Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Szia. A váz egy Caprine dual, ami most van benne az egy FSA monoblokk, mivel komplett vettem a bicót ezért nem tudom a pontos típusát. Az van ráírva hogy FSA Megaexo 19mm átmérõ(gondolom maga a tengely átmérõje lehet). A hajtókar is FSA.

Le tudtam szedni a hajtókarokat, mind2 oldalról, és magát a csupasz tengelyt mérjem le? Mert az 144mm vagy 145mm, mivel nincs tolómérõm, így derékszögû vonalzókkal kellett lemérnem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ha leszeded a hajtókarokat akkor le tudod mérni a tengelyhosszt. Milyen van most, milyen a váz és a hajtókar?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok. Nézegettem google-t de nem tudtam meg többet. Mivel a mostani középrészem helyett egy újat kell vennem ezért merült fel bennem az a kérdés ,hogy mekkora is kellene? 2 adat van amit figyelembe kell venni. 1. a csapágyház mérete: na ez 68 mm. 2. tengelyhossz: ezt viszont nem tudom :(, Ebbõl van egy pár féle: 113, 118, 128mm. Ebben kellene segíteni, hogy hogyan is mérhetem le a tengelyhosszt. A mostani még benne van a vázamban.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Fogsz egy mérõszalagot vagy sublert és megméred, hogy megfelelõ e az adott rész mérete.:mybad:

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok,

Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek, fõleg VV-nek. Kinéztem egy láncfeszítõt, ami duplatányéros-kompatibilis, egy Race Face Atlas Shifting Guide.
Viszont nem tudom, hogy a vázammal (Hardy2 Comp 2008) kompatibilis-e? Gondolom BB felfogatással lehetne felrakni, de a honlapon az van, hogy max 42 mm átmérõig jó.

Kösziiii

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Fõleg az angoloknál van - wiggle.co.uk, chainreactioncycles.com, www.winstanleysbikes.co.uk, stb.

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszönöm szépen a válaszokat, tényleg van az e13-nak, a D kezdetûen Dual Ring-esek :D:D
A kicsi lánctányért mindenképpen meghagyom, mert felfele azért jól szokott jönni :P:P

Már csak egy kérdés, és békén hagylak benneteket :P Külföldrõl milyen oldalról érdemes valamelyik e13-as cuccot megrendelni, mert itthon majdnem 30 rugó :o:O

Köszönöm!

Üdv,

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi a gyors választ!

e13-at én is nézegettem már, csak nem tudom, hogy használható-e akkor is, ha 2 fokozat van elöl, mert nekem úgy tûnik, hogy a felsõ láncterelõje gyakorlatilag a váltó helyére kerülne, nem? :S Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de még sosem volt láncfeszítõm :P

Akkor rosszat néztél, mert az e13-nak van két lánctányéros hajtómûhöz tervezett láncfeszítõje, nem is egy: DRS, DSS, DS.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azt kell eldontened hogy mennyire van szikseged a kistanyerra elol. mert ha nincs, akkor csavard le, meg az elso valtot is, es vegyel egy tanyerhoz valo lancterelot. az lesz a legjobb megoldas
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ami itthon általában elérhetõ, az a Truvativ Shiftguide. Csodát ne várj tõle, de azért mûködik. Ha minõséget akarsz, akkor külföldrõl kell rendelni: Blackspire, MRP, e13.
Nálam minõségben és mûködésben messze az e13 viszi a pálmát, bár MRP-t nem próbáltam (és nem is fogok, mert zsigeri utálat van bennem, velük szemben).:D

Köszi a gyors választ!

e13-at én is nézegettem már, csak nem tudom, hogy használható-e akkor is, ha 2 fokozat van elöl, mert nekem úgy tûnik, hogy a felsõ láncterelõje gyakorlatilag a váltó helyére kerülne, nem? :S Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de még sosem volt láncfeszítõm :P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ami itthon általában elérhetõ, az a Truvativ Shiftguide. Csodát ne várj tõle, de azért mûködik. Ha minõséget akarsz, akkor külföldrõl kell rendelni: Blackspire, MRP, e13.
Nálam minõségben és mûködésben messze az e13 viszi a pálmát, bár MRP-t nem próbáltam (és nem is fogok, mert zsigeri utálat van bennem, velük szemben).:D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ha elöl az a két fokozat olyan,mint ami a polarxemen volt,akkor a kis fogaskereket leszeded,mert az használhatatlan,és olyat raksz rá,ami jólesik:)

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok,

Nemrég sikerült megszereznem hõn áhított Hardy 2-esem, viszont nálam is beigazolódott, hogy a Deore váltó ide-oda csapkodja a láncot. Milyen láncfeszítõt ajánlanátok, mert elöl 2 fokozat van, remélem ez nem baj :P

Köszönöm elõre is!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Nekem is egy olcsó sunrace volt és teljesen jól belehetett állítani. Csak bekell lõni a végállásokat jól és utánna a bowdenfeszességgel bejátszani a fokozatokat.

Be volt lõve az Xtr váltó.Aztán az új XT sorral meg jó lett,ugyan azzal a beállítással.Akkor valszeg hibás a cucc.Mindegy.Végül is nem annyira gáz.:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

Szerinted mit kellene csinálnia ? Vennie 1 új fogsort és egy új láncot ?:);)

hát ha nagyon kopott vegyen újat, mert akkor utána elkopik a lánctányér is és ha aluból van akkor az is egy fogsor ára:). de sztem 1000km alatt nem kellene neki annyira elkopni, akkor meg használhat 2 láncot vetésforgóban.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Nekem is egy olcsó sunrace volt és teljesen jól belehetett állítani. Csak bekell lõni a végállásokat jól és utánna a bowdenfeszességgel bejátszani a fokozatokat.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Deore váltó/kar van lányom bicaján,és a hátul kettes fokozatot mindig átugorja a lánc.Egy occsó Sunrace fogsor van fent.Én használtam,de aztán nem bírtam idegekkel,hogy nem lehet beállítani.Vagy sok,vagy kevés a bovdenfeszesség.Lehet ezzel valamit csinálni (tudom kuka,azon kívül:)),vagy ennyi pénzért ez van?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

az miért jó ha visszarakja az esetleg megnyúlt láncot, és még jobban elkoptatja vele a fogakat?:)

Szerinted mit kellene csinálnia ? Vennie 1 új fogsort és egy új láncot ?:);)
Marci

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hy

Sram PG-990 fogaskeréksort lehet Shimano Xt lánccal használni?

lehet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való