Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
okéj, köszi!

a bbg furkált rockring szerintem egész jól néz ki
Feltöltött kép

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Következõ kérdés. Háromtányér helyett idén kipróbálnám a 22/36/rockring felállást egy xt hajtókaron. Milyen 36-os lánckerék kell nekem? Utánaolvasva az jött le, hogy nem jó bármelyik, mert a legtöbb az 26/36/46 felállásra lett kitalálva és 22-es kistányérral nem mûködne. Szóval mondjuk egy sima acél deore-ral nem fog megfelelõen váltani. Igaz-e ez? Ha igen akkor eddig az egyetlen megoldás amit találtam, az az SLX 665-ös lánckerék, ami "kifejezetten 22-es kistányérhoz lett kifejlesztve".

Ha nekem 22/38-nál váltott rendesen, akkor sztem Neked is mûködni fog, ráadásul váltáskönnyítõ fogak sem voltak rajta. Csak jól be kell állítani a váltót. Nekem LX volt, és meglepõen jól váltott. Persze én ritkán váltogattam, de akkor rendben ment.

Avval lehet valamit kezdeni ha a hátsóváltóm már nagyon kotyog a váltófülhöz csatlakozó csavarnál? sram x9

Én a csapra tekertem teflonszalagot, de anélkül is tökéletesen váltott, úh. szerintem hagyhatod úgy, ahogy van, ha vált rendesen.

Köszi!
És akkor vajon mi lehet a különbség az SLX kéttányéros 36os lánckerekén, ami miatt az nem használható a 3 tányéros verzióhoz? :wtf:

Véleményem szerint csak annyi, hogy érdekes kombináció lenne a 22/36/44.
Azt meg megint nem értem miért csak most kezdenek úgy igazán terjedni a kéttányéros kombók? Nekem DH-ra elég a 38. Sõt sokan ennél kisebben nyomulnak, bár az már kevés egy gyors pályára.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Matt, ugye nem kell rá mondani, hogy szép :D
Az enyém egy bringaüzlet szemeteséböl származik és a cégben egy lakatos leesztergálta egy tábla csokiért.

A KCNC ami volt rajta 144 grammos, de amikor a lánc oldalból esztergálunk 0,3mm (hogy ne keljen spacerezni) kiderült, hogy valami über anyagból van. A pasi az eszterga padnál aszt mondta, hogy "ez kibaßott miez anyag".
De nekem sikerült lefaragnom belöle terepen jócskán :P

Szóval az alunak még bizonyitani kell.

Aske, csak igy ment rá, most nem reszelek.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Azért a deore szintû acél lánckerékkel vigyázz. Én még tavasszal vettem (csókolom, legolcsóbb acél shimano tányérat kérem), aztán két hónap után igen szarul nézett ki (ss felállásban persze)

rebell

Huhh nagyon jól néz ki a rockring, csak annyi, hogy nem követi pontosan a hajtókar görbületét. :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
zsír lett, gratu .)
én most egy BBG-re pályázom. ( http://www.bbgbashguard.com ) most fedeztem fel. mtbr fórumokon istenítik. a vastagabb verziókra örökélet gari van és 18 dollár mindennel együtt bárhová a világon. eléggé szimpatikus :)

36os lánckerékbõl meg akkor lehet veszek egy sima acélt, ha úgy jó aztán kész. 50-60grammal nehezebb de az alu meg minimum 7ezer huf :/

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Kész az alu Rockring :)
57gramm 4mm vastag, kiváncsi vagyok hogy birja majd a terepet
Feltöltött kép

Kis váz, bowden védelem
Feltöltött kép

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Lehet, hogy nincs rajta váltáskönnyítõ kiképzés a nagyobb tányérra váltáshoz?
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Köszi!
És akkor vajon mi lehet a különbség az SLX kéttányéros 36os lánckerekén, ami miatt az nem használható a 3 tányéros verzióhoz? :wtf:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Következõ kérdés. Háromtányér helyett idén kipróbálnám a 22/36/rockring felállást egy xt hajtókaron. Milyen 36-os lánckerék kell nekem? Utánaolvasva az jött le, hogy nem jó bármelyik, mert a legtöbb az 26/36/46 felállásra lett kitalálva és 22-es kistányérral nem mûködne. Szóval mondjuk egy sima acél deore-ral nem fog megfelelõen váltani. Igaz-e ez? Ha igen akkor eddig az egyetlen megoldás amit találtam, az az SLX 665-ös lánckerék, ami "kifejezetten 22-es kistányérhoz lett kifejlesztve".

Bármelyik mûködni fog vele. Nálam is mûködött.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nekem is iszonyatosan lötyög, elõször ki akartam cserélni, de aztán szerencsére megjött a józan eszem. Amíg normális mûködik, addig marad.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Lehet sznob leszek és eladom, aztán veszek egy 2010est. Az könnyebb 23grammal :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

ne kezdjünk flamet .p

kapott hideget-meleget, lassan 3 éves, még mindig jól vált, igénytelen, nem kell állítgatni. csak most szétkaptam a bringát és feltûnt, hogy oldalirányba bizony van játéka... ha csak vmi csapot elég lenne ott kicserélni, akkor jó, ha nem akkor nem érdekel. használom míg vált...

Az enyém is ilyen, szegényt már hajlítottam vissza a küllõk közül, és még mindig tökéletes, bár lötyög... gyárilag is volt egy kis játéka... ha jól rémlik...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ne kezdjünk flamet .p

kapott hideget-meleget, lassan 3 éves, még mindig jól vált, igénytelen, nem kell állítgatni. csak most szétkaptam a bringát és feltûnt, hogy oldalirányba bizony van játéka... ha csak vmi csapot elég lenne ott kicserélni, akkor jó, ha nem akkor nem érdekel. használom míg vált...

shadow xt amúgy tetszik, nem vagyok shimano ellenes.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Avval lehet valamit kezdeni ha a hátsóváltóm már nagyon kotyog a váltófülhöz csatlakozó csavarnál? sram x9

Persze, ki kell cserélni az egész rendszert Shimanora :)
Failure is always an option.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Nem vagyok szakértõje a dolognak, de gondolom a 15-17-es lánybringákta nem véletlenül raknak 170-es hajtókart.

Sajnos nem tudja kipróbálni, mert pipiskedve éri el a pedált az én bringámon, a kormányt meg egyáltalán nem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

én sem ezen lepõdtem meg csak hogy mi az alapja.dartmoor egy elég jó márka

Mihez képest jó márka? Sima matrica cég, semmi más.?)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

nem volt kérdés, hogy a bts is matricázott cucc....

én sem ezen lepõdtem meg csak hogy mi az alapja.dartmoor egy elég jó márka

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

most keresgéltem márkák közt és látom hogy a bts és a dartmoor egyes termékei ugyan azok.gondolok itt a stucnira pedállra lánctányérra.itt a link

http://dartmoor-bikes.com/

nem volt kérdés, hogy a bts is matricázott cucc....