Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2010. július 24. - 20:41

...mondjuk a nagy és a középsõt összefogó csavarokon látok valami zöld anyagot, valószínûleg a gyártásnál nyomtak oda valamit.
No mindegy, legfeljebb holnap megnézem a túra után, hogy nem lazultak-e le, aztán legfeljebb szétszedés, takarítás és mehet a menetrögzítõ.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. július 24. - 20:26

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 24. - 20:25

Elhagyni? Azt meg hogy lehet?
Köszi, akkor marad a korrózió elleni leheletvékony zsírzás.
Én se tudom hogyan hozzák össze (Dante és társai). Nekem ráadásul alu csavarjaim vannak amik nincsenek megtépve.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. július 24. - 20:10

A lánctányércsavarokat összeszereléskor zsírozni, vagy menetrögzítõzni szoktátok?
Is-is. Vannak akik állandóan elhagyják õket, õk menetrögzítõzik és vannak akik nem õk zsírozzák (köztük vagyok én is).
Írta 2010. július 24. - 09:28

Átugrasz akkor kapsz egyet fizukor meg lerendezzük, sõt ki is cserélem neked.
Ok, erre az ajánlatra vevõ vagyok és elõre is köszi.

Még szerszámom sincs a cseréhez, csak a régi ISIS-hez van. Ment egy privát.
Írta 2010. július 24. - 08:43

Átugrasz akkor kapsz egyet fizukor meg lerendezzük, sõt ki is cserélem neked.Uhhh, ennek a hírnek örülök.
VV, köszönöm a felajánlást a kipróbálásra, ám mivel itt és most megerõsítést nyert az elképzelésem, fizetéskor veszek valami olcsóbb shimanót, ha már úgyis ilyen sûrûn kell cserélni, legalább ne bukjak sokat. Nem vészes még a kotyogás, de azért bosszantó, hogy fél év után kezdi megadni magát.

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 23. - 23:16

Uhhh, ennek a hírnek örülök.
VV, köszönöm a felajánlást a kipróbálásra, ám mivel itt és most megerõsítést nyert az elképzelésem, fizetéskor veszek valami olcsóbb shimanót, ha már úgyis ilyen sûrûn kell cserélni, legalább ne bukjak sokat. Nem vészes még a kotyogás, de azért bosszantó, hogy fél év után kezdi megadni magát.
Ez szinte mindegyik középrésznél igaz ... (tisztelet a kivételnek: Acros vagy End. F. Seal.) sajnos minden gyártó a "legjobb" Kínai márkát építi a csészékbe ... ne adj többet érte mint egy Deore közép!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. július 23. - 23:03

A legolcsóbbat vedd, csapágyra gyakorlatilag ugyanaz az összes.Uhhh, ennek a hírnek örülök.
Írta 2010. július 23. - 23:00

két hete cserélt csapattársam egy FSA K-FORCE hatómûben középrészt, XT integrált középre. Tökéletesen passzol ...
Uhhh, ennek a hírnek örülök.
Írta 2010. július 23. - 22:50

két hete cserélt csapattársam egy FSA K-FORCE hatómûben középrészt, XT integrált középre. Tökéletesen passzol ...
Akkor rosszul emlékeztem.

Írta 2010. július 23. - 22:49

Emlékeim szerint a Shimano nem jó az FSA-hoz. A Hope se, viszont a Chris King igen. Az Enduro Forks Seal mindegyik márkához külön típust árul. Shimano-t tudok adni kipróbálásra, ha eljössz érte.
Egyébként maga az FSA is különbözõ modelleket használ az egyes hajtókarokhoz.
Vagy az Acros is téved? ....

http://www.acros.de/...8.02.000CXS.pdf
Írta 2010. július 23. - 22:46

Van egy kb. fél éves FSA Comet integrált hajtómûvem. A gondom az hogy elkezdett kotyogni a hajtás oldalon a csapágy (megaexo)... és ehhez kapcsolódik a kérdésem: Az FSA integrált hajtómûvek használhatóak Shimano középcsapággyal? Most pontos típust nem tudok mondani, de valami deore szintûre gondolok. Lehet hülyeség, de mintha már olvastam volna, hogy az FSA-RaceFace-Shimano hajtómûvek és a középcsapágyaik kompatibilisek egymással.
Emlékeim szerint a Shimano nem jó az FSA-hoz. A Hope se, viszont a Chris King igen. Az Enduro Forks Seal mindegyik márkához külön típust árul. RF jó a másik két nagy márkához is. Shimano-t tudok adni kipróbálásra, ha eljössz érte.

Egyébként maga az FSA is különbözõ modelleket használ az egyes hajtókarokhoz.
Írta 2010. július 23. - 22:40

Van egy kb. fél éves FSA Comet integrált hajtómûvem. A gondom az hogy elkezdett kotyogni a hajtás oldalon a csapágy (megaexo)... és ehhez kapcsolódik a kérdésem: Az FSA integrált hajtómûvek használhatóak Shimano középcsapággyal? Most pontos típust nem tudok mondani, de valami deore szintûre gondolok. Lehet hülyeség, de mintha már olvastam volna, hogy az FSA-RaceFace-Shimano hajtómûvek és a középcsapágyaik kompatibilisek egymással.
Igen, a Truva a kivétel
Írta 2010. július 23. - 22:31

Írta 2010. július 23. - 18:39

Elöl nem cseréltem, de bõ 1 éves bringa, nem illik túl kopottnak lennie (az elsõ sort fogyasztotta el hátul).
300km-t mentem vele, kicsit jobb lett, de még megvan a darálás. OK, akkor nem izgulok, várok tovább, köszöntem.
Másik sor meg SLX lesz, mert remélem az sötétebb kerekek tartósabbak, oszt jó'napot.
Az LX ('07)hajtómû középsõ tányérját használom 85%ban, kopást csak szemre tudom azon ellenõrizni?
Az slx soromon két sötétebb lánckerék (alulról a 3. és 4.) kopott meg nagyon.
Igazság szerint nem tapasztaltam, hogy jobb vagy erõsebb lenne az slx.
Kb. ugyan azt tudja a két sor, csak az egyik csicsásabb és könnyebb kicsit, amiért drágább is.

(azért én az XT felé húzok egy kicsit...)

Írta 2010. július 23. - 17:47

Erre gondoltam, de kicsit továbbmentem. Nem jelent gondot, hogy a tengely felõl van egy mm hézag? Nagy terhelésnél lehet egy egészen minimális mozgása, ami recseghet és ha koszos akkor a mikropor koptathatja is a kart. Az meg nem jó. (Bár a White Industries VBC még merészebb.) Én arra gondoltam, hogy 2 mm-re növeled a furatot, majd beépítesz egy 1 mm falvastagságú réz- vagy acélgyûrût. Szerinted van elég anyag a karokban ahhoz, hogy elférjen egy 44-es külsõ tányér is?
Nos, az efféle hornyolás nem okoz problémát, feltéve hogy megfelelõ az illesztés. A lényeg, hogy a 104mm-s átmérõ felõl legyen jól illesztve a felfogató csavar, mivel az ebben az esetben egy stift szerepét tölti be. Az erõhatás próbálják a központ felé nyomni a tányér felfogó csavarjait, de mivel jól van illesztve a felfogókar hornyolása és a lánctányér osztóköre ezért nem kell számolni ezzel. Számolgattam is és le is modelleztük a cégnél, semmi rosszat nem tapasztaltam ezért megcsináltam magamnak

Ha nagytányért szeretnél tenni a jelenlegi középpel szemben, kívülre, ugyan úgy, mint az XT vagy az M970 esetében, akkor azt kell mondanom, hogy sajnos az nem lehetséges, mert a csillag belsõ oldali kialakítása és formája (a kikönnyítések miatt) nem enged annyi anyagot eltávolítani, hogy az merev és tartós maradjon. Tehát szerintem nem szabad ezt megtenni vele.
Írta 2010. július 23. - 17:38

tudom uj forumozo, de ha irni tudsz akkor olvasni is kellene
http://forum.bikemag...rekepites-2396/
http://forum.bikemag...bessegmerok-32/
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. július 23. - 17:18

Kerékvásárlással kapcsolatban szeretnék kérdezni!
Nemrég vettem 1 országúti gépet. (Peugeot 58-as váz)
Kereket szeretnék venni bele, de neten csak horror áron találtam. 70-80 ezerért :S
Amit tudok eddig, hogy 28 collos a kerék, menetes aggyal hátul, a legkisebb fokozat 14 fogas, a villatávolság hátul 125 mm.
Csak kerék kellene bele, nem vmi noname, de nem is a legprofibb, hobbi célra lenne.
Hol nézegethetnék a neten ezügyben?
---
Egy másik téma:
Vetem rá egy VDO A4-es km órát (5 év garancia), de csak utána jöttem rá, hogy nem elég a tudása számomra.
Szerintetek ha visszaviszem a boltba és azt mondom, hogy számitsák be egy szintén VDO de A8-as árába megtennék?
Vagy ha netalán hiretelen "elromlna"

Illetve ha érdekel valakit ELADÓ VDO A4 km óra 1 hónapos!