Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Privi ment. Az egyedüli biztos méret a csapágyház átmérõje, ami 68mm. Úgy tudom ez az egyik legelterjedtebb méret, de a 73mm-es is gyakori.

Küldj már egy képet a 68mm ÁTMÉRÕjû középcsapágyadról.
Szerintem szélességet akartál írni, nem?

madsen

madsen

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, remélem jó helyen teszem.
Valaki árulja el Mali Slalom M2-es vázba 68mm -es csapágyházhoz milyen hosszú középrészt kell venni Bikepositive Jump Defense hajtómûhöz?? :cry:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
FAG, Thun, SKF, Campagnolo szabvany

sokan csinalnak hozza szerszamot, pl park tools

Feltöltött kép

vagy tacx

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

sziasztok

egy ilyen típusú monoblokk zárócsavart mivel nyit meg az ember fia?

http://ebike.hu/term...gyszogteng/443/

Körmöskulcs-féleségnek nézem, de a körmössel nem seikerült. Gyanítom valami célszerszám kéne. Milyen :)

közi

Flex,samu,stb :D

Viccen kívül meg,gondolom körmöskulcs,vagy spec köralakú fogazott szerszám.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
sziasztok

egy ilyen típusú monoblokk zárócsavart mivel nyit meg az ember fia?

http://ebike.hu/term...gyszogteng/443/

Körmöskulcs-féleségnek nézem, de a körmössel nem seikerült. Gyanítom valami célszerszám kéne. Milyen :)

közi

parmesan

parmesan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

A csapágyház szélességét kell megmérned, illetve a tengely hosszúságát.

De én is szolnoki vagyok, írj privit, aztán segítek. :)

Privi ment. Az egyedüli biztos méret a csapágyház átmérõje, ami 68mm. Úgy tudom ez az egyik legelterjedtebb méret, de a 73mm-es is gyakori.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
A csapágyház szélességét kell megmérned, illetve a tengely hosszúságát.

De én is szolnoki vagyok, írj privit, aztán segítek. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

parmesan

parmesan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Hali!
Egy átlagos problémám lenne, recsegést hallok a hajtómû felõl[...]

Hasonló a problémám nekem is, azzal kiegészítve, hogy nálam akkor is elõfordul, ha megállok a tekerésben és újra kezdem, egy darabon minden hajtásnál (ütemnél) koppan egyet. Ugyanúgy a blokk felõl hallom. Próbáltam mozgatni, "rángatni" egy kicsit azokat a részeket, amik ki lehetnek lazulva, de semmi. Egy 2008-as Mali Cobra-ról lenne szó esetemben.
Már elhatároztam, hogy veszek bele új monoblokkot, bringás cimborák, akik már születésükkor is kormányt szorongattak a kezükben is erre tippelnek.
Viszont nem találom sehol a neten, hogy milyen méretû monoblokkom lehet. A szétszedéséhez nincs szerszámom, egy kedves ismerõsömmel fogjuk kalapálni, neki van mindenféle kütyüje ehhez.
Kicsit csalódottnak érzem magam a bringámmal, mert azon kívül, hogy nagyon tetszik, jól megszoktam, élvezem, az a tény, hogy tavaly juniusban vettem és alig egy év után a hajtõmûben keletkezik hiba... Hozzáteszem napi szinten használom munkába járásra, kb. 16km naponta amit megyek vele. Nem valami sok, éppen ezért bosszant a dolog. Kb. 1000km lehet most a bringában.
Ha lenne valami ötletetek, a monoblokk méretére, vagy rá van-e irva valahol, esetleg ki tudnám valami katalógusból deríteni, megköszönném.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de az is lehet hogy a monoblokk recseg, ne akarjatok mindenaron lebeszelni rola
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
... sot, maga a nyereg is.

ha ez a szitu, aljan elol pici csavar meghuz, es jo.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A nyeregcsõ kiállva tekeréskor is tud recsegni.;)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali!
Egy átlagos problémám lenne, recsegést hallok a hajtómû felõl ('08 XT). A nyereg, nyeregcsõ kizárva, kiállva tekeréskor is csinálja, a tányérok is rendesen megvannak húzva, nem úgy recseg mint a kormány szokott amikor rosszul van meghúzva, vagy belemegy a kosz. Nem tudom mi lehet a baj. Most vettem észre, hogy akkor is csinálja amikor kiállok a nyeregbõl, de nem tekerek és így rángatom a kormányt jobbra-balra. Én a középcsapágyház felõl hallom a hangot. 2 alkalommal már recsegett, kiszedtük a hajtómûvet, középcsapágyat, meneteket megtisztítottuk, megzsírozva vissza, hajtómûvet ugyan így csináltuk, pedált is. Valami ötlet? Lehet hogy valami nincs jól meghúzva a középcsapágy környékén?
Köszi, Dani

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi a választ, kipróbáltam a tipped a hétvégén. Tetéztem azzal, hogy a Look helyett feltettem egy PD-M540-et, az plusz pár mm-et rádobott, de így se az igazi, 20 km után már nem esett jól tekerni, másnap meg a lépcsõn járás... Egyszóval ez nem jött be.:-(

Tegnap viszont mentem egy 30-ast a montival, ugyanazzal a pedállal, csak épp a HT2-es LX karokkal, és tünetmentes. Csak ez ugye nem 2x3mm plusz egy kicsivel szélesebb, hanem vagy 3,5 centivel... Úgy tûnik, valakinek a terpeszben tekerés gáz, nekem meg a "normál" távolság. Nem mondom, hogy emiatt kezdõdött, és egy orvosnak mutatást megér majd, de a végeredmény, hogy jelenleg csak a montit tudom használni, ha másnap lábra akarok állni.

Így asszem csak túrázóként leszek jelen a Tour de Pelson, és a montival kocogok majd valamelyik groupettoban, és élvezem a tájat...

Ha tényleg ekkora gondot okoz, akkor vegyél HT2-es hajtómûvet, külföldi rendeléssel alig több, mint tízezer ft-ért már kaphatsz, annyit csak megér. Én is a létezõ legolcsóbbat vettem, de engem marhára nem tud izgatni, hogy nem Dura Ace van ráírva.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Akkor esetleg te milyet ajánlanál?De ne csillagászati összegben:D

Nem mondtam egy szóval se, hogy rossz. Csupán tény közöltem. Egyébként árban (ha nem nagy név van rajta) az általad linkelt cikk árkategóriájában futnak.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Akkor esetleg te milyet ajánlanál?De ne csillagászati összegben:D

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Standard tajvani/kínai tömegtermék. X+1 márkanév alatt megtalálható (nevestõl a teljesen ismeretlenig). Nálunk is van saját márkajelzés alatt, különbözõ változatokban.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hali!
http://www.bikediszk...ils.php?id=2712 vélemények?street felhasználásra lenne.Testbike-on nem sok mindent írnak róla csak annyit h kopik a festés:D esetleg törve látott már valaki ilyet?

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Köszi a választ, kipróbáltam a tipped a hétvégén. Tetéztem azzal, hogy a Look helyett feltettem egy PD-M540-et, az plusz pár mm-et rádobott, de így se az igazi, 20 km után már nem esett jól tekerni, másnap meg a lépcsõn járás... Egyszóval ez nem jött be.:-(

Tegnap viszont mentem egy 30-ast a montival, ugyanazzal a pedállal, csak épp a HT2-es LX karokkal, és tünetmentes. Csak ez ugye nem 2x3mm plusz egy kicsivel szélesebb, hanem vagy 3,5 centivel... Úgy tûnik, valakinek a terpeszben tekerés gáz, nekem meg a "normál" távolság. Nem mondom, hogy emiatt kezdõdött, és egy orvosnak mutatást megér majd, de a végeredmény, hogy jelenleg csak a montit tudom használni, ha másnap lábra akarok állni.

Így asszem csak túrázóként leszek jelen a Tour de Pelson, és a montival kocogok majd valamelyik groupettoban, és élvezem a tájat...

Nem vagy egyedül, nekem is a "terpeszben" tekerés a kényelmes, nem is merek oúti hajtókart tenni az egysebességesemre, mert még megcseszné a térdem.

Morph

Morph

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Ha elolvastad, amit linkeltem, láthatod, hogy 3-3 mm alátétet használ, csak ismételni tudom megam, ha egy profinál jó, biztos nálad is jó lehet. Ezenkívûl nem tudom, milyen pedálod van, nekem Time, és ott ha meg van cserélve a két stopli, növelhetõ ill. csökkenthetõ a távolság.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ma egy kölcsön bicóval jöttem melóba, amin deore lx integrált kar van, az enyém eddig négyszöges volt, de mostantól az is integrált kart kap.

Tehát ma volt elõször alkalmam integrált hajtómûvet hosszabb távon kipróbálni. Hát... eléggé terpeszben kell tekerni rajta a négyszöges után, így nem túl ergonómikus. Remélem nem lesznek térd fájdalmaim, de majd az idõ eldönti.

Másoknak ezzel mi a tapasztalata? Tudom, hogy ma már nincs komoly négyszöges hajtómû, meg mindenki ezt használja, de azért érdekelne, hogy másoknak ez okozott-e problémát.