Nekem egyszer kölyökkoromban szakadt el a kontrás, egysebis bicómon lévõ láncom, ami azért is volt emlékezetes, mert éppen elõtte tapostam el egy pókot... Azóta óvatosabb vagyok a pókokkal 
Vettem egy láncnyúlásmérõt és kiváncsiságból lemértem a barátnõm bicajának a láncállapotát. elõször ledöbbentem, hogy bele esett a mérõ, aztán számolgattam, és rájöttem, hogy a kedvesem az elmúlt évben úgy 4000 km-t tekert plussz néhányszáz km amit én tekertem bele 
en tolomerovel mertem le - elvileg pont feluton volt a gyari es a "csereldki" allapot kozott. megsem volt mar jo - volt amikor ugrott, ill miutan kitiszitottam fura hangok kezdtek elojonni a rendszerbol, valtot sem tudtam beallitani rendesen. lehet epp azt a szutykot mostam ki, ami optimalisan toltotte ki az apro reseket. 2700km volt benne.
Van itthon ipari lánc spray-m, és annak van ilyesmi állaga
es mi valt be a legjobban? engem mindig elcsabitanak az ilyen kencekkel - egyszer vettem egy sprayt, aminek hasonlo szaga volt, mint a wd40nek. nem volt rossz, mert egesz szarazon tartotta a lancot, de ruhelltem, hogy 90%a melle megy. jelenleg csak valtohoz ilyesmihez hasznalom.
perpill vmi svajci csoda van - ami viszont mar parszor atverte az agyamat. amikor rateszem, olyan mintha keves lenne, aztan ahogy beszivarog, utana mintha orran szajan olaj folyna. tobbszor probaltam ronggyal attorolni, de meg ugy is baromi sok volt. ha ez a gyari zsir lekopik, akkor asszem atkenem egyszer nagyon vekonyan, akar szaraznak tunik, akar nem - aztan lesz ami lesz