Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
most keresgéltem márkák közt és látom hogy a bts és a dartmoor egyes termékei ugyan azok.gondolok itt a stucnira pedállra lánctányérra.itt a link

http://dartmoor-bikes.com/

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Sajnos nem tudja kipróbálni, mert pipiskedve éri el a pedált az én bringámon, a kormányt meg egyáltalán nem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a Te 172,5mm-es hajtókarodat ki tudja próbálni? aztán érzésre megmondja, hogy melyik lenne a jobb...
kijelenteni nem merem, hogy ha 165 centi alatt van, akkor elég a 170-es kar...
az ilyen általánosításokban nem nagyon hiszek, ki kell próbálni, aztán tapasztalat majd megmondja, hogy mi a jó. :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Pont amiatt, mert nem egy égimeszelõ. :D Rövidebb lábakat optimálisabb egy kisebb átmérõjû körpályán mozgatni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Mennyit számít 5mm a hajtókarhosszban? Barátnõm régi bringáját most tervezzük lecserélni egy új országútira, a régi montiját használtan vettük, 175mmes karhosszal. Végül is elvolt vele gond nélkül, szerintetek változtassunk 170mmes karhosszra, vagy maradjon 175mm. Érezhetõ egyáltalán az az 5mm?

szerintem érezhetõ, nagyon is.
régi országútin 170mm-es volt, montin 175. utóbbiról visszaülve nagyon sz@r volt, mert sokkal pörgõsebb volt és lábamat is zavarta az egy centivel kisebb átmérõjû körön való hajtás.

a hajtókarhossz mondjuk magasságfüggõ is. 183 vagyok, nekem már lehet jobban esne egy 180-as kar, míg egy alacsonyabb teremtésnek elég lehet a 172,5 vagy a 170 is.
amúgy miért akarsz rövidebb kart feltenni Neki?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Mennyit számít 5mm a hajtókarhosszban? Barátnõm régi bringáját most tervezzük lecserélni egy új országútira, a régi montiját használtan vettük, 175mmes karhosszal. Végül is elvolt vele gond nélkül, szerintetek változtassunk 170mmes karhosszra, vagy maradjon 175mm. Érezhetõ egyáltalán az az 5mm?

Neten utánaolvastam, többségében azt, hogy fúú érezhetõ de nagyon. Ehhez képest nekem 172,5mmes az országúti karom a montimon 175mmes kar van, gond nélkül elhajtom mindkettõt. Szerintem a fõ különbség nemis a karhossz, hanem az áttételezés mássága.

nekem is volt 165mm és most 170mm kart hazsnálok semmi különbséget nem vettem észre

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Hali! Adott a képen látható Boxguide láncfeszítõ. Ez most ISCG vagy monoblokk alá szerelhetõ változat ? A tulaj szerint mindkettõ.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

5000 Ft-ot megérne Nekem, ha monoblok alá szerelhetõ.

monoblokk alá szerelhetõ ha kiveszed azt a két csavart és persze ha külsõcsapágyas a monod.asszem belsõcsapágyasnál ezt nem lehet használni

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Neten utánaolvastam, többségében azt, hogy fúú érezhetõ de nagyon. Ehhez képest nekem 172,5mmes az országúti karom a montimon 175mmes kar van, gond nélkül elhajtom mindkettõt. Szerintem a fõ különbség nemis a karhossz, hanem az áttételezés mássága.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hali! Adott a képen látható Boxguide láncfeszítõ. Ez most ISCG vagy monoblokk alá szerelhetõ változat ? A tulaj szerint mindkettõ.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

5000 Ft-ot megérne Nekem, ha monoblok alá szerelhetõ.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Az bizonyára "nagy" menet. (16 fog és attól felfelé. Létezik spéci 15 fogú racsni is nagy menetre, de attól most tekintsünk el.)
Arra ügyelj, hogy láncvonal szempontjából nagyon bent lesz a racsni, ha az agy pozícióját a papucsok között nem változtatod.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
menetes hátsó agyaknál mit jelent a nagy és kis menet?egy eredetileg 7 sebességes racsnival szerelt hátsó agyra szeretnék egysebességes racsnit rakni,most akkor ez kicsi vagy nagy menetes lehet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem nem ez a fõ gond a TS elsõváltókkal, hanem, hogy könnyebben telemegy sárral és egyébb retekkel, aztán nem teszi le kistányérra a láncot. Nekem ez az elmúlt 12év tapasztalata, a DS váltóm még sosem tömõdött el.

Nekem is ez az idei tapasztalatom. :) De csak az jó mindkét gépemre.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem ugyanez volt. 100 éves DS meg bírta

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nemtom, nekem a top swinges váltók hamarabb szétkoptak
mondjuk, középkat darabokról volt szó, de.
egy régebbi lx már már bántóan zörgött

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

És miért váltottál XT-re?
Mire használtad az LX et?

Az egész kerót cseréltem le és azon már XT hajtás van :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Szerintem nem ez a fõ gond a TS elsõváltókkal, hanem, hogy könnyebben telemegy sárral és egyébb retekkel, aztán nem teszi le kistányérra a láncot. Nekem ez az elmúlt 12év tapasztalata, a DS váltóm még sosem tömõdött el.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
pedig nem rossz az. a hagyományos is ugyanúgy elállítódik, a merevségbeli különbséget meg ellensúlyozza, hogy nehezebben sérül.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én nem tennék TS váltót a gépre csak ha elkerülhetetlen lenne

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Akkor akár a középsõt is szerelhetem sima vázra nem lesz belõle baj (könyebb 10gmal mint a legfelsõ :D)

így van, csak nyugodtan.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Viszont a felsõ sokkal jobban tûri a sarat.