Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2010. May 04. - 09:41

Keresek shimano exage 170mm-es országúti hajtókart (szobajöhet csak balos is). Ha valakinek van elfekvõben, akkor megvenném!
Esetleg boltot tudtok mondani, ahol lehet még ilyen?
köszi: matej
Posted 2010. May 04. - 08:13

Nekem is volt hasonló gondom, bár nem xt hajtómûnél jelentkezett a dolog.
Kicseréltem a csapágyakat, de utána is recsegett, aztán meglett a hiba.
A bal hajtókarba lévõ két inbusz csavar elég rendes erõvel volt meghúzva,
ezáltal a hajtókar belsõ fele kúpossá vált.
Úgy orvosoltam a dolgot, hogy a csavarok alá tettem egy-egy vastag alátétet./vékonnyal is próbáltam, de az meghajlott és recsegett tovább/
Már nem recseg:)
Mondjuk lehet éppen azért van megadva a max nyomaték amivel meglehet húzni.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. May 03. - 23:17

Úgy orvosoltam a dolgot, hogy a csavarok alá tettem egy-egy vastag alátétet./vékonnyal is próbáltam, de az meghajlott és recsegett tovább/
Amindenit! Több, mint két éven át idegesített halálra az LX-em nyekergése, és amennyire jól emlékszem, KeXnek is ugyanez volt a baja, annyira, hogy akart hajtómûvet cserélgetni, hátha akkor rájövünk, mi okozza. Kb. egy hete végül lecseréltem egy Deusra, ami persze csöndben van. Igaz, a rögzítése eleve máshogy van megoldva, ki sem derült volna, h mi a trükk

Posted 2010. May 03. - 22:36

Meg lehet oldani valahogy költségkímélõen egy XT hajtókar 2 tányérossá való átalakítását. Persze azon kívül, hogy leszedem a kistányért

Próbáltam használni a fórum keresõjét, de nem találtam választ a kérdésemre.
labidani
Posted 2010. May 03. - 21:20

Mondjuk van 580 as Lx m is azzal se volt semmi baj és az olcsóbb is.
Posted 2010. May 03. - 21:16

Mennyire szoktátok meghúzni a bal hajtómûvön a csavarokat? Mert a 14 nm elég tisztességes.
Posted 2010. May 03. - 19:54

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. May 03. - 19:54

xt-nél gyárilag van alátét a csavarok alatt, ha jól emlékszem.
ez tény, de egy kalap, s.art sem ér:)
/legalábbis ilyen esetben nem/
Posted 2010. May 03. - 19:40

Posted 2010. May 03. - 19:34

Az enyém is recseg, pedig atomjaira szedtem. Kivettem a csészéket is, a hajtómûvet is, minden halál tisztán és sok zsírral lett összerakva tisztességésen meghúzott csavarokkal. És még mindig recseg a rohadék. A pedálokat is megnéztem. Mondjuk nekem a 752-es is recsegett.
Posted 2010. May 03. - 08:48

Sziasztok!
Xt FC-M770 Hollowtech II hajtómûvet szeretnék venni, viszont sok helyen olvasom negatívumként a láncfelszívást, a tányérok gyors kopását, és hogy viszonylag hangos (recseg?).
A kérdésem az, hogy ez tényleg általános probléma-e?
Esetleg adott lánccal orvosolható (CN-HG93 xt láncot vennék hozzá)?
Alternatívaként valami javaslat hasonló árban? Esetleg még ezt a Trivativ Stylo 3.3 hajtómûvet néztem.
A felhasználás abszolút light-os, semmi ugrálás, durvulás. Csakis hosszabb-rövidebb túrák beton- és földúton, viszont ezt szeretném ha problémamentesen, komfortosan, hatékonyan, és relatív hosszú ideig teljesítené.
Köszi!
Nekem is 770 van és néma csönd 760-nal sem volt ilyen gondom.
Sisqo a csapágyakat is kitakarítottad?
Posted 2010. May 03. - 08:37

ha elõzõ hajtómû is recsegett és ugyanaz a pedálod, akkor lehet mégis avval van a gond.
vagy esetleg tök máshonnan jön a hang (más alkatrész, esetleg repedés a vázban) csak onnan hallod.
Posted 2010. May 03. - 08:23

Posted 2010. May 03. - 08:17

Posted 2010. May 03. - 08:15

múltkor a fékes topikban a régi xt tárcsák voltak leszólva most meg a hajtókarról keringenek pletykák...
semmi baj nem lesz vele, az egyik legjobb hajtókar a piacon. Be kell állítani a váltót, cserélgetni kell a láncokat, nagy sarazás után le kell tisztítani a bordástengelyt (ha recsegne, de nem fog) és akkor nem fog jelentkezni egyik probléma sem.
Posted 2010. May 03. - 07:48

Xt FC-M770 Hollowtech II hajtómûvet szeretnék venni, viszont sok helyen olvasom negatívumként a láncfelszívást, a tányérok gyors kopását, és hogy viszonylag hangos (recseg?).
A kérdésem az, hogy ez tényleg általános probléma-e?
Esetleg adott lánccal orvosolható (CN-HG93 xt láncot vennék hozzá)?
Alternatívaként valami javaslat hasonló árban? Esetleg még ezt a Trivativ Stylo 3.3 hajtómûvet néztem.
A felhasználás abszolút light-os, semmi ugrálás, durvulás. Csakis hosszabb-rövidebb túrák beton- és földúton, viszont ezt szeretném ha problémamentesen, komfortosan, hatékonyan, és relatív hosszú ideig teljesítené.
Köszi!
Posted 2010. May 01. - 11:38

Posted 2010. May 01. - 11:27

Posted 2010. May 01. - 11:24

Posted 2010. May 01. - 11:22