Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Na, mindegy elköszönök, minden esetre, ha az általam kereset hajtómûre tud valaki lökni egy Link-et, azt megköszönöm... :)
A kérésem csak annyi, hogy új kell csak. :(
Ezüst karú kivitel vagy (nickelezett), de nem festett és nem is mûanyag és SHIMANO kellene... :)
170-175mm-es hajtókarú valamelyike. :(
OCTALINKES csak. :(
Szóba jöhetõ lánckerék: 28-38-48 vagy 26-36-48-as kiosztású. :(
Mi van még ami fontos, na... ?:(
Ja, meg van, hát a gattya védõ... :)
Na, üdv... :)
JódSzakág :(

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Miért is írod most ezt nekem... ?:(

Csak úgy.. Eszembe jutott....
... a 2 nap alatt felhalmozott egy topikon belüli 16 törölt üzenetedrõl.
Csak jót akarok neked, hogy ne bannoljanak ki, és persze I want more more Gimmy More

Illetve lehet, hogy bennem van a hiba, és bár nekem csak isis-es hajtókarom volt, nem octalink-es, de nem tapasztaltam azt, hogy könnyebb lenne a hajtás amiatt, hogy nem négyszögtengelyes.
Van rá esély, hogy rosszul emlékszek, de mintha azt mondtad volna, hogy egy hölgy fogja használni.(ha rosszul emlékszek bocs) Szerintem Õ se fogja megérezni se a négyszögtengely hiányát, se azt a 2 fog pluszt/minuszt a lánckeréken. De Isten õrizzen, hogy beleszóljak, tedd azt amit jónak látsz.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ott az ISIS. kicsit több hajtást találsz ilyen rendszerrel.
de amúgy ilyen trekking kiosztás, gatyavédõ meg egyebek mellett szerintem a négyszögtengelyt se csoffasztanád le...

szövegre meg: írd meg jegyzettömbbe és másold be, vagy firefox-hoz használj recovery text add-ont.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

olyan mint egy ásványvizes flakonból kivágott áttetszõ müanyagból lenne

Mert kb az. :D

Muszáj megkérdeznem, hogy miért ragaszkodsz ennyire az octalinkhez? Az sem über-alles rendszer ám, és mondjuk 3-4 év múlva ha cserére szorul a középrész, nemtudom hogy milyen alkatrésztámogatottsága lesz -ráadásul milyen áron...

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Kurvára unom már, csak hogy ne én legyek a FASZ:

Vegyél egy neked tetszõ Octalinkes hajtómûvet, például:
EZ, mivel ez octalinkes, és ezüst.
Ha nem tetszik a rajta lévõ tányérok fogszáma, akkor a GEBHARDT kínálatából válassz hozzá egy neked tetszõ fogszámmal rendelkezõt, amit õk nem gyártanak, az nincs.

jaa hogy ez 10.000ft felett van? El kell hogy keserítselek, a legolcsóbb octalinkes hajtókar sem jönne ki monoblokkal együtt ennyibõl.

A nagyobb lánckerekes témához pedig annyit tudnék hozzátenni, hogy szállj be a kocsidba, tedd ötösbe (az olyan mintha a bringán elöl felváltanál a legnagyobbra), és indulj el. Lefulladsz. Tedd egyesbe, és indulj el. Nalátod. A kocsid is megmondja neked, hogy kisebb lánckeréken könnyebb a hajtás. Ezért tud vele elindulni.
SZerk. 10-es középiskolás fizika tankönyv, forgatónyomatéknál:

Mint azt láthatod, ha hátul nagyobbra váltasz, akkor valóban könnyebb hajtani, kevesebb erõ szükséges hozzá. Azonban ha elöl váltasz, mivel az a forgató, erõt átadó oldal.

Na szóval, most csak rövid leszek, mert kezdek álmosodni, így csak annyit, hogy köszönöm a Linkeket, mind megnéztem, de sajnos az elsõ "EZ" az drága és ha még a lánckerekeket külön kell hozzá megvennem, akkor még 20.000-ft-ból sem jön ki. :(
A másik az jó lenne csak nincs 26-36-48 vagy 28-38-48-as-ból ezüst. :(
A fekete meg nem tetszik és a gattyavédö is igénytelen kinézetû rajta, valamint olyan, mint egy ásványvizes flakonból kivágott áttetszõ mûanyagból lenne, csúnya így áttetszõen, ahogy látszik a lánckerék mögötte:(
De ha létezne ebben a 48 vagy 26-48-as-ból ezüst karú kivitelben, akkor, lehet, hogy megbékélnék a csúnya gattya védõ mûanyaggal is... ?:(
Vagy ha olcsóbb lesz, ez a fekete, akkor talán megveszem, de egyenlõre nem, mert szerintem kell lennie ezüst karúban is... ?:(

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Csak eddig épp fordítva mondtad, azt, hogy a nagytányéron könnyebb!

Igen, ha elöl a nagytányérra van a lánc váltva, akkor könnyebb hajtani, de a kicsin nehéz, hát ezt mondtam nem... ?:(

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Gimmy: amúgy fusd át az apróhirdetõt, helybõl van ott pár száz alkatrész.Vegyél külön használt kart, rá egy új tányér (több minek?) A szín meg tökmindegy, elviszed egy políroshoz, és egy ezresért tükörre fényezi! Univerzális gatyavédõ meg még egy ezres....

Amúgy a kompánia épp ezt magyarázza neked úgy 2 napja, amit most írtál. Csak eddig épp fordítva mondtad, azt, hogy a nagytányéron könnyebb!

És légy szíves: a 10593 csak a bejegyzés száma, vehetnéd a fáradtságot, hogy akire hivatkozol, annak írod oda a nevét. Én se írom azt neked, hogy 10600

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
10593 Kérdésedre csak annyit szeretnék mondani, azaz a képre, hogy Én értelek téged, de te/ti nem értettettek meg ezek szerint... :(
Ugyan is, Én nem a fizika törvényt hoztam fel, hanem azt amit csináltam, azaz az állványon levõ kerékpár fent volt az állványon, mert a hátsó kereket komplett cseréltük és a hátsó váltót... :(
Így próbáltuk a kerékpárt, azaz az új hátsó racsnikat és a hátsó váltót belõni, azaz beállítani, még mielõtt elkezd valaki megint viccelõdni... :(
Szóval, ekkor a kézzel megtekert és közben váltogatott váltók állítása és ellenõrzése vagy (tesztelése) folyamán tapasztaltam azt, hogy mikor az elsõ nagy lánckeréken van a lánc, és hátul a kicsi elsõ három keréken van valamelyikén, akkor nagyon nehéz a hajtás, Na. ! :(
Így már érthetõ... ?:(

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

jaa hogy ez 10.000ft felett van? El kell hogy keserítselek, a legolcsóbb octalinkes hajtókar sem jönne ki monoblokkal együtt ennyibõl.

Sosem mondtam, vagy is írtam olyat, hogy 10.000 ft ért mindent bele értek, Én csak a Hajtómûre értettem azt. :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lezárom a vitát, nincs olyan hajtókar amit Gimmy keres.
Shimano-ból biztos nincs.
ez van. felül kell emelkedni rajta.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Kurvára unom már, csak hogy ne én legyek a FASZ:

Vegyél egy neked tetszõ Octalinkes hajtómûvet, például:
EZ, mivel ez octalinkes, és ezüst.
Ha nem tetszik a rajta lévõ tányérok fogszáma, akkor a GEBHARDT kínálatából válassz hozzá egy neked tetszõ fogszámmal rendelkezõt, amit õk nem gyártanak, az nincs.

A nagyobb lánckerekes témához pedig annyit tudnék hozzátenni, hogy szállj be a kocsidba, tedd ötösbe (az olyan mintha a bringán elöl felváltanál a legnagyobbra), és indulj el. Lefulladsz. Tedd egyesbe, és indulj el. Nalátod. A kocsid is megmondja neked, hogy kisebb lánckeréken könnyebb a hajtás. Ezért tud vele elindulni.
SZerk. 10-es középiskolás fizika tankönyv, forgatónyomatéknál:
Feltöltött kép
Mint azt láthatod, ha hátul nagyobbra váltasz, akkor valóban könnyebb hajtani, kevesebb erõ szükséges hozzá. Azonban ha elöl váltasz, mivel az a forgató, erõt átadó oldal.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Üdv... :)

Hol ez a nagyker... ?:(

neked, mint végfelhasználónak, erre az információra semmi szükséged nincsen. vásárolni ott nem tudnál semmi képpen.
akinek szüksége van rá, az meg tudja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Gimmy, légy olyan kedves, és a topic témájába vágó postokat írj ide. Ha nem passzol ide a mondanivalód, vagy üzenni szeretnél valakinek, használd az http://forum.bikemag.../uzenofal-3154/-at például. Köszönöm!

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
De ez tán az, csak nem polírozott, meg ez esetleg már túl könnyû is. Látszik is, hogy ez gyerekbringa.

Feltöltött kép

szerk:

ohoho, itt a tuti, ez olyan könnyû, hogy a falon felmegy :) -basszus, ez se oktás :( akkor feladom

Feltöltött kép

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Köszönöm, hogy probálsz segíteni, de az elsõ link alapján rákeresve a GoooGleban ott ami feljött az mind négyszög tengelyes 22-32-42 és 8 s-hez való nekem 6s-t is figyelnem kell és min. 26-36-48-as vagy ha netán lenne 28-38-48-as kellene és nem integrált valamint 70mm-es olasz vázba való... :(
Szóval egyik sem jó, megnéztem köszi :)

Ja a másik Linket is most néztem és ott is csak 22-32-42-es van :(
Valamint nekem a hajtó kar, ezüst kell vaggy nickelezett, mindegy, csak csillogó legyen és nem (festett !)... :)
Na és még gatttya védös is... ;)))

http://keptarolo.com...d=2D44_4CDC4E36
http://keptarolo.com...d=BD36_4CEAAEAFhttp://keptarolo.com...d=E24A_4CEAAFB0
Ezekhez hasonló kellene... :(

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszönöm, hogy probálsz segíteni, de az elsõ link alapján rákeresve a GoooGleban ott ami feljött az mind négyszög tengelyes 22-32-42 és 8 s-hez való nekem 6s-t is figyelnem kell és min. 26-36-48-as vagy ha netán lenne 28-38-48-as kellene és nem integrált valamint 70mm-es olasz vázba való... :(

Valamint nekem a hajtó kar, ezüst kell vaggy nickelezett, mindegy, csak csillogó legyen és nem (festett !)... :)

Shimano Acera FC-361?
Failure is always an option.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép

Kár hogy nem octalinkes. pont.

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Itt van pl egy octá-s hajtómû robbantott ábrája:
http://techdocs.shim...69830637965.pdf
Nekem - a kizsákmányoló kapitalistának- meg ilyenem van, egész jó. :)
http://techdocs.shim...69830608893.pdf

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Ez alatt a cikkszám alatt nem SLX trekking hajtómûnek kellene lennie?
http://techdocs.shim...69830648094.pdf
Lehet tévedek?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy