Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

persze az van. mert ha akarnék se tudnék lx/x7 de még deore vagy pláne ezek fölötti minõségû 7es cuccot. pedig bõven elég lenne.

Nekem, apróból sikerült kihalásznom zsír új 8-as lx fékváltókart (az ugye 7-es kompatibilis) + jó hozzá az avid shorty cantifék.Bringabutikban láncból árulnak 7-es lx, xtr láncot, sort montis áttétellel csak az olcsó ig30-at, amivel semmi gond nincsen, nekem már 5000 km van benne, és még nem ugrik, szépen vált, pedig a hátsó 8-as lx váltóm kb. 2 cm!! kotyogást produkál.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a DT is csinalja. legalabbis az a Bontrager kerek amelyikben DT agy van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

asszem ezzel is segiti a valtast. de nem vagyok benne total biztos. az viszont tuti hogy akarmilyen hatso kereken nezned meg, mind ezt csinalna. tokmindegy hogy 1500 vagy 25000 forintos kerekrol van szo.

Nem mindegyik csinálja. Inkább csak a shimanok. Az iparis agyakra csak akkor jellemzõ, ha megadta magát a csapágy vagy elhajlott a tengely.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
asszem ezzel is segiti a valtast. de nem vagyok benne total biztos. az viszont tuti hogy akarmilyen hatso kereken nezned meg, mind ezt csinalna. tokmindegy hogy 1500 vagy 25000 forintos kerekrol van szo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Twin

Twin

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szia tamaska!

Köszönöm a gyors válaszod!

De ha nem lenne túl fárasztó a számodra, kifejtenéd bõvebben, hogy miért csinálja ezt az imbolygást?

Köszönöm , hogy segítesz!

Várom válaszod!

Üdv: Twin

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gyarilag olyan, semmi baja nincs. minden hatso agy csinalja.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Twin

Twin

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kezdõ bringás kérné a segítõ tanácsot, egy nagy problémában!

Van egy ilyen hátsó kazettám: SHIMANO (09) CS-HG61-9 (11-32T)

A gondom a következõ lenne:

Ma mikor pucolgattam a bringát, a hátsó kereket megforgatva kézzel elõre felé, észre vettem, hogy az álló helyzetû fogaskeréksor mintha imbolyogna. A kerék forog semmi hang de az a fránya fogassor szépen imbolyog. kb. 1-1,5 mm a mértéke. A hátsó tengely lehet görbe, vagy a kazetta csapágya adta meg magát? Egy trekkingben van a fenti alkatrész, erõs terhelést nem kapott még soha. Esetleg meg tudom javítani? A canga még garis úgyhogy a csere nem lesz gond. Nem szeretnék a szervizben láma módjára nézni, ezért ha tudtok kérlek válaszoljatok!

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Üdv: Twin

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Kérdésem talán ide:

Létezik-e, M563-as (fekete) LX hajtókarhoz pót-lánctányér?
A középsõ 32-es elég gyásosan néz ki, lecserélném egy acélra. Lyukköre a mostani szabvány, viszont ötcsavaros...
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
OK:D Köszönöm mindenki segítségét! :prosze:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Marha egyszerû megjegyezni: jobb oldal jobb menetes, bal oldal bal menetes.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

tamaska: a fordított menet csak szimplán azt jelenti, hogy az ellenkezõ irányba kell csavarni?

Igen, csak jó észben tartani mielõtt elkezded tépni mert nem jön. :D

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
tamaska: a fordított menet csak szimplán azt jelenti, hogy az ellenkezõ irányba kell csavarni?
Azt gondoltam, h fog kelleni villáskulcs:), de a youtube jó ötlet.
A bicó fél éves, remélem azért a belerohadással nem lesz nagy gond.

Kobike: Igen, erre tényleg nem gondoltam. Lehet ez a baj, de az új hajtómûvel jó kell h legyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

shimano jovore jon a 10es monti sorral. plusz mar a 9 sebessegre is azt mondtak hogy tul sok/tul vekony/szuksegtelen stb, most meg mindenkinek az van. ja es a campa mar akkor is 10nel tartott.

persze az van. mert ha akarnék se tudnék lx/x7 de még deore vagy pláne ezek fölötti minõségû 7es cuccot. pedig bõven elég lenne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!

Adott egy 2008-as Gepida Sirmium. Nemrég cseréltem telót, illetve e. h. váltót. Az elsõ váltót (FD-M581) nem sikerült beállítanom, de sajnos szervizben sem tudták. A szervizes azt mondta, hogy lehet hogy a hajtómû miatt. Ami szerintem is így van, mivel a gyári shimano m191 nem valami szuper. Így elhatároztam, h veszek egy hajtómûvet, na de melyiket? Talán Ezt
Ha tudtok mást/jobbat szívesen meghallgatom a tanácsokat.

Elõre is köszi,

Máté

Most olvastam a problémádat, mivel erre nem gondolt senki hát leírom:
Az a gyanum, hogy a jelenlegi hajtómûved 24-34-42-es, és az elsõ váltó amit vettél az itt leírtak szerint minimum 12 fog különbséget igényel a legnagyobb és a középsõ tányér között (nem 8-at!).
Ennyi. A váltókarral nem lehet gond, minden Shimano elsõ indexváltókar kompatibilis egymással.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Szép ez a polír Deore, ügyesen át lett alakítva! Emlékszel még a Mag-ban volt egy LX hajtómû átalakítás, az is nagyon pimp volt.
Én most vettem octás LX-et, azt is lehet szépen polírozni? Ott ugye a csillag rá van sajtolva a hajtókarra, nem ilyen átmenetes, élesebbek a szögek.

Csinált már ilyet valaki?

Fokozat: ha jól van megválasztva a kazetta hátra, szvsz tényleg szükségtelen a 9 is...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás
Feltöltött kép

http://www.velosolo.co.uk/jjcrank.html

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Köszi a képes választ.
Akkor konkrétan: Együtt az új hajtókarhoz és középrészhez, régi hajtókarhoz ez vagy ez vagy ez :confused:. Régi középrészhez ez, sajnos ilyesmi nem volt készleten a BM-ben.

Ha minden jó akkor megvannak a karácsonyi ajándékaim. :D

Feltöltött kép
ha ezt veszed akkor kellenek majd meg villaskulcsok is, vagy egy nagy allithato. plusz az kelleni fog a monoblokkhoz is. vigyazz mert a monoblokk bal oldala es a balos pedal is forditott menetes. nezz meg par videot a youtubeon mielott nekifogsz hogy tudjad mit csinalsz. es ezek a dolgok szeretnek jol belerohadni a vazba szal kelleni fog majd nagy erokar is. osszeszereleskor meg zsirozz amennyit tudsz [menetre]

Köszönöm a gyors válaszokat!

A belinkelt hajtókart azért választottam, mert láttam valahol a váltó kompatibilitási listáján.
Szögekre nem is gondoltam, de sztem nem az a baj. A váltót nem tudom úgy beállítani, h mind3 tányorra tudjon váltani. Vagy a legkisebb és a középsõ, v a legnagyobb és a középsõ megy. Lehet a ST-EF 50 fékváltókar a hibás?!

fekvaltokar nem hibas, inkabb a monoblokk hossz lehet a baj. de mindegy az uj hajtomu az uj valtoval mukodni fog.

Igen tudok róla, viszont ez nem az átlag biciklisnek, hanem a pro racernek lett fejlesztve, és lehet én vagyok a naív de a gyors kopása miatt nem hiszem hogy egyhamar leszivárogna az átlag kategóriába...

Lásd, a montinál most kezd még csak divatba jönni apránként a 10 sebesség...(XX, de milyen áron...)

shimano jovore jon a 10es monti sorral. plusz mar a 9 sebessegre is azt mondtak hogy tul sok/tul vekony/szuksegtelen stb, most meg mindenkinek az van. ja es a campa mar akkor is 10nel tartott.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igen tudok róla, viszont ez nem az átlag biciklisnek, hanem a pro racernek lett fejlesztve, és lehet én vagyok a naív de a gyors kopása miatt nem hiszem hogy egyhamar leszivárogna az átlag kategóriába...

Lásd, a montinál most kezd még csak divatba jönni apránként a 10 sebesség...(XX, de milyen áron...)

Erre én meg ezt mutatom. Azért ez már nem az elérhetetlen kategória.

http://www.canyon.co...ike.html?b=1821

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszi a segítséget!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

De arról azért tudsz, hogy létezik?

Feltöltött kép