ha trekking áttételes SLX-et veszel, akkor lehet elsõ váltót is cserélned kell, ha a mostani nem tudja a 48-atSzép Estét a kedves fórumozóknak!
Tanácsra lenne szükségem,és kérem a segítségeteket!
Igazán MTB kerékpárom van,de elég sokat járok vele a városban,de azért ha tehetem,a barátokkal elmegyünk erdõkbe,hegyekbe is tekerni. Eddig egy régi egyszerû shimano xt hajtómûvem volt fent a gépen,és most elkoptak a fogaskerekek (is). Közben a középrész is kotyog már sajnos,ezért gondolkodtam egy középcsapággyal egybeépített integrált hajtómûrõl.Amit ki is néztem, (és ha jól láttam itt az egyik-másik fórumozó is pont azon a hajtómûvön gondolkodik) ez egy slx hajtómû. Az xt-m fogszámai 22,32,44 viszont amit kinéztem slx hajtókarok,az 26,36,48 fogszámú. Azt szeretném megkérdezni,hogy érdemes egy MTB-re feltenni ilyent? Még azt vettem észre,hogy a 22,32,44 fogasnál a középsõ fogaskerék valami kompozit? Ez mit jelent? Mert a 26,36,48as slx-nél ez a középsõ f.kerék sima acél vagy aluminium talán? Melyik a jobb?
A másik,hogy azt vettem észre hogy más is hasonló helyzetben van mint én,és nem tudja eldönteni mit akar. (elõre is bocsánat tõle)
Igazán azt láttam,hogy xt is ilyen 36ezer körül van,mint az slx. Ti melyiket vennétek,melyik a tartósabb? Köszönöm.
a kompozit/acél középtányér tartósságra és merevségre is sokkal jobb, mint az alu
BB-UN54 kapható már csak, az pedig mûanyag csészés a bal oldalon... mondjuk ennél jobb négyszöges mono nincs is, szóval vagy veszel egy UN54-et és felhasználsz egy régebbi alu csészét, vagy váltasz octára esetleg hollowtech 2-reRob 1999 es Lx négyszögtengelyes hajtókarhoz való középcsapágyat is lehet még venni? Aminek a minõsége még a régi. Azt hiszem BB-UN52 a száma. Ez a középrész csak nekem vált be ( 60000 km gond nélkül és még simán mozog lógás nélkül)? Kíváncsi leszek mennyit bír ki az integrált tengelyes xt, mert az integrált tengelyes lx-n már 3000 km után látni kopás nyomokat a tengelyen.
a tengelyen levõ kopásnyom nem téma, általában csak a felületkezelés kopik le, lógást nem igazán eredményez. bár garantáltan nem fog 60.000 km-t bírni, kb 10-15 ezer az élettartamuk. ez van, a fogyasztói társadalom ilyen.