Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Én is gondoltam arra, hogy szervízben csináltatom meg, de a szerszámokat még talán tesóm is tudná használni. Most Stockholmban lakom, és itt elég húzósak az árak (átszámítva 24000 Ft lett volna a villacsere), de megkérdezem mennyi lenne.

De akkor ez most jó a hajtókarhoz is, vagy mire van az a dugókulcs a másik végén?

Azzal csak a csavart tudod kiszedni a hajtókarból, de magát a hajtókart nem tudod leszedni, ahhoz kell a lehúzó szerszám, ami a 2. és 3. linkben volt. Hacsak a pedálhoz nem kell, akkor erre nem lesz szükséged (a 3. linkben szereplõhöz jár a 14-15-ös dugókulcs)

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Én is gondoltam arra, hogy szervízben csináltatom meg, de a szerszámokat még talán tesóm is tudná használni. Most Stockholmban lakom, és itt elég húzósak az árak (átszámítva 24000 Ft lett volna a villacsere), de megkérdezem mennyi lenne.

De akkor ez most jó a hajtókarhoz is, vagy mire van az a dugókulcs a másik végén?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De arról azért tudsz, hogy létezik?

Feltöltött kép

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
[quote name='bloke']Szerintem a régihez való dolgokat, azért, hogy egyszer használd kár megvenni, vidd el szervízbe, 5 perc alatt megcsinálják. A 4. link, amit betettél, az a pedálhoz való, elvileg arra is szükséged lehet (az új pedálokhoz általában már imbuszkulcs kell)

[quote name='Ðave']

Én azért el tudnám viselni még a 11-et is.[/QUOTE]

Én is de számomra a láncos rendszerrel már elképzelhetetlen...(és kivitelezhetetlen is...)

Ha kivitelezhetõ, akkor pedig a tartósság rovására megy...szvsz...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
[quote name='czmate']Köszi a képes választ.
Akkor konkrétan: Együtt az új hajtókarhoz és középrészhez, régi hajtókarhoz ez vagy ez vagy ez :confused:. Régi középrészhez ez, sajnos ilyesmi nem volt készleten a BM-ben.

Ha minden jó akkor megvannak a karácsonyi ajándékaim. :D[/QUOTE]

Szerintem a régihez való dolgokat, azért, hogy egyszer használd kár megvenni, vidd el szervízbe, 5 perc alatt megcsinálják. A 4. link, amit betettél, az a pedálhoz való, elvileg arra is szükséged lehet (az új pedálokhoz általában már imbuszkulcs kell)

[quote name='Ðave'][quote name='bloke']

Mindenesetre nekem elég fura ez a dolog... elhiszem hogy így van, de akkor milyen keskeny lánc kell ehhez... mondjuk engem már nem hoz lázba a 9nél több sebesség, ez szerintem untig elég... tartósságára nincs panaszom, és áttételekben számomra elég...[/QUOTE]

Én azért el tudnám viselni még a 11-et is.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
[quote name='bloke'][quote name='copper']

Utánanéztem. De ha nekem nem hiszel, higgy a Shimanonak.

9-es
http://techdocs.shim...69830611831.pdf

10-es
http://techdocs.shim...69830608752.pdf[/QUOTE]

Mindenesetre nekem elég fura ez a dolog... elhiszem hogy így van, de akkor milyen keskeny lánc kell ehhez... mondjuk engem már nem hoz lázba a 9nél több sebesség, ez szerintem untig elég... tartósságára nincs panaszom, és áttételekben számomra elég...

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszi a képes választ.
Akkor konkrétan: Együtt az új hajtókarhoz és középrészhez, régi hajtókarhoz ez vagy ez vagy ez :confused:. Régi középrészhez ez, sajnos ilyesmi nem volt készleten a BM-ben.

Ha minden jó akkor megvannak a karácsonyi ajándékaim. :D

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
[quote name='bloke'][quote name='copper']

[/QUOTE]

valóban...köszi, én kérek elnézést :)
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
[quote name='copper'][quote name='bloke']Na, a sok bába közt elveszett a gyerek.

hát kb... :)
Azt honnan tudod, hogy a 9-es sor szélesebb mint a 10-es?[/QUOTE]

9-es
http://techdocs.shim...69830611831.pdf

10-es
http://techdocs.shim...69830608752.pdf

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
[quote name='bloke']Na, a sok bába közt elveszett a gyerek.

hát kb... :)
Azt honnan tudod, hogy a 9-es sor szélesebb mint a 10-es?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello!

Akkor ezek szerint ti rajtahagytátok ezt a gyûrût, ment utána rá a 9seb.fogassor és így pont jó lett?

Na, a sok bába közt elveszett a gyerek.

Még egy kérdés. Milyen szerszámok kellenek h leszedjem a régi hajtómûvet/csapágyat (négyszöges) és feltegyem az újat (integrált)?

A régi hajtókarhoz

Feltöltött kép

A régi középrészhez

Feltöltött kép

Az új középrészhez:

Feltöltött kép

Az új hajtókarhoz:

Feltöltött kép

Meg egy 5-ös imbuszkulcs

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Még egy kérdés. Milyen szerszámok kellenek h leszedjem a régi hajtómûvet/csapágyat (négyszöges) és feltegyem az újat (integrált)?

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Te gondolod rosszul. A 10-es sor keskenyebb a 9-esnél.

Köszi a válaszokat!

Enélkül lötyög a fogaskoszorú, én sem értem de így van, barátnõm bicójába most vettünk Crosstrail kerékszettet és azon is van.

Hello!

Akkor ezek szerint ti rajtahagytátok ezt a gyûrût, ment utána rá a 9seb.fogassor és így pont jó lett?

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Kérni sajna nem tudok, de sztem deore váltókarral mûködne. Lehet h az acera váltókar túl sok bovdent húz?
Ha ez a baj akkor viszont sok lesz a fejlesztgetés, mert deore váltókar + vmi fékkar 10k, hajtókar +20k (+9 seb fogaskoszorú és lánc, ha már deore váltó és váltókar van.:D)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Az lehetséges! Nem tudom shimanonál hogy mûködik, de lehet a deore váltóval nem kompatibilis. Ha tudsz kölcsönkérni valakitõl váltót, akkor érdemes lehet kipróbálni.

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm a gyors válaszokat!

A belinkelt hajtókart azért választottam, mert láttam valahol a váltó kompatibilitási listáján.
Szögekre nem is gondoltam, de sztem nem az a baj. A váltót nem tudom úgy beállítani, h mind3 tányorra tudjon váltani. Vagy a legkisebb és a középsõ, v a legnagyobb és a középsõ megy. Lehet a ST-EF 50 fékváltókar a hibás?!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

9es sor távtartó nélkül lötyög... gondolom a 10es szélesebb mint a 9es, ezért oda nem kell... vagy én gondolom rosszul?

Te gondolod rosszul. A 10-es sor keskenyebb a 9-esnél.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ez szerintem már versenyzésre is jó, Deore hajtómûvel már nem nagyon nyúlhatsz mellé.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Sziasztok!

Adott egy 2008-as Gepida Sirmium. Nemrég cseréltem telót, illetve e. h. váltót. Az elsõ váltót (FD-M581) nem sikerült beállítanom, de sajnos szervizben sem tudták. A szervizes azt mondta, hogy lehet hogy a hajtómû miatt. Ami szerintem is így van, mivel a gyári shimano m191 nem valami szuper. Így elhatároztam, h veszek egy hajtómûvet, na de melyiket? Talán Ezt
Ha tudtok mást/jobbat szívesen meghallgatom a tanácsokat.

Elõre is köszi,

Máté

Teljesen jó választás, idõtálló konstrukció, és megbízható...

a váltóknál meg van adva, hogy milyen nyeregcsõszögnél lehet õket alkalmazni, lehet ott a hiba...

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Adott egy 2008-as Gepida Sirmium. Nemrég cseréltem telót, illetve e. h. váltót. Az elsõ váltót (FD-M581) nem sikerült beállítanom, de sajnos szervizben sem tudták. A szervizes azt mondta, hogy lehet hogy a hajtómû miatt. Ami szerintem is így van, mivel a gyári shimano m191 nem valami szuper. Így elhatároztam, h veszek egy hajtómûvet, na de melyiket? Talán Ezt
Ha tudtok mást/jobbat szívesen meghallgatom a tanácsokat.

Elõre is köszi,

Máté