Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Ill. 7s fogaskoszorúból melyik gyártó milyen típusa passzolna egy Shimano Alivio hajtómûhöz és SRAM PC-58 lánchoz?

shimano megarange és zoogieval nálam müködött (alivio,pc48,58)

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy miként lehet párhuzamba álítani Shimano és Sram fogaskoszorúit és láncait. Minek felelnek meg Sram-nál a következõk?:
HG30
HG40
HG50
HG60
HG70
HG90

Ill. 7s fogaskoszorúból melyik gyártó milyen típusa passzolna egy Shimano Alivio hajtómûhöz és SRAM PC-58 lánchoz?

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Köszi a válaszokat. A TF2-t nekem lánckenésre adták ott, ahol vettem :(. Veszek valami jobbat, ezúttal jobban odafigyelek majd.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
TF2, WD40 nem sokat er, hamar kiforogja, nekem a Brunox lancolaj bevalt

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

idõközben rájöttem hogy belelehet rakni a 73mm es csapágyszélességû vázakba amit nem értek hogyan de belelehet és igen lelehet szedni a lánctányért

Szerintem tök mindegy, hogy 68-asba, vagy 73-asba rakod, csak más távtartó kell a két csapágy közé.

Mjani, a TF2 spray - ahogy Rémhöri mondja - tisztító és korrózióvédõ szer. Mondjuk országútin 100 km erejéig mûködik, többet nem szabad várni tõle.
Ausztria, Kenguruk földje!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen de õ teflonos spray-t használ ;) Ami gyakorlatilag WD40, ami nem igazán okés lánckenésre. Persze jobb mint a semmi, de vannak sokkal jobbak is.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
TF2 wet is láncolaj.

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A TF2 az pont 1 tekerésig jó. Vegyél láncolajat. Motorex, Michlein, Rolhoff... széles a választék...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, próbálj ki nedves idõre valót vagy szokd meg a hangját.

A sebesség mindent megold.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Sziasztok!

Az xt 9es fogaskoszorúból, xt 9es lánból, xt hátsóváltóból és lx hajtókarból álló hajtásláncom minden megtett 50 km után zörögni kezd. A láncot TF2 teflonos sprayvel kenem. A zörgés hallatán megint bekenem és csöndesen fut kb. 50 km-t megint. Az egész rendszerbe 800 km (1 maraton) lehet és sarat még nem látott. Mi okozhatja ez? Rossz a kenõanyag?

Persze nem a maraton volt 800 km.:)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Az xt 9es fogaskoszorúból, xt 9es lánból, xt hátsóváltóból és lx hajtókarból álló hajtásláncom minden megtett 50 km után zörögni kezd. A láncot TF2 teflonos sprayvel kenem. A zörgés hallatán megint bekenem és csöndesen fut kb. 50 km-t megint. Az egész rendszerbe 800 km (1 maraton) lehet és sarat még nem látott. Mi okozhatja ez? Rossz a kenõanyag?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

nano005

nano005

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszi a gyors válaszokat. Szerintetek meik jobb a Truvativ Howitzer 1.1 dh vagy Holzfeller 2.2 fr rockring?

dkacsa

dkacsa

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
idõközben rájöttem hogy belelehet rakni a 73mm es csapágyszélességû vázakba amit nem értek hogyan de belelehet és igen lelehet szedni a lánctányért

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Természetesen

nano005

nano005

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Helo! Az lenne a kérdésem hogy errõl a hajtókarról : http://ebike.hu/term...s-howitzer/5046
lelehet e szedni a kisebb lánctányért

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nem láttam még, meg nem is nagyon érdekelnek a bmx hajtómüvek, de ha van hozzá 73 as vázhoz való középrész akkor miért ne?
bmx nél talán ilyen kis csészékkel kell szorakozni... de nem tudom

dkacsa

dkacsa

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy a BMX EU BB hajtómûvet mijen MTB vázakba lehet belerakni ugyanis azt tudom hogy MTB nél a 68mm es csapágyszéleségû vázakba belelehet de azt nem hogy a 73mm esbe lehete ha valaki tudná rá a választ irja le. elõre is köszönöm!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
Prowheel nálam is szolgált 2 évig. négyszöges volt de nagyon merev. kár hogy nemlehetett szétszedni a tányéroknál

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Egy Prowheel hajtómûvem volt, ami 1200 g volt monoblokkal együtt...

32.78 km- t mentem ma Vele... király volt: az 1500 km- s Sram váltórendszerrel(marokváltókar, váltó, lánc, fogaskeréksor... de az elsõ váltó Shimano) is nagyon szépen, tökéletesen vált... arról nem is beszélve, hogy gyönyörû:)
Eddig nagyon meg vagyok Vele elégedve, bár ez a 32.78 km nem valami sok...;)
A legkisebb tányér egyébként alu, persze acél csavarokkal...
Szerintem az oldalamon kb. 150 km-enként beszámolok részletesebben milyen is...

Üdv,

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
silent clutch a megnevezése
úgy rémlik..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda