Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nem nekem lesz :)

Egyik barátom kérte a segítségemet, elsõ körben kinézte az említett RF-et és egy '02-es Deoret. Én szerintem is sokkal inkább '08-as Deore, fõleg, hogy árban ugyanott van.

Thx.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
LX nem fér már bele?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Melyik hajtókart?

Race Face Ride XC ISIS
oder
'08-as Deore

Jól gondolom, hogy Deore?

Jól. Mi bajod a régivel?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Melyik hajtókart?

Race Face Ride XC ISIS
oder
'08-as Deore

Jól gondolom, hogy Deore?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Author traction vázam van, erre építettem a többi cuccot... a négyszögtengelyt meguntam pár év után, ezért vettem most az új hajtómûvet. Kerestem kutattam a neten, és ha jól értelmeztem, a Blaze-nak 48,5 a láncvonala a leírások szerint, ehhez meg a gyártó 113-as monoblokkot javasol. Úgyhogy köszi a tanácsot, ezt vettem meg!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

tuti 113-as...milyen bringád van?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Vettem ma egy Truvativ Blaze 3.1 isis drive hajtómûvet, de a boltban nem tudták nagyhirtelen megmondani, hogy mekkora tengelyhosszúságú monoblokk kell hozzá -113 avagy 118 ?

Ezt 2 dolog határozza meg, a láncvonal, és a váz (és nem a hajtókar típusa). Túl széles láncvillánál megeshet, hogy egy rövidebb monoblokknál a lánctányér hozzáér a villához, ebben az esetben nyilván a hoszabb kell.
Beszereléskor a hajtómû középsõ tányérja a fogaskoszorú középsõ tányérjával legyen egyvonalban. Amelyik monoblokk ezt jobban közelíti, azt kellene választani.
Legegyszerûbb megoldás: nem veszel hozzá monoblokkot, hanem amikor föl akarod rakni, elviszed egy jó szervizbe, és belemérik, melyikre van szükséged.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Vettem ma egy Truvativ Blaze 3.1 isis drive hajtómûvet, de a boltban nem tudták nagyhirtelen megmondani, hogy mekkora tengelyhosszúságú monoblokk kell hozzá -113 avagy 118 ? A dobozban volt hozzá egy kis leírás, de nem magyarul, így nem vagyok benne 100 % biztos, hogy mekkora blokkot vegyek.
Szerintem 113 mm-es kell hozzá. Meg tudna ebben erõsíteni valaki, mert holnap meg akarom venni azt is?
Köszi elõre is !!!!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Halihó!

Olyan kérdésem lenne, hogy MIlyen hajtókart vegyek (most ártól függetlenül), stílusom fr/dh...

Truvativ Hussefelt Dh (howitzer monoblokkal)
Shimano Deore Lx (integrált monoblokkal)

Haverjaim azt mondták sokan nyomják deore-val még a durvás emberek is.
Szerintetek?

Köszi, Balázs

Nekem hussefelt/howitzer kombóm van, teljesen jó. Merev, tartós a festés rajta, nem lazul le, nem kotyog, nem recseg.
LX viszont könnyebb, még merevebb, de hogy állatkodást bírja e hosszútávon azt nem tudom..

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
satuba? és utána? igazából nem mertem azt a mûanyag bibaszt kiszedni, ami mögött a csapágy van, ezért gondoltam, hogy inkább megkérdezem, mer ha valaki tudja, hogy lehet, vagy hogy nem lehet, akkor nem barmolunk szét semmit.
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Halihó!

Olyan kérdésem lenne, hogy MIlyen hajtókart vegyek (most ártól függetlenül), stílusom fr/dh...

Szerintetek?

Köszi, Balázs

a fórumról is sok durvulós embernek volt/van integráltas deore lx-e, sõt, ha jól emlékszem, xt-vel is találkoztam. õk nem panaszkodtak. nekem ccre van lxem, teljesen meg vagyok vele elégedve. szerintem az integrált lx az a hajtókar, ami itthon kis kompromisszummal nagyjából mindenre jó.

szóval szerintem lx-et vegyél.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Kösz koca:) majd akkor egyszer megmutatod, mert lehet, hogy én vagyok a láma, de sajna nem találtam.

az a baj h fejböl már én se tudom.
de okosan satuba befogva valahogy nem sikerült szétgépészkedni? :)

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

118 hosszú tengelyt általában középcsapágyra rögzített láncterelõnél használnak, hogy a terelõ teste mellett elférjen még a lánctányér. 113-ast pedig sima háromtányéros hajtómûnél, nyeregcsõre rögzített váltó esetén.

ennek a topicnak nem vagyok rendszeres olvasoja, visszakerestem...
megerõsítést szeretnék: van egy author porokop vázam, 68as blokkház szélességgel, és láncterelõt használok ami nem iscg, akkor nekem egy 68-118as monoblok kell??

mikor használnak 68-128ast? illetve a 68/73-118 esetén (ami ugye jo a 68 hoz is gyûrûkkel) egy gyûrû kimaradása helyettesíti a lánvezetõt?

köszi
zsolt

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Kösz koca:) majd akkor egyszer megmutatod, mert lehet, hogy én vagyok a láma, de sajna nem találtam.

hensti

hensti

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Halihó!

Szerintetek?

Köszi, Balázs

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szét lehet szedni azt ovatosan.
sala mester irta anno h h is kell.
csapágy meg szabvány és kapható hozzá ;)

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
nah egy gyors és elvetemült kérdés: szedett már e ki valaki shimano integrált monoblokkból csapágyat? tudom hogy az van ráírva, hogy ne szedd szét, de kattog szegény, és már minden mást ami kattoghat kilõttünk, szal ha szét lehet szedni, megnéznénk :) nah valaki?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
melyik mennyibe fáj?
talán inkább FSA-t venném....

nano005

nano005

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Szerintetek mit érdemesebb venni: Truvativ Holzfeller 2.2 FR vagy FSA Gravity csõtengelyes hajtókart? Elõre is köszi.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

tököm se fogja naponta takaritani a bicajt ha sár van ahol tekerek. ha csak a váz lesz saras az semmi. ha kapott a hajtás is akkor azt mindig letisztotom itthon tekerés után (+ olaj ha kell) h másnap már csak rá kelljen ülni :)

énis ezen az állásponton vagyok. ha váz saras lessz az nemlényeg. ha az agyakon meg a hajtómûvön lerakódik na akkor kell lemosni