Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

kb. 850gramm:bananadan
És szép élõben is!!!!!! Nagyon!!:)
Lefényképezzem?? Még nem szereltem be!

mérve 900g de az még mindig teljesen jó súly
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Igen!

Fõleg a szine érdekel. Sima fekete v. szürkés?

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Pécsen a Vörös Feri használt 1x9-et. Elõl azthiszem 34-es tányér volt, hátul meg 11-34-es sor. Roox láncállatokkal volt felrakva. Neki jó volt, de ez nem jelent semmit mert baromi erõs volt.

Spoti!

Megmérnéd az Slx hajtómûvet? Élõben is szép?

Köszi.

kb. 850gramm:bananadan
És szép élõben is!!!!!! Nagyon!!:)
Lefényképezzem?? Még nem szereltem be!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Természetesen az edzõgépre érvényesek a leírtak. Nem az volt a kérdés, hogy gyenge vagyok-e az áttételhez és lefele elpörgök-e, hanem hogy leesik-e a lánc elsõváltó nélkül.

Ok, bocsi. Tekerés közben szerintem nem fog leesni (az ugrálós gépen nekem sem esett még le, unokatestvéremnek meg igen, de neki 38as tányér van fönt), de lerázkódhat lefelé.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Edzõgépre még talán elmegy, de versenyen használhatatlan bármennyire is alacsony lábforgással mész fölfelé, lefelé szintén kevés. 36os vagy 34es tányér 11-32es vagy 11-34es sorral már használhatóbb.

Természetesen az edzõgépre érvényesek a leírtak. Nem az volt a kérdés, hogy gyenge vagyok-e az áttételhez és lefele elpörgök-e, hanem hogy leesik-e a lánc elsõváltó nélkül.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

CC jellegû felhasználásra mennyire életképes ha elõl csak 1tányért használok? Elõl 32es tányér, hátul 12-23as sor, és berövidíteném annyira a láncot amennyit a hátsóváltó még éppen elbír. 111mm-es a monoblokktengelyem hossza, így amennyire csak lehet, belül van a középtányér és valamivel kevésbé áll keresztben a lánc 32×23-ban. Vajon le fog esni a lánc? :chin:

Edzõgépre még talán elmegy, de versenyen használhatatlan bármennyire is alacsony lábforgással mész fölfelé, lefelé szintén kevés. 36os vagy 34es tányér 11-32es vagy 11-34es sorral már használhatóbb.

A sebesség mindent megold.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Pécsen a Vörös Feri használt 1x9-et. Elõl azthiszem 34-es tányér volt, hátul meg 11-34-es sor. Roox láncállatokkal volt felrakva. Neki jó volt, de ez nem jelent semmit mert baromi erõs volt.

Spoti!

Megmérnéd az Slx hajtómûvet? Élõben is szép?

Köszi.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Mennyibe kerül egy menetvágás a vázba? (középrészhez)
Hát ezt megszívtam hogy kikopott a menet. Pedig most cseréltem le a hajtómûvemet!!:(

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Igen. Akármennyire megfeszíted. Kell egy terelõ. (az én edzõgépemen is 1x9-es rendszer van ugye, s maximálisra feszítve (váltófül már vízszintesen állt) is ledobálta néha...viszont baromi nehéz volt visszatenni)

Neked ha jól emlékszem hosszúkanalas hátsóváltód van, 11-32-es fogsorral, az egyszem tányérod meg tán 46-os. Amikor váltóval használtam singlespeedként a gépet és nem volt agyonfeszítve a hátsóváltó, akkor is az volt a tapasztalat, hogy a nagyobb tányérról könnyebben leesik a lánc.
Sok ugrabugrálós gépet látni terelõ nélkül, rövidkanalas váltóval, elõl 1tányérral, ezért kérdeztem rá.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Vajon le fog esni a lánc? :chin:

Igen. Akármennyire megfeszíted. Kell egy terelõ. (az én edzõgépemen is 1x9-es rendszer van ugye, s maximálisra feszítve (váltófül már vízszintesen állt) is ledobálta néha...viszont baromi nehéz volt visszatenni)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

csao! bocsi hogy ezt ide irom de nemtaláltam hajtásos topic ot.. ha mégis van akor még1X elnézést.. na szoval azlene a kérdésem hogy az integrált tengelyes truvativ stylo hajtokar végülis mijen felhasználásra van ? ha valaki tudja van van neki ijen léci irja le a tapasztalatokat..
elöre is köszi

A Truvativ Stylo hajtómû alapvetõen XC bevetésre készül, nem ugrabugrálni.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
csao! bocsi hogy ezt ide irom de nemtaláltam hajtásos topic ot.. ha mégis van akor még1X elnézést.. na szoval azlene a kérdésem hogy az integrált tengelyes truvativ stylo hajtokar végülis mijen felhasználásra van ? ha valaki tudja van van neki ijen léci irja le a tapasztalatokat..
elöre is köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
CC jellegû felhasználásra mennyire életképes ha elõl csak 1tányért használok? Elõl 32es tányér, hátul 12-23as sor, és berövidíteném annyira a láncot amennyit a hátsóváltó még éppen elbír. 111mm-es a monoblokktengelyem hossza, így amennyire csak lehet, belül van a középtányér és valamivel kevésbé áll keresztben a lánc 32×23-ban. Vajon le fog esni a lánc? :chin:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem nézd meg hogy a bal kar tövénél a két csavar nincs e lelezulva és amiatt csúszott kintebb a kar a tengelyen. bár a "ráhúzó" csavarnak akkor se szabadna ennyit engednie.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Segitseg!!! Nemtok hazamenni :(

LX hollowteches hajtokarom mire beertem a meloba, elkezdett jobbra - balra kb. 5-6 mm-t "mozogni". Egyszerüen: fogom a hajtokart, es ide-oda tom mozgatni az egesz nyavalyat, mintha a tengely csuszkalna belül, vagy mittom en, total lama vok. :(
100000000 köszönet

ps. sorry, nincs eekezetem
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Semmi baja, össze kell kopnia, elég nagy a szórás a láncok és fogsorok között méretpontosság kapcsán - értsd: a gyártósor is elöregszik, szóval lehet, hogy mondjuk a láncot vadiúj sorral gyártották, a sort meg éppen egy csere elõtt állóval. 1-200 km és jó lesz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
igen... De két hetes a bringa... Kétlem, hogy kopott lenne a fogas..

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Mitõl van az, mikor hajtom (eröltetem) a bringát, akkor rezonálást érzek a pedálon... Olyan mintha érezni lehetne, hogy a fogakra megy rá a lánc... Uj láncom van (Shimano IG51)

Csak a lánc az új?
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Mitõl van az, mikor hajtom (eröltetem) a bringát, akkor rezonálást érzek a pedálon... Olyan mintha érezni lehetne, hogy a fogakra megy rá a lánc... Uj láncom van (Shimano IG51)

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki használt már SLX-t?
Esetleg hallott róla vki valamit?