Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Sziasztok!

Keresek shimano exage 170mm-es országúti hajtókart (szobajöhet csak balos is). Ha valakinek van elfekvõben, akkor megvenném!
Esetleg boltot tudtok mondani, ahol lehet még ilyen?

köszi: matej

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekem is volt hasonló gondom, bár nem xt hajtómûnél jelentkezett a dolog.
Kicseréltem a csapágyakat, de utána is recsegett, aztán meglett a hiba.
A bal hajtókarba lévõ két inbusz csavar elég rendes erõvel volt meghúzva,
ezáltal a hajtókar belsõ fele kúpossá vált.
Úgy orvosoltam a dolgot, hogy a csavarok alá tettem egy-egy vastag alátétet./vékonnyal is próbáltam, de az meghajlott és recsegett tovább/
Már nem recseg:)

Mondjuk lehet éppen azért van megadva a max nyomaték amivel meglehet húzni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Úgy orvosoltam a dolgot, hogy a csavarok alá tettem egy-egy vastag alátétet./vékonnyal is próbáltam, de az meghajlott és recsegett tovább/

Amindenit! Több, mint két éven át idegesített halálra az LX-em nyekergése, és amennyire jól emlékszem, KeXnek is ugyanez volt a baja, annyira, hogy akart hajtómûvet cserélgetni, hátha akkor rájövünk, mi okozza. Kb. egy hete végül lecseréltem egy Deusra, ami persze csöndben van. Igaz, a rögzítése eleve máshogy van megoldva, ki sem derült volna, h mi a trükk :)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Hali!
Meg lehet oldani valahogy költségkímélõen egy XT hajtókar 2 tányérossá való átalakítását. Persze azon kívül, hogy leszedem a kistányért :). Lehetne rendelni 64-es furatkörrel lánctányért, de vmi olcsóbb megoldást szeretnék találni. Csak úgy emlékszem, hogy itt alakítottak már át Xt-t úgy, hogy beljebb is került a nagy lánctányér.
Próbáltam használni a fórum keresõjét, de nem találtam választ a kérdésemre.
labidani

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Nekem is 770 es van a bringán de semmi baja nem kapkodja a láncot és nem kopik túl gyorsan. Szerintem felesleges az xt lánc inkább legyen olcsóbb csak cserélgesd 1000km-n ként (persze ez felhasználó függõ és idõjárás függõ is). :)
Mondjuk van 580 as Lx m is azzal se volt semmi baj és az olcsóbb is.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Megvan a bûnös. Megint szétszedtem mindent a hajtómû körül, rendben is volt minden. Aztán kiszedtem a hátsó kereket. Le akartam szedni a sort (nem tartóbakos, BTS pro, acélkazettás agy), de az összeszegecselt 7 lánckerék meg sem mozdult. Gumikalapáccsal megütögetve lejött. A kazetta (pedig acél) úgy be volt rágódva, mintha alu lenne. A kurva anyácskájukat. Kb. 500 km van az agyban.

Mennyire szoktátok meghúzni a bal hajtómûvön a csavarokat? Mert a 14 nm elég tisztességes.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen van.Nálad, nálam és még jó pár embernél mükszik:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

xt-nél gyárilag van alátét a csavarok alatt, ha jól emlékszem.

ez tény, de egy kalap, s.art sem ér:)
/legalábbis ilyen esetben nem/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
xt-nél gyárilag van alátét a csavarok alatt, ha jól emlékszem.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

Az enyém is recseg, pedig atomjaira szedtem. Kivettem a csészéket is, a hajtómûvet is, minden halál tisztán és sok zsírral lett összerakva tisztességésen meghúzott csavarokkal. És még mindig recseg a rohadék. A pedálokat is megnéztem. Mondjuk nekem a 752-es is recsegett.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Xt FC-M770 Hollowtech II hajtómûvet szeretnék venni, viszont sok helyen olvasom negatívumként a láncfelszívást, a tányérok gyors kopását, és hogy viszonylag hangos (recseg?).
A kérdésem az, hogy ez tényleg általános probléma-e?
Esetleg adott lánccal orvosolható (CN-HG93 xt láncot vennék hozzá)?
Alternatívaként valami javaslat hasonló árban? Esetleg még ezt a Trivativ Stylo 3.3 hajtómûvet néztem.

A felhasználás abszolút light-os, semmi ugrálás, durvulás. Csakis hosszabb-rövidebb túrák beton- és földúton, viszont ezt szeretném ha problémamentesen, komfortosan, hatékonyan, és relatív hosszú ideig teljesítené.

Köszi!

Nekem is 770 van és néma csönd 760-nal sem volt ilyen gondom.
Sisqo a csapágyakat is kitakarítottad?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
lánctányér csavarokat is megnézted?
ha elõzõ hajtómû is recsegett és ugyanaz a pedálod, akkor lehet mégis avval van a gond.

vagy esetleg tök máshonnan jön a hang (más alkatrész, esetleg repedés a vázban) csak onnan hallod.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az enyém is recseg, pedig atomjaira szedtem. Kivettem a csészéket is, a hajtómûvet is, minden halál tisztán és sok zsírral lett összerakva tisztességésen meghúzott csavarokkal. És még mindig recseg a rohadék. A pedálokat is megnéztem. Mondjuk nekem a 752-es is recsegett.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Köszi! Egyszerûen csak utánaolvasgatás után jött le nekem ez a probléma. De megnyugtattál. Köszi még egyszer.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Na már az xt is szar a közhiedelemben?
múltkor a fékes topikban a régi xt tárcsák voltak leszólva most meg a hajtókarról keringenek pletykák...

semmi baj nem lesz vele, az egyik legjobb hajtókar a piacon. Be kell állítani a váltót, cserélgetni kell a láncokat, nagy sarazás után le kell tisztítani a bordástengelyt (ha recsegne, de nem fog) és akkor nem fog jelentkezni egyik probléma sem.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok!

Xt FC-M770 Hollowtech II hajtómûvet szeretnék venni, viszont sok helyen olvasom negatívumként a láncfelszívást, a tányérok gyors kopását, és hogy viszonylag hangos (recseg?).
A kérdésem az, hogy ez tényleg általános probléma-e?
Esetleg adott lánccal orvosolható (CN-HG93 xt láncot vennék hozzá)?
Alternatívaként valami javaslat hasonló árban? Esetleg még ezt a Trivativ Stylo 3.3 hajtómûvet néztem.

A felhasználás abszolút light-os, semmi ugrálás, durvulás. Csakis hosszabb-rövidebb túrák beton- és földúton, viszont ezt szeretném ha problémamentesen, komfortosan, hatékonyan, és relatív hosszú ideig teljesítené.

Köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
leesett :) javítottam is :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én meg arra, hogy nem kell hozzá (az icetoolz szerszámhoz) racsnis kulcs, hanem elég ha beledugsz egy 8as imbuszt és tekered :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
azzal nem az igazi :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
sima 8as imbusz is jó hozzá ;)