Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Egy biztos: ugyanez a hajtómû, láncterelõ összeállítás teljesen jól mûködött ISCG nélküli, 68mm-es vázon.

És mennyi hézagoló volt a csészék alatt? Nem mindegy.

szili

szili

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
Akkor már csak azt nem értem, miért vagy mi van az ISCG szemekbe is becsavarozva?

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Egy biztos: ugyanez a hajtómû, láncterelõ összeállítás teljesen jól mûködött ISCG nélküli, 68mm-es vázon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha` pont ezt dzsanazom en is dazsvirem :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A Boxguide monoblokk alá szerelhetõ változata azokkal a középrészekkel kompatibilis, amelyeknél a középrész tengelye - a mi esetünkben - 118mm hosszú. Amennyiben ennél rövidebb, nem lehet rögzíteni rendesen a hajtókart, így az általad használt integrált hajtómûnél sem, mivel rövidebb a tengelyhossz. Ergo, esetedben hajtómû+középrész vagy láncterelõ csere szükségeltetik. Ha van ISCG rögzítési pont a vázadon, olyan terelõt vegyél, ha nincs, akkor olyan terelõt keress, ahol a "bumeráng" a rögzítésnél nem vastagabb 2,5mm-nél, vagy ami ISCG-s és van hozzá ISCG adapter (e13 pld.).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem, mert egy muanyag gyuru csak 2.5mm szeles amint azt a fentebbi abra is mutatja. szal ha nem 5, hanem inkab mar 6 vagy megtobb milimeter [lehet hogy csalos a kollega szemmerteke] akkor mar tul szeles lehet
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, olyan lancterelot kell feltenned ami nem olyan szeles, vagy ISCG

RAUH-Welt
B E G R I F F

szili

szili

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
Azt elfelejtettem mondani, hogy hajtásoldalon egy láncvezetõ van, ami kb 5-6mm széles. Hézagoló természetesen nincs fent. Megnéztem az ebike-on (Truvativ Hussefelt II BoxGuide ), van ott 2 fajta: monoblokk alá szerelhetõ, ISCG rögzítés. Nekem ezek szerint monoblokk alá szerelhetõ van, mivel az elõzõ vázamon nem voltak ISCG rögzítõszemek, és azon is ezt használtam. Akkor egy láncvezetõ cserével megoldódhat a probléma?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
így ni:
Feltöltött kép

kersõnek: integrált monoblokk hézagolók monoblock középrész csapágyház szélesség 73 68 e-type

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Shimano Hone hajtómûvet használok a bicajomban, ami az elõzõ vázamban tökéletes volt. De amíg annak 68mm-es volt a középcsapágyház szélessége, addig az új vázamnak 73mm. Ezért viszont a baloldali hajtókar nem megy rá teljesen a bordástengelyre, hanem csak annak kb. a feléig. A hajtókaron levõ mûanyag lezárókupak is alig kap bele a menetbe, ki is szakadt, és a hajtókar leesett, hiába húztam meg a két imbuszcsavart a karon.
Lehet másfajta középcsapágyat is kapni? Én úgy tudom, hogy amit adnak a hajtómûhoz, az jó 68-as és 73-as vázhoz is.

Jól tudod, csak amíg a 68-s váz esetén három hézagolót kell használni, addig a 73-s váznál csak egyet. 68mm (hajtásoldalon kettõ, másikon egy, 73mm (hajtásoldalon egy, a másikon nincs).

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha csapágyház és a középcsapágy közül egy-egy mûanyag hézagolót elhagysz mind a két oldalról akkor tökéletes lesz a rendszer.

szili

szili

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
Sziasztok!

Shimano Hone hajtómûvet használok a bicajomban, ami az elõzõ vázamban tökéletes volt. De amíg annak 68mm-es volt a középcsapágyház szélessége, addig az új vázamnak 73mm. Ezért viszont a baloldali hajtókar nem megy rá teljesen a bordástengelyre, hanem csak annak kb. a feléig. A hajtókaron levõ mûanyag lezárókupak is alig kap bele a menetbe, ki is szakadt, és a hajtókar leesett, hiába húztam meg a két imbuszcsavart a karon.
Lehet másfajta középcsapágyat is kapni? Én úgy tudom, hogy amit adnak a hajtómûhoz, az jó 68-as és 73-as vázhoz is.

madsen

madsen

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

A B+ Jump láncvonala a szokásos, 113 mm-es tengellyel 48,5mm a katalógus szerint. Hogy te hova akarod tenni a láncvonalat, az függ attól, hogy milyen sorod van hátul. Próbáld meg úgy belõni, hogy a hátsó lánckeréksor közepével legyen egyvonalban a Jump két lánctányérja közti távolság felezõ síkja, vagy legalább a nagyobbik lánctányér. Szerintem abból nem lehet baj, ha veszel hozzá egy 118 mm-es tengelyt, akkor 50 mm-es lesz a láncvonalad, ami montiknál általánosnak mondható. Ha túl hosszút teszel bele, akkor kényelmetlen lehet a tekerés a nagy pedál-távolság miatt (Q-faktor), ha túl rövidet, akkor meg nehézségeid lehetnek hátul a legkisebb lánckerekek hasznlatával, illetve belereszelhet a lánc a rockringbe.

Köszi a választ!

Elõre láthatólag hátul 9-es sor lesz, akkor ahhoz a 118 mm-es középrész ígérkezik jónak.

Mégegyszer köszi!

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
ok

kösz
marad a Truv tányér rosszabb nem lesz mint most :D ha meg baj van vele lecserélem :)
kösz a válaszokat

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
32 es crmo truva tányér (ha jól látom akkor a képen is ilyen van) nekem gond nélkül felment és rajta van a mai napig is az XT hajtókaron!

kisember08

kisember08

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszi

Láncot mindenképpen cserélni kell, hiszen az együtt kopik a fogaskerékkel.

Ha a sebességek száma azonos, akkor váltókar maradhat, minden más maradhat.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Race Face igen
Suntour nem

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
király :(

kösz
és a middleburn fel megy rá vagy azt is alakítani kell?
vagy XT re melyik ami simán fel megy? race face. Gebhardt?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
middleburn jobb. a truva tanyer pedig nem fog felmenni reszeles nelkul asszem

RAUH-Welt
B E G R I F F

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
hali

melyik a jobb minõségü tányér?
32T MIDDLEBURN
32T Truvativ
és ez: http://piacter.bikem...e=bog_r_003.jpg felmegy a XT hajtó mûre?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Láncot mindenképpen cserélni kell, hiszen az együtt kopik a fogaskerékkel.

Ha a sebességek száma azonos, akkor váltókar maradhat, minden más maradhat.