Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Igen, azt tudom, hogy váltás okán a 7-es, 8-as rendszer minden eleme kompatibilis teljes mértékben, csak, a 7-es kazettára nem megy fel a 8-as sor, mert keskenyebb. Fordítva, (8-as kazetta, 7-es sor) még ez is mûködik távtartóval.

Az elõbb már kaptam választ és köszönöm, de csak, hogy tényleg tiszta legyen nekem: tehát a széles 8-as fogaskoszorút feltudom tenni a keskenyebb 7-es kazettára (ami ugye pont egy fokozatnyival keskenyebb), olyan formában, hogy az alsó, különálló lánckereket egyszerûen kihagyom belõle?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet, hogy az agy kazettatestje elég széles a 8-as sorhoz....meg 8-as lánc is kellene ha váltasz sort

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Simán mûködne a dolog, ugyanakkora a fogaskerekek közti táv.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Igazából 8-as a váltókar, de 7-es a kazettás agy és a sor.

Egyelõre nem probléma a dolog, inkább csak elméleti jellegû, mert, hogy 8-as sorokból nagyobb a választék, mint 7-esbõl, és ezért érdekelne, hogy ha úgy gondolom, akkor használhatóak-e a 8-as sorok is?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
ez így nem olyan 1xû. gondolom 7es váltás maradna,akkor meg kellenek a 7es sor távtartói is. szóval,hogy mûködjön,ahhoz szét kéne szedni mind2 sort.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
7-es kazettára fel lehet tenni egy 8-as koszorút, úgy, hogy az egyik lánkereket elhagyjuk belõle? Az alsó egy vagy két lánckerékre gondolok, ami külön van a többitõl.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Megnéztem és 53-as igen. Csak a trutyi miatt láthattam rosszul.
De akkor is alig ment szinte és tropára van. És 2009-es. No a 2008-as
meg törött azelõttiekkel nemvolt gondom

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Szerintem sincs hg 63... viszont hg 53 használtam vagy 2000 km minden gond nélkül...(a 2000 alatt nyult vagy 10mm de nem szakadt)

"just chillin killin"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Nem lehetséges hogy 53? az pedig deore...

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Milyen kategóriáju a Shimano HG-63?

Még a kugliba se találtam róla szinte semmitse de ez van ráírva a láncra. (de leellenõrzöm azért!)
Aki teheti NE VEGYEN ILYET mert vagy elhajlik mint a pinty, de ha nem hajlik el kb két hónap,
lightos használta után ha megakarom tekerni az erdõbe akkor szétugrik az összetartó csap. Elõször
szétugrott kivettem azt a szemet majd ismét összeraktam. Majd megint megakartam mászni az erdõt
akkor máshol ugrott széjjel.

Lehet hogy ez vmi gagyi hamisítvány?

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Igazad volt. Másodjára is nekiláttam leszedni a hajtókart. Sokat keresgéltem mert a szerszám alá alátétnek egy nagyon pontos valami kell. Végül találtam egy 10-es csavart aminek a feje keresztnyílású volt és volt hozzá egy acél alátét. Ez már elég merevnek bizonyult, és ha esetleg megszorult volna a tengelyben még akkor is meg tudtam volna lazítani csavarhúzóval. Nekiláttam és sikerült fellazítanom mindkét hajtókart. A monoblokk hajtás felõli részével nagyon megküszködtem. Csak csavarlazítóval sikerült végül kihajtanom, nagyon piszkos volt. Szerencsére az állórészben a menet sértetlen. Fura, hogy hogyan tudott bemenni a víz a monoblokkba pedig sosem mosom sugárral.
Rövid mérleg: Keresgélés, internet elõtt töltött idõ kb. 4 óra. Effektív munka a próbálgatásokkal együtt kb. 2 óra. Munkadíja szervízben kb. 500 ft. lenne. De az öröm megfizethetetlen :). Kösz ! Érdemes volt !

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A lánc általában nem azért szakad, mert a bringás olyan erõs lenne, hanem azért, mert rosszul vált. Meg kell tanulni váltani (tudom versenyzõk meg minden, de akkor is figyelni kell, nem eszetlenül terhelni). Egyébként a kmc x9 láncai sokkal kopásállóbbak, mint az xtr, csak az xtr-hez képest rosszul váltanak, 1500km után az összes xtr láncom elkopott, ráadásul még meg is csavartam õket, pedig elég pörgetõs a stílusom. Kicsit bírtak többet ki, mint a deore láncok. A kmc meg 3000km fölött is bõven jó. Amióta komolyabban bringázok nem szakítottam el láncot, elõtte meg tépkedtem el a láncokat pedig gyorsabb és erõsebb lettem. Itt a fórumon szidtam a láncokat, hogy milyen szarok és én milyen erõs vagyok, aztán azt válaszolták, hogy meg kell tanulni bringázni. Nem hittem nekik. Pedig igazuk volt...

Én is azon az állásponton vagyok, hogy a KMC nagyon tartós lánc. Egyszer vettem egy YBN, vagy tudomisén milyen láncot, kb. negyed annyit használtam, mint a KMC X9-et és egymás mellé téve, már egy-két szem után látványosan nagy a kettõ közt a különbség

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem minden háztartásban van több száz dolog, amivel mûködne, csak egy kis leleményesség kérdése.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
nagy csapágygolyóval nem mûködne?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Igazad volt, valóban majdnem szívás lett a vége. 1 ft-os helyett alumínium alététtel próbálkoztam. 2 db-ot reszeltem méretre, de simán begyûrte volna a szerszám az octalink tengelybe. Marad a szervíz. Köszönöm mégegyszer a segítséget !

Én a hajtómûvet isis-es tengelyrõl hagyományos lehúzóval úgy szoktam levenni, hogy alátétnek egy régi deore elsõ agyból a kónuszt használom. Octalinkes hajtómûvem még nem volt, de talán ott is mûködhet a dolog.

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Igazad volt, valóban majdnem szívás lett a vége. 1 ft-os helyett alumínium alététtel próbálkoztam. 2 db-ot reszeltem méretre, de simán begyûrte volna a szerszám az octalink tengelybe. Marad a szervíz. Köszönöm mégegyszer a segítséget !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hagyományos lehúzóhoz Shimano TL-FC15 kell
[ATTACH=CONFIG]1294[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
itt ott még akad kóborba... :D

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ezen gondolkodtam én is, hogy esztergáltatok oda valamit, de az is lenne annyiba mint venni egy másik szerszámot.
Jó az ötlet egyébként ! Esetleg ha találok valami vastagabb alátétet ami jó lesz oda. Köszönöm !

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy nagyobb fejû vékony csavart kell beletenni. Ezerszer szedtem már le így hajtómûvet. Az 1Ft-ossal az a baj, hogy már kivonták a forgalomból. :)

A sebesség mindent megold.