Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Ebbe ne menjünk bele, de ennyibe kerül. Hozzá lehet jutni olcsóbban. Ha Te 5-6ezerért új Race Face Team középtányért tudsz venni, klasszikus 4csavaros kivitelben, akkor rögtön rendelek 3at Tõled, s szerintem még lesz jelentkezõ.

Egyébként mi nem tetszik az RF tányérok árában? 25K egy szett - XT szerintetek mennyibe kerül?

dante te nem figyelsz? én az xt tányérkészletre mondtam, hogy nincs 25 a készlet (pl: http://www.hajtany.h...ista.php?kat=7), mivel te jöttél azzal, hogy a rf 25.

Google. Itt nem reklámozok. Ráadásul már a magyarországi vételt bebuktad, ugyanis limitált mennyiség volt csak.

és mindet megvetted? :D
ja, én is láttam "valahol" alivio áron xtr szettet. :ironikusszmájli: amúgy mindegy, tartsd meg a "titkos forrás" nevét, nincs senkinek szüksége arra, hogy kicsit olcsóbban jusson hozzá alkatrészhez.

edit: Hú, de nincs értelme ennek a vitának! Mindenki azt vesz, amit csak akar a pénzéért, vehettek 40ezerért XT-t, vagy mittomén, részemrõl ezt lezártam. :D

megint mirõl beszélsz? 40e? mindegy, részemrõl is ON.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Annyi még, hogy nem szabad õket hosszú erõkaros imbuszkulccsal izomból meghúzni.

Jaja, csúnya dolog, amikor a tányércseréhez szét kell fúrni. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az xt középsõ alutányérja (34T) 5600 körül van ajánlott fogyáron.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
1 éve alu lánctányércsavarokkal megyek, nincs velük probléma. Annyi még, hogy nem szabad õket hosszú erõkaros imbuszkulccsal izomból meghúzni.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Dehogy, minimális a terhelés benne. Inkább para, hogy lelazul, jól be kell menetrögzítõzni. LX-hez képest meg minden jó. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Jaja, ez már hihetõ, csak hát ha már RF, akkor nehogymá' Evolve legyen.

Nem jó? LX-hez képest pl.

Más: alu lánctányércsavarok könnyen törnek? Azért kérdem, mert volt nekem acél (a 4 db) 19 gramm. Vettem szép pirosat, az meg 7 gramm.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

konkrétan passz, de nincs 25 ezer Ft, az tuti. középtányért vettem valami 5-6 ezerért, szal tuti nincs 25 a készlet.

Ebbe ne menjünk bele, de ennyibe kerül. Hozzá lehet jutni olcsóbban. Ha Te 5-6ezerért új Race Face Team középtányért tudsz venni, klasszikus 4csavaros kivitelben, akkor rögtön rendelek 3at Tõled, s szerintem még lesz jelentkezõ.

hol?

Google. Itt nem reklámozok. Ráadásul már a magyarországi vételt bebuktad, ugyanis limitált mennyiség volt csak.

RF Evolve Race tányérszett CRC-tõl 17k.

Jaja, ez már hihetõ, csak hát ha már RF, akkor nehogymá' Evolve legyen.

edit: Hú, de nincs értelme ennek a vitának! Mindenki azt vesz, amit csak akar a pénzéért, vehettek 40ezerért XT-t, vagy mittomén, részemrõl ezt lezártam. :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
RF Evolve Race tányérszett CRC-tõl 17k.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Egyébként mi nem tetszik az RF tányérok árában? 25K egy szett - XT szerintetek mennyibe kerül?

konkrétan passz, de nincs 25 ezer Ft, az tuti. középtányért vettem valami 5-6 ezerért, szal tuti nincs 25 a készlet.

Egy XT hajtómû 25ezer pénz

hol?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ja, kicsit elértettem, de mindegy, mert így is igaz - XT hajtómûnél sûrûbben kell középcsapágyat is cserélned. Az Shimano tányérok meg sokkal gyorsabban kopnak. Váltásteljesítmény nem olyan fontos - szerintem. Inkább ne hajladozzon, ne kopjon, ne görbüljön.

hát nézd, végülis nem, leutóbbi esésem alkalmával sisak tört, nyeregcsõ haljott....nagytányérról is hiányzik egy fog meg hasonlók.... amúgy nem köldöm

Mindenki be tudja dobni a biciklijét a Rám-szakadékba. ;) Ez akkor szép teljesítmény, ha nem esés során éred el, hanem mondjuk a sisak a légellenállástól reped el. :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Nem küldöd neki. :)

hát nézd, végülis nem, leutóbbi esésem alkalmával sisak tört, nyeregcsõ haljott....nagytányérról is hiányzik egy fog meg hasonlók....:) amúgy nem köldöm ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Nem is ez volt a kérdés - szerintem. Én azt mondom, cseréld az XT-t. A RF közép mennyiben is van? Kemény 4000 pénz? Általában csak az egyik halálozódik be, tehát elég az egyik oldalon cserélni. Kilóméterarányban, nekem az RF csapágyak is ugyanannyit bírtak - értsd - befektetett pénz / kibírt kilóméter. Mondjuk nekem azért 6-8ezret kibír az XT középrész. Egy XT hajtómû 25ezer pénz, a tányérszett 25ezer (az RF tányérszett), még 5 db komplett szett középcsapágyat vehetsz, s akkor vagy ott egy darab deus xc hajtómû áránál.

de nem is azt kérdezte, amire te válaszoltál. hogy jönnek ide a csapágyak?

amúgy ahogy tudom, a shimano váltásteljesítményét a raceface sem übereli. bár nagy különbség nem lehet.
de talán egy rf középtányérral érdemes lehet megpróbálkozni, ha árban jobb mint a sh.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

nekem 10000km-nél jár az xt és meg sem nyikkan, szépen forog.....

Nem küldöd neki. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem 10000km-nél jár az xt és meg sem nyikkan, szépen forog.....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt nem mondtam, hogy merev a stylo :) , a kcnc monoblokkhoz lehet kapni keremiás csapágyat, azzal elég tartós (1 szezon) lehet.

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Nem is ez volt a kérdés - szerintem. Én azt mondom, cseréld az XT-t. A RF közép mennyiben is van? Kemény 4000 pénz? Általában csak az egyik halálozódik be, tehát elég az egyik oldalon cserélni. Kilóméterarányban, nekem az RF csapágyak is ugyanannyit bírtak - értsd - befektetett pénz / kibírt kilóméter. Mondjuk nekem azért 6-8ezret kibír az XT középrész. Egy XT hajtómû 25ezer pénz, a tányérszett 25ezer (az RF tányérszett), még 5 db komplett szett középcsapágyat vehetsz, s akkor vagy ott egy darab deus xc hajtómû áránál.

Oké,ledobálom Sh tányérokat és jöhet az RF :lick:
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Truvativ stylo sl isis 14e, a kistányér és a csavarok alura cserélése 6e, ez így együtt 601g, kcnc mono 14e 167g, összesen 768g.

Aha, s kapsz egy kolbászként hajladozó szettet (volt már stylo-m, hááát, országúton belehajlítottam 1 centit...), s egy hamar rommámenõ középcsapágyat. Nem jó üzlet.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Visszaolvasva a topikot elgondolkodtam a saját hajtásrendszeremen. (2006-os XT hajtómû, XT fogaskoszorú, XTR lánc) Két láncot használok (600km-nél cserélem) Mindkét bringámnál amikor elérem a 2500-3000km-t a középtányér meghal amíg másoknál az RF-ek un. km-nél semmi bajuk.
Szóval azon gondolkodom, hogy vegyek-e egy RF szettet vagy mindig pótoljam az éppen elkopott Sh lánckerekeket. Ez ügyben érdekelne egy-két vélemény, tapasztalat.
Egyébként tetszenek az RF tányérok,de az áruk az már nem !

Feltöltött kép :chin:

Az új tányéron nem marad meg a használt lánc.
Ha cseréled, mindent kell sajna :( Tapasztalat.
White Horse

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Visszaolvasva a topikot elgondolkodtam a saját hajtásrendszeremen. (2006-os XT hajtómû, XT fogaskoszorú, XTR lánc) Két láncot használok (600km-nél cserélem) Mindkét bringámnál amikor elérem a 2500-3000km-t a középtányér meghal amíg másoknál az RF-ek un. km-nél semmi bajuk.
Szóval azon gondolkodom, hogy vegyek-e egy RF szettet vagy mindig pótoljam az éppen elkopott Sh lánckerekeket. Ez ügyben érdekelne egy-két vélemény, tapasztalat.
Egyébként tetszenek az RF tányérok,de az áruk az már nem !

Feltöltött kép :chin:
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius