Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
az én gyakorlati tapasztalatom azt mutatja, hogy általámosságban mindenbõl a közepes minõséget éri meg megvenni, mert ott a legjobb az ár-érték arány, és a tartósság is általában ott a legjobb, mert a tervezés itt már kiforrott, az anyagminõség rendben, csak nem a legmodernebb a cucc, és kevesebb a sallang

Persze lehet mondani, hogy az f1-es autó is szétesik mikor beér a célba, de a világon összesen 22 f1-es pilóta van

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Lehet próbálkozni ezekkel is:
- http://www.hopegb.com/voir_bbss.html
- http://www.acros.de/...ex.php?lvl=1523
- enduroból pedig a hagyományost, nem a kerámiást

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Mondjatok egy olyan középcsapágyat, amit nem nyírok ki fél év alatt!
(ami már ismételten meghalt alattam, szóval nem egy-egy esetrõl beszélünk, FSA (bármelyik), Truvativ (bármelyik), Shimano HT2 XT-XTR-Ultegra-DuraAce)

Semmi baj nincs az ISIS-el, ugyanannyit fognak bírni...

Hát nem tudom mit mûvelsz vele...de szerintem (ha van olyan) titánból vegyél! :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
jah nekem is az van ,semmi bajom vele

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Add kölcsön! :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Mert a drága szart is ki kell próbálnia valakinek, hogy kiderüljön hogy szar...

Mondjuk a gyári XT-vel nekem semmi bajom...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ha ezek a drága motyók ilyen szarok, akkor miért nem mentek inkább valami olcsó cuccal, 500 km-t bármelyik kibír.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Nem próbáltam, de a többi termékükbõl kiindulva lehet, hogy ez kell neked:

http://www.endurofor....com/id180.html

Ja, nekem 400 km meg egy verseny volt kinyírni a 170$-os Zero Ceramic-ot.

szval...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

(ami már ismételten meghalt alattam, szóval nem egy-egy esetrõl beszélünk, FSA (bármelyik), Truvativ (bármelyik), Shimano HT2 XT-XTR-Ultegra-DuraAce)

Nem próbáltam, de a többi termékükbõl kiindulva lehet, hogy ez kell neked:

http://www.endurofor....com/id180.html

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

az isis-es középcsapágyak legendásan sz*rok. nem tudom most mi a helyzet, de 1-2 éve nem lehetett normális isis-es monoblokkot venni...

Rob, ezt most komolyan mondod, vagy csak a HT2-es hajtómûvek prospektusából vetted?? 1-2 éve is volt pl. Signature sorozat, de pl. az FSA sem volt rossz, ami a Trance-emben érkezett, és haver gépében él(t) tovább. Lehet, nem volt akkora csapágyátmérõjük, de ez évtizedeken át nem zavart valahogy senkit, viszont egy CC-snek sem kellett olyan lábtartással tekernie, mint egy DH-snak, és még a legolcsóbb B+/Acor monom se nyekergett, szorult egy saras tekerés után.
Még a merevséget szokták bedobni a marketingesek, de mióta túlléptem a négyszöges Shimano karomon 2002-ben, nem érzek különbséget az ISIS/Octás és az új karok között. Lehet, ehhez 110 kilós síkra ugrálós amcsinak kéne lenni :)
Kicsit ez olyan lehet, mint amikor volt a Bikemagban az ISIS vs. Octa teszt. Kiderült, hogy a Shimano rendszere kevésbé jól megtervezett, de az is, hogy igazából tök mindegy, mert még így is bõven elég merev, tartós, és a való életben nem eredményez szignifikáns különbséget...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sokat mentél a lánccal.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kopottak a fogak valószínûleg

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Most cseréltem láncot,mert cseppet megnyúlt a régi.Nagyobb terhelésnél "ugrik" a lánc...ez mitõl lehet?racsnit nem cseréltem,én erre gyanakodok.....

fogsor és/vagy elsõ lánctányér

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Most cseréltem láncot,mert cseppet megnyúlt a régi.Nagyobb terhelésnél "ugrik" a lánc...ez mitõl lehet?racsnit nem cseréltem,én erre gyanakodok.....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az isis-es középcsapágyak legendásan sz*rok. nem tudom most mi a helyzet, de 1-2 éve nem lehetett normális isis-es monoblokkot venni...
amugy az új slx szerintem mindent ver. ahhoz képest hogy mennyibe kerül (szétnéztek az apróban már van, még ha nem is tõlünk) hihetetlen sok értéket kapsz a pénzedért. ehhez képest a ride xc, meg a többi olcsó taiwani raceface kar semmit nem tud nyújtani. sem merevségben, sem súlyban, sem semmiben. még májerfaktorban sem, mert nem az igazi "forged" raceface hanem egy olcsó öntött tömegcucc. tiggerrel vagyok egy állásponton - ha ingyen adnák elfogadnám. hogy eladhassam és vehessek egy slx-et az árából.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

no igen,ki mire használja.... :chin:

Egy Kula-ban volt gyárilag, szal nem DH-ztak vele. ;)

Ha jól emlékszem fél évet sem bírt 60kg körüli rider alatt. A hajtómûvel viszont nem volt gond.

X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

és ezt hogy mérted? ugyanazon a kerón, ugyanazon a terepen, ugyanazzal a szerelõvel %-osan mennyivel nehezebben rakja át a láncot?..

a második meg aláírom, legalábbis az itthoni viszonyokból kiindulva, azért lehet, mert egyre inkább tömegcuccá válik

az egik dawg volt tehát uolyn bringa, terep udgyanaz, szerelõ ugyanaz :)

az igaz hogy nem sra, karok/xt átdobó hanem lx/lx de mivel már volt olyan rendszerem is az meg nem mûködöt annyira szarul igy csak a hmû/tányérok lehetett a gyenge láncszem

és mivel a másik RF hmûves is ennyire szar volt, igy az már alapot ad az "általánosításra"

ja és mind2 többszáz kilcsi volt nem csak egy kör a nyúl utcában.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

hát az a 2 amit én próbáltam baromi szar volt az xt-hez képest....

mellesleg az idei deus xc -ami nem is evolve kategória- kidolgozásra kifejezetten igénytelen a régiekhez képest. szal lehet a régiek jobbak voltak.

és ezt hogy mérted? ugyanazon a kerón, ugyanazon a terepen, ugyanazzal a szerelõvel %-osan mennyivel nehezebben rakja át a láncot?..

a második meg aláírom, legalábbis az itthoni viszonyokból kiindulva, azért lehet, mert egyre inkább tömegcuccá válik

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Race ring set van LX hajtómûvel. Semmivel se tartom rosszabbnak a Shimano-nál. Ellenben azzal egyetértek, hogy egyre rosszabb a minõségük a korábbi évekhez képest.