Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Valószínû, hogy cserélni kell a láncot és a sort is.

zonyo983

zonyo983

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok,
lenne pár kérdésem..
de elöször elmondanám h most vettem új deore integrált hajtómûvet..a hátsó fogaskoszorú nem lett lecserélve és a lánc se(HG) sajnos nem tudom hány km lehet benne mert nem újonnan vettem.
és itt jön a kérdés, miért csinálja azt, h egy nagyobbat beletekerek és szalajt egyet.
kb oránként 4km-enként csinálja.
de nem vált el se elöl, se hátul.
néha attól félek h el fogok zakózni miatta.
szerintetek a lánc van megnyúlva?
vagy az elsõ váltó lehet h beleér egy kicsit? és emiatt van?
ez pont olyan hiba, h ha felrakják a bakra akkor biztos nem jön elö..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
meg is tisztítottad a tengelyt, hajtókar bordázatát, pedálmenetet mielõtt összeraktad? monoblokk meneténél lévõ kosz is okozhatja.

fabiandaniel

fabiandaniel

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Nekem van egy 2008 -as deore hajtómûvem 1 hónapja vettem és hétvégén mikor szagattunk le a hegyrõl utána arra lettem figyelmes hogy a bal oldali hajtókarra mikor nagy erõt fejtek ki rotyog és ennek nem tudom mi az oka.
Azóta már szétszedtem jól meghúztam mindent és új pedált is vásároltam.
A monoblock se lehet mert egy integrált xt monoblock van benne.
Ha valaki tudja hogy mi lehet az oka lécci írjon?
mert nincs kedvem új hajtókart venni .
DE az ezelötti hajtókaromal is hasonló volt a helyzet de az isis driveos volt.
de annál 2 év múlva jött ki a rotyogás.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

a kérdés, melyik éri meg jobban?
régi sor + új lánc "megy ameddig megy" alapon
új sor + 1 lánc, láncnyúlás mérõvel nézve, ha cserés akkor új lánc
új sor + 2 lánc, minden 500 km után cserélgetve

láncból melyiket érdemes?
Sram PC830, KMC Z72 vagy Z82
eddig csak PC48 volt, eddig nem szakadt el egyszer sem

Véleményem szerint :
Új sor + 2-3 lánc, cserélgetve 5-600Km-enként.
Én is pc48-at használok már régen, semmi gond nem volt vele soha.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy 7 eves semmit nem jelent, az szamit, hogy ebbol menyit volt hasznalva. ha be lehet allitani a fokozatokat szepen, es nem ugral a lanc, akkor nincs elkopva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csiba00

csiba00

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Üdv!

Az mennyire igaz, hogy egy elhasznált lánccal egy idõben cserélni kéne a fogaskerék koszorút is hátul, mert az is kopott a lánccal együtt, és azon egy új lánc nem lenne tökéletes. (lánc és a fogaskerék koszorú is kb 7 éves) bár szemlátomást a lánc még egész jól van, de nem szeretném ha terepen szakadna ketté

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igen jól gondoltad! Akkor a tányér visszacsere lesz az elsõ próba. Azért a meglévõ meghajtás összekopása továbbra is érdekel, mert jó lenne ha a nagytányér csere se lenne kidobott pénz. A KCNC 44-ese könnyû, mutatós és az említett problémán kívül más nyûgöm nem volt vele eddig. Ha mégse jönne össze az SLX tányér visszarakása tudnál-e a három, kiszemelt láncra vonatkozó tanácsot is adni?

Szerintem nem lehet túl nagy különbség a láncok között, nekem már volt mind a három általad felsorolt márka a bringámon, de ha mindenképp akarsz egy választ, akkor a Shimano.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Connex (Wippermann).
http://www.powerbelt...ermann_logo.png

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

alakin

alakin

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy milyen márkájú az a lánc aminek a szemeibe egy W betû van ütve körülötte meg fogaskerék féleség van körbe. Köszi elõre is a választ.
üdv

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Hát, mindenképp a nagytányér cserét próbáld elsõnek, ehhez ha jól értem, nem kell semmit venned.

Igen jól gondoltad! Akkor a tányér visszacsere lesz az elsõ próba. Azért a meglévõ meghajtás összekopása továbbra is érdekel, mert jó lenne ha a nagytányér csere se lenne kidobott pénz. A KCNC 44-ese könnyû, mutatós és az említett problémán kívül más nyûgöm nem volt vele eddig. Ha mégse jönne össze az SLX tányér visszarakása tudnál-e a három, kiszemelt láncra vonatkozó tanácsot is adni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát, mindenképp a nagytányér cserét próbáld elsõnek, ehhez ha jól értem, nem kell semmit venned.

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Helló mindenkinek!

Egy olyan problémát szeretnék megszüntetni, ami teljes hajtásrendszer csere után tapasztaltam. Az új KCNC 9-es hátsósor, KMC X9SL Gold lánc és SLX hajtómû - 44-es tányérja 44-es KCNC nagytányérra cserélve - használatánál a lánc a hajtómû már kis fordulatú hátra felé tekerésekor is lemászik a tányérról. A korábbi új XT kazetta, HG 73 LX lánc és új SLX hajtómû (eredeti SLX nagytányérral) mellett ezt nem tapasztaltam és nagyobb terheléskor láncugrás sem fordult elõ, szemben a csere utáni összeállítással.
Elképzelhetõ-e ennek olyan magyarázata, hogy lehet minimális tányér vastagság eltérés a préstechnológiával készült SLX 44-es és a CNC-zett KCNC 44-es nagytányér között. A másik, hogy észleltem ellenállásbeli eltérést a szemek kézzel történõ mozgatásakor a láncok között is. A KCNC lánc csapjai a gyári kenõanyaggal is és mosás újrakenés után is nehezebben fordultak mint a HG 73 LX lánc szemei. Ezért gondoltam, hogy 2 dolgot kipróbálok. A meglévõ hajtásban a láncot lecserélem a 3 közül valamelyikre: SRAM PC 991 vagy SRAM PC 991 Hollowpin vagy Dura -Ace CN-7701 közül választva, illetve a jelenlegi KMC X9SL Gold lánc meghagyása mellett a KCNC nagytányér helyére visszapakolom az eredeti SLX 44-est.
Kérdésem, hogy a három lánc közül melyikkel vannak jobb tapasztalatotok, illetve, ha tényleg van a gyártástechnológiából adódóan a tányérok között minimális vastagság különbség a használat során a hajtásrendszer összekopik-e annyira, hogy a lánclemászás és a terhelés melletti láncugrás megszûnhet?

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat!

RasztaSanyi

RasztaSanyi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Hát ilyet még én se láttam vagy hallottam róla h vkinek igy törjön el a szeretett xtr-je .Ez van semmi nem tart örökké.Feltöltött képFeltöltött kép

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Nem a tengely lett befogva a satuba,hanem a tartóbakok vége,és úgy levágva.ennyi.(lehet sok volt neki ez a két év??) nem tomFeltöltött kép

Sanyííí egy állat vagy!:D:D de azért durva, integrált tengelyt még nem láttam eltörve, pláne nem egy xtr-t...
remélem hamar meglesz az utódja!
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

RasztaSanyi

RasztaSanyi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Nem a tengely lett befogva a satuba,hanem a tartóbakok vége,és úgy levágva.ennyi.(lehet sok volt neki ez a két év??) nem tomFeltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

http://indafoto.hu/rasgae/alap_album
ilyet láttatok már?Feltöltött kép
20-as tempoval gurulok haza ebédelésbõl erre eltörik! bodottá!

Melyik részét fogattad be a satuba amikor levágtad a tartókarok végeit?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

RasztaSanyi

RasztaSanyi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
2 évet használtam olyan 15 -20e km lehet benne ! (hozzáteszem vasággyal 63 kg vagyok).
csak xc felhasználás

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát gondolom azért jelezte a kolléga h csak 20-al gurult, hogy senki se gondolja azt hogy azért tört el mert mondjuk egy DH bicajba volt és leugrottak vele egy böszme nagy letörést....

egyébként kár érte :( mennyit volt már használva egyébként a kar?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hogy jon ide az hogy 20-szal gurultal?

http://indafoto.hu/rasgae/alap_album
ilyet láttatok már?Feltöltött kép

20-as tempoval gurulok haza ebédelésbõl erre eltörik! bodottá!

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F