Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

semafor

semafor

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hali!
nemrég vettem egy Caprine Cherokee kerékpárt
be van állítva,de kicsit fura hangja van az elsõ lánckeréknek (a legnagyobbnak) mikor a hátsó a legkisebben van
lehet hogy csak az áttételtõl van.
ha ilyennek kell lenni akkor bocs hogy írtam ,de szeretném tudni hogy jó-e így vagy vigyem vissza.
már voltam a szervízben többször,de.....na mindegy
elõre is köszönöm a segítséget :-))
miklaijozsef@gmail.com ha e-mailt írnátok
üdv.: semafor

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
elvileg jó hozzá az összes integrált shimano, raceface, meg fsa. a truvativ más átmérõt használ. amúgy olvasd le szépen a csapágyról ha a száma nagyon kell. a perectõl beállás meg szívás. én mindíg csak az elefántnak adok az állatkertben, bár neki nem szokott ártani. :)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
nem tudja valaki a '06-os XT hajtokarban levo csapagy szamat, vagy pontos meretet? perec utan beallt a gyari

----

FÁJVÓ

----

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
így már értem, köszi

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Arra gondolt, hogy ha túlhasználsz egy láncot, akkor a lánccsere után még nem fog ugrani, de párszáz kilóméterig, amig az új lánc hozzá nem nyúlik a régi tányérhoz elég idegesítõ ropogó-daráló hangja lesz.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ezt nem értem.

mit kéne észrevennie?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
300km az semmi neki. az a lanctanyer meg nagyon sokat fog kopni mire "eszreveszi" az uj lancot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
muzsikálni...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Fog.

Feltöltött kép

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Fog.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
300 km-t futott deore hajtókarhoz vettem sram 970es sort+971es láncot.

fog muzsikálni ugye?
váltók, karok xt dual control-ok

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Sziasztok!
Milyen magasra kell tenni az elsõ átdobót a "nagyfogastól"?

szerelési útmutató:
http://techdocs.shim...69830612824.pdf

Hellló!
Valaki meg tudná nekem mondani ,hogy a Truvativ howitzer xr hogy a sima 68mm és a 68Emm közt mi a külömbség?
THX

E-típusú elsõ váltóhoz, vagy láncterelõhöz kell olyat venni
nézd meg ezt a táblázatot (jobb szélén van a lényeg)
http://www.sram.com/...tombrackets.pdf
szóval ha ezek közül egyik sem, akkor ki kell távtartózni
http://www.sram.com/...witzer-e-r0.pdf

doni1

doni1

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hellló!
Valaki meg tudná nekem mondani ,hogy a Truvativ howitzer xr hogy a sima 68mm és a 68Emm közt mi a külömbség?
THX

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen magasra kell tenni az elsõ átdobót a "nagyfogastól"?

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
OK. Ez érthetõ. De itt úgy tûnik ez elmaradt... (nem voltam ott, csak gondolom)

állványon jellemzõen nem derül ki, és nincs feltétlenül idõ minden ilyen bringával 1/4 órát bringázgatni, viszont jobb helyeken megmondják a deliokvensnek -általában elõre a bringa átvételekor- hogy ha ilyet tapasztal menet közben akkor készülhet egy lánctányér cserére is

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
állványon jellemzõen nem derül ki, és nincs feltétlenül idõ minden ilyen bringával 1/4 órát bringázgatni, viszont jobb helyeken megmondják a deliokvensnek -általában elõre a bringa átvételekor- hogy ha ilyet tapasztal menet közben akkor készülhet egy lánctányér cserére is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Akkor ki a hibás? A kuncsaft azért viszi a szervízbe a gépet, mûködõképesen kapja vissza. Szerintem ebben az esetben joggal elvárható lett volna, hogy a szervíz észrevegye és jelezze a tulajnak.

Ha nem cserélték a sort, akkor az lesz, szintén csereérett.
Ha cserélték akkor a hajtómû lesz, ebben az esetben szintén csereérett.

Sztem a szerviz ebben nem hibás, bár mi mindig kipróbáljuk a bringát ilyen csere után.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

2500-ért veszel olyan es25-öt, ami ez elkövetkezõ 10 évben kiszolgál, és bár nehéz, de egyenes, nem lazul le, és nem is lóg.

Hüjje fintora a sorsnak, ráadásul pont engem ver vele, hogy városi gép hiányában tegnap edzésre az öcsémtõl visszaszedett Cannondale-lel mentem, és szomorúan nyugtáztam, hogy az XT mono úgy döntött, h kevesebb, mint évi ~500 km-rel õ most lassan feldobná a talpát. Néztem, h jééé, kotyog a hajtómû, úgyhogy a kart lekaptam (üdvözlöm az önlehúzó csavart, kedvencem) és minden eshetõségre gondolva, meghúztam újra a csészéket is, hátha azok lazultak le, és kar vissza, de sajna nem, a tengelynek van holtjátéka a monoban :(
Ettõl még persze hajtható, fõleg, amennyire tesóm igénytelen ilyen szempontból, de azért szomorú.
Minden más szempontból nagyon élveztem a cserét, jó volt egy olyan gépet hajtani, ami kb. homlokegyenest eltér mindenben a Giant-tól, és ennek ellenére imádnivalóan kezes, gyors, és kényelmes :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ebben sztem a Probájk a vezetõ, B.Szilárd dolgozik ott, de utána jön a Zegerszegi Grínzón, mert ott meg én vagyok :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A szervíz azért nem hibás, mert pl én is sokkal hamarabb meg tudom szalajtani a láncot, mint amire a legtöbb szervízben képesek. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)