oda akkora. inkább lent legyen jobb a kiosztás ... amugy 32-34 néha jo mászni, de kistányér és 34 az meggondolando h érdemes e még tekerni :D vagy inkább tolja az ember ha már nem birja

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sosem értettem a 11-34-et. A 12-34-et meg fõleg. Ha nem tudsz feltekerni 22/32-ben, akkor nem olyamindegy? Ellenben a 48/11-48/12-48/14 rendkívül szimpatikus 3 legnagyobb fokozat.

edit: látom Tigger reagált, de akkor is hülyeségnek tartom. Én utazótempónál megyek 48/11-12-be, s ha már csak 12-ben megyek, már az is jobb a láncnak, mintha ugyanezt a 34/12-es soron tenném (legutolsó fogaskerék).

OFF Óbakker, módosítás helyett, sikerült magamat idézni. Bocsesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

csakmert mindenki ezzel jon, hogy mekkora elonye ez a markolatvaltonak. hurra.

tigger: miert is akarsz 12-34es sort? csakmert nekem is elvileg ilyen lesz, de most igy nezegetve lehet hogy inkabb megiscsak maradok a 11-32-nel. gyozzel meg hogy jo lesz a 12-34, mert akkor nem kell elpasszolnom [mar itt pihen az is a polcon. szep polc amugy, tele van xtr dobozokkal, titancsavarokkal es karbon kiegeszitokkel :D]

nem gyõzlek meg mert ha maradsz a 11-32-nél akkor ezt eladod nekem jó occsón /merthogy itthon beszerezhetetlen, Balázsék igértek kintrõl de határídõt azt nem tudott mondani/

amúgy meg azért mert a 11-est kb soha nem használom, és pl a dawg azért nem egy merevfarú mászógép arra elkél a 34, valamint a 12-34-esnek értelmesebbnek tûnik a fogkiosztása is, mint a 11-34-nek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

csináljunk egy talit és mindenki kipróbálja a másik szettjét :D

én meg 11-34röl akarok 11-32 re váltani amugy.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én meg 11-34röl akarok 11-32 re váltani amugy.

off: tamaska: xtr dobozokat ki ne dobd :D jo lesz benne ezt azt gyüjteni :P
tigris: értelek

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csakmert mindenki ezzel jon, hogy mekkora elonye ez a markolatvaltonak. hurra.

tigger: miert is akarsz 12-34es sort? csakmert nekem is elvileg ilyen lesz, de most igy nezegetve lehet hogy inkabb megiscsak maradok a 11-32-nel. gyozzel meg hogy jo lesz a 12-34, mert akkor nem kell elpasszolnom [mar itt pihen az is a polcon. szep polc amugy, tele van xtr dobozokkal, titancsavarokkal es karbon kiegeszitokkel :D]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

milyen gyakran erzed egeto szukseget, hogy 1bol 9be valtsal? es miert?

ezt csak arra írtam hogy valaki hiányolta hogy nem lehet többet váltani a xtr-el

egyébként 2-3-t szoktam rajta csavarni egyszerre

off :
Koca kb akkor döntöttem el hogy lesz új amikor megláttam, már akkor lehetett sejteni hogy lényegesen könyebb lesz, aztán mikor olvastam hogy szkandiumból lesz az elsõ 3szög az végleg eldöntötte a kérdést....meg amúgy is szimpi az alacsonyabb átlépési magasság
már csak az a kérdés hogy a "sima" dawg milyen szinû ha vmi szép kék vagy zöld akkor az, ha vmi gusztudtalan akkor bordó supreme váz lesz

on

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
tam: ott a lényeg elásva: "csak hogy mindenböl..." :D
viccet félre téve 2 vagy 3 váltás egyirányba még elmegy de annál többet minek / hol :chin: ezt én se kapizsgálom. de 1-2 extrém helyzet elöferdülhet