Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2009. december 13. - 23:30

Írta 2009. december 13. - 23:18

most vettem észre hogy a koxx igencsak jó hajtást kínál hazai piachoz képest versenyképes áron.bmx street esek kedvence lehetne gramokban is ott van a szeren. http://www.koxx-one....vh9mfhgjcr3ndf3
Írta 2009. december 13. - 22:44

Mew
nekem még annakelõtte mikor kijött volt ilyen howitzer rendszerem
Akkor még igencsak pocsék volt, pár hónap alatt kikotyogósodtak a csapágyak meg a kar is állandóan lelazult. (mindemellett indokolatlanul széles is volt)
Azóta bizonyára javult a rendszer, de én mindenképpen az integráltat ajánlom, ahogy én is lecseréltem LX-re és 3 vagy 4 éve hibátlanul teszi a dolgát. Azóta már minden lekerült kb a géprõl csak a hajtómû nem.
Az meg hogy ki mivel dhzik, eléggé ízlésfüggõ, pl most láttam a címlapon Halász Krisztián RF evolve xc-vel.
Ja meg ha semmi baja akkor nem nagyon kell cserélni.
nekem még annakelõtte mikor kijött volt ilyen howitzer rendszerem
Akkor még igencsak pocsék volt, pár hónap alatt kikotyogósodtak a csapágyak meg a kar is állandóan lelazult. (mindemellett indokolatlanul széles is volt)
Azóta bizonyára javult a rendszer, de én mindenképpen az integráltat ajánlom, ahogy én is lecseréltem LX-re és 3 vagy 4 éve hibátlanul teszi a dolgát. Azóta már minden lekerült kb a géprõl csak a hajtómû nem.
Az meg hogy ki mivel dhzik, eléggé ízlésfüggõ, pl most láttam a címlapon Halász Krisztián RF evolve xc-vel.
Ja meg ha semmi baja akkor nem nagyon kell cserélni.
Írta 2009. december 13. - 22:37

Ez jól hangzik! Erre nem is gondoltam!
Talán részben ezért hívják univerzális láncterelõnek
Talán részben ezért hívják univerzális láncterelõnek

Írta 2009. december 13. - 22:29

egy kis furással megtudod oldani a dolgot,hogy kisebb tányérhoz is jo legyen
azokat a "kivágásokat" ahol a felsö terelöt állitod,lefelé azonos szélességben(azonos átmérõjü furoval)tudod mélyiteni
azokat a "kivágásokat" ahol a felsö terelöt állitod,lefelé azonos szélességben(azonos átmérõjü furoval)tudod mélyiteni
Írta 2009. december 13. - 21:51

Lenne még egy kérdésem:
Boxguide láncterelõ 34-38 fogszámig jó. Nekem 32-es az elsõ tányérom. Gondolom a görgõ feszítené a láncot viszont a boxguide felsõ részét nem tudnám használni és kieshetne belõle a lánc.
Érdemes így megvennem ? Van az apró között egy nagyon jó ajánlat.
Valamint Mew kérdésére Engem is érdekelne a válasz.
Boxguide láncterelõ 34-38 fogszámig jó. Nekem 32-es az elsõ tányérom. Gondolom a görgõ feszítené a láncot viszont a boxguide felsõ részét nem tudnám használni és kieshetne belõle a lánc.
Érdemes így megvennem ? Van az apró között egy nagyon jó ajánlat.
Valamint Mew kérdésére Engem is érdekelne a válasz.
Írta 2009. december 13. - 21:42

Írta 2009. december 13. - 20:44

Írta 2009. december 13. - 20:44

hali
shimano deore integrált(keveset futott,jo állapot) verzió vagy truvativ hussefelt howitzer(több futással,jo állapot)
felhasználás:hazai dh és egyéb extrém felhasználás
súly:80 kg
váz:big hit
eddig a truvát használtam mindenféle gond nélkül,érdemes lecserélni a deore-ra?az integrált kar-tengely kapcsolaton kívül van más elõnye(súly nemszámít)?mennyire tolerálja az extrémebb felhasználást?
láttam már xt,hone,slx,lx el dh-zni emberkéket,de ez nem jelenti azt hogy a deore is alkalmas erre
véleményeket várnék ezüggyel kapcsolatban
köszi
üdv
shimano deore integrált(keveset futott,jo állapot) verzió vagy truvativ hussefelt howitzer(több futással,jo állapot)
felhasználás:hazai dh és egyéb extrém felhasználás
súly:80 kg
váz:big hit
eddig a truvát használtam mindenféle gond nélkül,érdemes lecserélni a deore-ra?az integrált kar-tengely kapcsolaton kívül van más elõnye(súly nemszámít)?mennyire tolerálja az extrémebb felhasználást?
láttam már xt,hone,slx,lx el dh-zni emberkéket,de ez nem jelenti azt hogy a deore is alkalmas erre
véleményeket várnék ezüggyel kapcsolatban
köszi
üdv
Írta 2009. december 13. - 20:18

hello
Egyrészt ezt meghajtás topicba kellene írni, mert ez valami outdate topic.
Láncbontásnál meg érdemes patentszemet használni az összekapcsolandó végekhez, mert így elkerülhetõ a teáltalad említett "szorulás", illetve a láncszemek/csapok újboli terhelése, illetve bontásnál sem lesz para.
Magyarul bemész a boltba, kérsz 8as sram lánchoz patentszemet, kinyomod a régi láncból a megfelelõ részt (véglegesen) a patentszemmel helyettesíted és probléma megoldva
Egyrészt ezt meghajtás topicba kellene írni, mert ez valami outdate topic.
Láncbontásnál meg érdemes patentszemet használni az összekapcsolandó végekhez, mert így elkerülhetõ a teáltalad említett "szorulás", illetve a láncszemek/csapok újboli terhelése, illetve bontásnál sem lesz para.
Magyarul bemész a boltba, kérsz 8as sram lánchoz patentszemet, kinyomod a régi láncból a megfelelõ részt (véglegesen) a patentszemmel helyettesíted és probléma megoldva
Írta 2009. december 13. - 20:14

Ha már eleve sram láncod van akkor vedd ki a vissza nyomot csapot és tegyél be ilyet minden kerékpár boltban kapsz.
http://www.bringabut...entszem-9s.html
http://www.bringabut...entszem-9s.html
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. december 13. - 20:05

Sziasztok!
Segítséget kérnék láncszerelés témában. Remélem belefér a topikba.
Szóval felraktam a vadi új SRAM PC-870-es láncomat. Ki kellett vennem pár szemet a hossza miatt. Ahova visszanyomtam a csapot ott iszonyatosan össze van szorulva. Amikor a váltógörgõkhöz ér ugrik egyet.
Mit csináltam rosszul ? Esetleg hibás a lánc ?
Segítséget kérnék láncszerelés témában. Remélem belefér a topikba.
Szóval felraktam a vadi új SRAM PC-870-es láncomat. Ki kellett vennem pár szemet a hossza miatt. Ahova visszanyomtam a csapot ott iszonyatosan össze van szorulva. Amikor a váltógörgõkhöz ér ugrik egyet.
Mit csináltam rosszul ? Esetleg hibás a lánc ?
vendég_bertaa_*
Írta 2009. december 12. - 19:41

Hellosztok!
Rövid kérdésem lenne: Dura-ace (nem az új) 10 sebességes lánc síkon használva mennyit bír?
elõre is kössz
Rövid kérdésem lenne: Dura-ace (nem az új) 10 sebességes lánc síkon használva mennyit bír?
elõre is kössz
Írta 2009. december 12. - 17:48

Deore, lx.Láncból mi a legjobb?(ár/érték) Kopottas XT sor, XT váltás, XT hajtómû.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. december 12. - 15:46

Én a legolcsóbb 9-es Sramot használom ugyanilyen felállásban. Nekem mindig beválik.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. december 12. - 15:09

Írta 2009. december 11. - 21:45

retizotyo:
karcos, kopottas XT hajtókarom felújítás utáni állapotáról tolnék 1-2 képet
http://kepfeltolto.h...t=img&id=231247
http://kepfeltolto.h...t=img&id=231248
http://kepfeltolto.h...t=img&id=231249
http://kepfeltolto.h...t=img&id=231250
http://kepfeltolto.h...t=img&id=231251
Írta 2009. december 11. - 20:13

180mm-es integrált , leginkább mtb hajtómûbõl mi a felhozatal?
Shimanoból csak a XT, XTR játszik, az ár miatt leginkább az XT. Ezzel az a gondom, hogy nincs szükségem a tányérokra, mert vagy 1, vagy 2 tányért használok, és nem 22-32-44-est.
Truvativra még mindig jellemzõ a lehulló bal kar és a gyér csapágy?
Shimanoból csak a XT, XTR játszik, az ár miatt leginkább az XT. Ezzel az a gondom, hogy nincs szükségem a tányérokra, mert vagy 1, vagy 2 tányért használok, és nem 22-32-44-est.
Truvativra még mindig jellemzõ a lehulló bal kar és a gyér csapágy?
Írta 2009. december 08. - 21:07

Hát ja, én is sajnálom, hogy nem nagyobb a kínálat 7-es rendszer esetében, mert pl. nekem is tökéletesen elég, és gondolom még sokaknak elég lenne.
Amúgy a 7 sebességes(11-28) HG30-as fogsor 2300 vagy 2600 Ft és nekem már 5000 km-van benne, de egyelõre ezzel a lánccal nem ugrik és nincs vele gondom.
A HG70-es lánc is 3100-3500 Ft talán, de már fele ennyiért is kínálnak láncokat.
Amúgy a 7 sebességes(11-28) HG30-as fogsor 2300 vagy 2600 Ft és nekem már 5000 km-van benne, de egyelõre ezzel a lánccal nem ugrik és nincs vele gondom.
A HG70-es lánc is 3100-3500 Ft talán, de már fele ennyiért is kínálnak láncokat.
Írta 2009. december 08. - 20:17

csak jobb lenne ha nem kellene oket vadaszni 
az szerintem is tok igaz ha lenne valasztasi lehetosege a Tibornak. mert most van draga 9es sor [sram/shimano] meg olcso 9es sor [mittomen sunrace]. es ez az ami folosleges. adjanak inkabb helyette ugyanannyiert jo minosegu 7es vagy 8as sort, es azzal legalabb nem csak rovidtavon tudnanak sporolni.

az szerintem is tok igaz ha lenne valasztasi lehetosege a Tibornak. mert most van draga 9es sor [sram/shimano] meg olcso 9es sor [mittomen sunrace]. es ez az ami folosleges. adjanak inkabb helyette ugyanannyiert jo minosegu 7es vagy 8as sort, es azzal legalabb nem csak rovidtavon tudnanak sporolni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F