Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
akkor ide is:
szeritnetek egy ilyen http://www.ivelo.cz/....-2008-odhaleno (katt a deore hajtókarra) mennyire birná a durvulást?(dirt,downhil)meg az ilyesmit? nem vok annyira nehéz(60kg) ugyhogy birná nem?csak könnyités céljából.persze 1 tányérral
vagy ha egy kicsit több pénz jön össze akkor az LX
az egész súlycsökkentés céljából,mert most hussefelt van

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

tudtam, mert láttam egy q-faktoros táblázatban
valszeg nem férne el másképp a 28as tányér, de ha csak 2 tányárral használód akkor lehetett volna a a keskenyebb, de akkor ugye tányérokat kellett volna cserélni...

nekem is megvan a táblázat, és azt hittem emiatt van... DE NEM! a buzi láncborítás miatt, ami másképp nem férne el a hajtókar és a külsõ tányér között. összehasonlítottam, minden más egyforma, azonos tengelyhossz, de az 581-nek jobban kiáll (csak jobb oldalon) a karja.
ha ezt tudom, inkább 581-et veszek, meg egy garnitúra lánctányért... de ez is tapasztalat, és az se biztos, hogy a térdem ezt nem szereti. alig várom, hogy leteszteljem...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

....és azt tudtátok, hogy LX hajtókarból a láncvédõs változat (581 - 48-as nagytányérral) kb. 9 mm-rel szélesebb, mint a sima?
a nagyra 184, a kisebbre 175 mm pedáltávolságot mértem.

a keskenyebbet áttettem arra a bicóra, amit többet használok, kíváncsian várom, érzek-e majd különbséget használatban. múlt héten tekertünk a tandemmel 350km-t, semmi baja nem volt a térdemnek. vasárnap rátettem még 55-öt a nagybicóval, és azért kicsit éreztem a térdeim.. de nem bizonyított, hogy ez a q-faktor miatt van, vagy csak jobban toltam neki.... a tandemen úgy emlékszem 180 alatti, de majd megmérem..

így, hogy a kisbicón is izmosabb kar van, meg SPD, már egyre kevesebb mentségem van arra, hogy nem voltam még egy maratonon sem :chin: ;)

ja, az alivio elsõváltó úgy néz ki, simán boldogul a 44 foggal, de majd tesztelem világosban is :)

tudtam, mert láttam egy q-faktoros táblázatban
valszeg nem férne el másképp a 28as tányér, de ha csak 2 tányárral használód akkor lehetett volna a a keskenyebb, de akkor ugye tányérokat kellett volna cserélni...

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok
A hátsó válton a 3. csavarral a láncfeszességet lehet beállítani?
Nekem Sram Centera hátsó váltóm van és Shimano Revoshift váltókarom.Ezek kompatibilisek egymással?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Mi abban a poén, ha bal oldalra szerelik a hajtást? http://www.fixedgear...omasBracken.htm

áááh, csak tükrözve van a kép, hiszen a gyorszár is bal oldalon van! :D
(bocs)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Mi abban a poén, ha bal oldalra szerelik a hajtást? http://www.fixedgear...omasBracken.htm

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
....és azt tudtátok, hogy LX hajtókarból a láncvédõs változat (581 - 48-as nagytányérral) kb. 9 mm-rel szélesebb, mint a sima?
a nagyra 184, a kisebbre 175 mm pedáltávolságot mértem.

a keskenyebbet áttettem arra a bicóra, amit többet használok, kíváncsian várom, érzek-e majd különbséget használatban. múlt héten tekertünk a tandemmel 350km-t, semmi baja nem volt a térdemnek. vasárnap rátettem még 55-öt a nagybicóval, és azért kicsit éreztem a térdeim.. de nem bizonyított, hogy ez a q-faktor miatt van, vagy csak jobban toltam neki.... a tandemen úgy emlékszem 180 alatti, de majd megmérem..

így, hogy a kisbicón is izmosabb kar van, meg SPD, már egyre kevesebb mentségem van arra, hogy nem voltam még egy maratonon sem :chin: ;)

ja, az alivio elsõváltó úgy néz ki, simán boldogul a 44 foggal, de majd tesztelem világosban is :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem ott mással van gond, nem lehet, hogy elõl ugrál a lánc vagy rosszul van beállítva a hátsóváltó?

A sebesség mindent megold.

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Lecseréltem 400km-el ezelõtt a láncot és a fogaskoszorút, xtr láncra és xt koszorúra, egyre jobban ugrál a lánc ma már le kellett szálnom a bicajrol egy nagyobb emelkedõn, mert féltem hogy eltépi. Ilyenkor mi van, ennyit bírt (akkor lehidalok)? Szervízben tudnak ezen valamit korrigálni?

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hi!
Truvativ Stylo Team monoblokk csere lassan esedékes. Csak Truva GXP-re lehet lecserélni? Én Race Face-t szeretnék, vagy vmilyen tartósat és jót.... Race Face csak Xt-xtr-saint kompatibilis?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Vajon melyik fogsor a tartósabb?
Sram PG-850-es vagy a Shimano HG-50-8R?
Mindkettõ országúti fogkiosztásban értendõ, 12-23.

én erre csak ezt merem mondani: "mi volt elöbb tyúk vagy tojás?" :)
de hátha van vkinek személyes tapasztalata majd ö megmondja

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Vajon melyik fogsor a tartósabb?
Sram PG-850-es vagy a Shimano HG-50-8R?
Mindkettõ országúti fogkiosztásban értendõ, 12-23.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
moratizo: szép lett igy a hajtókarod. :clap:

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

az elsõ váltó nincs túl magasan? képrõl így tûnik... :chin:
ha már bicajboltban jártál, vehettél volna egy külsõt is... :P

Szerintem is csak úgy tûnik ;)
Ugye a gumi mintázatára gondoltál ami már eltünt. Még amortizálom egy kicsit aztán csere, de már megvettem.:)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Szóval innen kezdõdik az idõ ill. km számítás,vajon meddig bírja?

Feltöltött kép

az elsõ váltó nincs túl magasan? képrõl így tûnik... :chin:
ha már bicajboltban jártál, vehettél volna egy külsõt is... :P

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kíváncsi leszek, én 2szezononként cserélem a közép és nagytányért, az kb 14.000 km. A láncra figyelj, ezt kb csak ott lehet elszúrni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Szóval innen kezdõdik az idõ ill. km számítás,vajon meddig bírja?

Feltöltött kép

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy problémám lehet hogy valaki tudna segíteni. A helyzet a következõ: 2 hete volt bovden +ház csere a váltóknál. Bovdenház Jagwire fekete a bovden is jagwire, hátsosor, lánc h .váltó ( váltó XT, hátsósor HG-50, lánc HG 50 ,hajtókar Deore az egészben max 1500 km van) szépen kimos. Utána minden szépen visszarak bovden + ház a régi méretére vágva összerak és jön a probléma. Hátul mikor a 4-6-os fogaskerekeket szeretném használni felfelé tekeréskor terhelés alatt akkor a lánc csak úgy magától átugrik illetve nem vált fel rendesen van mikor rendesen felvált a váltó de terhelés közben jön egy spontán váltás. A poén hogy az álványon rendesen mûködik. Ha valakinek van esetleg ötlete akkor örülnék ha megosztaná velem. Elõre is köszönöm.

Laci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem figyelek. Bocsi. Marhára nem titkos, több magyar kerékpárboltban volt idén 25-27 körül XT szett. Külföldön meg ennyibe kerül, van ezer bolt, ott a chainreaction, a starbike stb. Nem vettem, mert nem kõ. RF tányérszettet vettem volna ócsóbban, de sajna "annyira" olcsón nem volt sehol.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Most látom a sok tapasztalt hsz-t és meg is fogadom.
A kérdésem tényleg a lánctányérokra vonatkozott,de erre is választ kaptam, köszi!
Most megyek a bótba és veszek RACE FACE TEAM CHAINRING SET-et (este már azzal nyomom:) )